Свържи се с нас

Крими

След жалба намалиха с година присъдата и глобата на автокрадец

Лишаване от свобода и глоба за укриване на откраднати автомобили

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С решение по въззивно наказателно дело, тричленен състав на Окръжен съд – Габрово измени присъда на Габровски районен съд, като определи наказание от 3 години лишаване от свобода и глоба в размер на 5 000 лева за мъж от Габрово, признат за виновен в извършване на престъпление – вещно укривателство в големи размери.

Производството пред Окръжен съд – Габрово е образувано по жалба на Мартин М. от Габрово, признат от Районния съд за виновен в това, че през периода 15 март – 4 ноември 2014 г. в град Карнобат и в габровското село Мичковци, при условията на продължавано престъпление, в съучастие с друго лице от Габрово, с цел да набави за себе си имотна облага, укрил, отчуждил и направил опит да отчужди 5 броя леки автомобили, всички на обща стойност 60 890 лева – големи размери, за които е знаел, че са придобити от другиго чрез кражба.

За извършеното престъпление първоинстанционният съд бе наложил на Мартин М. наказание от 4 години лишаване от свобода и глоба в размер на 6 000 лева.

Тъй като посоченото деяние е извършено в изпитателния срок на предходно условно осъждане на Мартин М., първоинстанционният съд е привел в изпълнение и наказание от 7 месеца лишаване от свобода по споразумение, одобрено от Районен съд – Стара Загора през 2013 година.

Наред с това, Мартин М. и съучастникът му, са осъдени да заплатят солидарно на три от пострадалите лица, предявили граждански искове, обезщетения за причинени имуществени вреди в размер на общо 21 500 лева.

Другият подсъдим по делото – Иван Т. от Габрово, бе осъден на 2 години лишаване от свобода – условно, с 4 години изпитателен срок, като същият не е обжалвал акта на Районния съд и по отношение на него присъдата е влязла в сила.

След цялостна проверка на първоинстанционния акт въззивният съд счете, че са налице основания за изменението му единствено в санкционната част по отношение на подсъдимия Мартин М., като намали първоначално наложеното му наказание от 4 години лишаване от свобода и глоба в размер на 6 000 лева на 3 години лишаване от свобода и глоба в размер на 5 000 лева.

В останалата част присъдата на Габровски районен съд е потвърдена. Решението на Окръжен съд – Габрово е окончателно и не подлежи на касационна жалба или протест.

С пълното съдържание на решението на Окръжен съд – Габрово може да се запознаете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Арестуваха 26-годишен заради пико и марихуана в Габрово

Published

on

В хода на специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотици, бе задържан криминално проявен мъж.

Акцията е проведена вчера на територията на Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Криминалисти извършили проверка на 27-годишен местен жител, у когото намерили 26 грама марихуана и близо 3 грама метамфетамин.

При последвалото претърсване в жилището, обитавано от лицето, полицейските служители открили и иззели 38 грама марихуана и 3 грама метамфетамин. Мъжът бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу него е образувано досъдебно производство по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Контрольор в градския транспорт на Габрово пострада при инцидент

Published

on

52–годишна жена, контрольор в автобус от обществения транспорт на Габрово, пострада при инцидент, станал във вторник, около 16.50 часа, на ул.“Свищовска“.

Водачът на превозното средство, приближавайки пешеходна пътека, намалил скоростта с цел да пропусне преминаващи пешеходци, в резултат на което жената паднала напред и си ударила главата в таблото на рейса.

Пострадалата била транспортирана в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с комоцио, без опасност за живота.

Пробите за алкохол и на двамата са отрицателни. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица