Свържи се с нас

Крими

Осъдиха пияния поданик на кралицата, опитал с подкуп на габровски полицай

Published

on

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена на 15 април т.г., състав на Окръжен съд – Габрово осъди британски гражданин на лишаване от свобода – условно, глоба и лишаване от правоуправление за извършени две престъпления: даване на подкуп на длъжностно лице и управление на лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда.

След проведено съкратено съдебно следствие съдът призна подсъдимия поданик на английската кралица за виновен в това, че около 01.10 часа на 26 декември миналата година, в близост до хотел на ул.“Орловска“ в Габрово, дал подкуп, в размер на 140 лева и 10 евро, на полицейски служител, за да не извърши действия по служба и да преустанови започнала полицейска проверка.

За посоченото престъпление съдът наложи на подсъдимия наказание от 10 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 1 000 лева. Британецът, с инициали М.К., бе признат за виновен и в това, по същото време и на същото място управлявал лек автомобил „Нисан“ с концентрация на алкохол в кръвта 1,59 промила, за което съдът му наложи наказание лишаване от свобода и лишаване от право да управлява МПС за срок от по 8 месеца, както и глоба в размер на 300 лева.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК на М.К. бе определено общо наказание от 10 месеца лишаване от свобода и глоба в полза на държавата в размер на 1 000 лева. На основание чл.66 ал.1 от НК изпълнението на наказанието лишаване от свобода бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Към така определеното общо наказание бе присъединено и наказанието лишаване от право да управлява МПС за срок от 8 месеца. Съдът постанови и отнемане в полза на държавата на предмета на престъплението подкуп, а именно 7 броя банкноти с номинал по 20 лева и една банкнота с номинал 10 евро, съставляващи веществени доказателства по делото.

Присъдата на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Предвид проведеното производство по реда на Глава 27 от НПК – Съкратено съдебно следствие в производството пред първа инстанция, при условията на чл.371 т.2 от НПК, при определяне на наказанията лишаване от свобода съдът съобрази разпоредбата на чл.58а от НК, като в конкретния случай редуцира първоначално определените наказания от 1 година и 3 месеца лишаване от свобода за престъплението подкуп и 1 година лишаване от свобода за управлението на МПС след употреба на алкохол, с 1/3.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Двама в ареста заради марихуана в буркани

Published

on

Двама севлиевци бяха задържани при полицейска акция по линия „Наркотици“, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Операцията е била проведена в петък, 23 септември. Криминалисти извършили претърсване в два частни имота в града.

В едното от жилищата, обитавано от 28-годишен мъж, полицаите намерили буркани, съдържащи суха зелена листна маса, с тегло 13 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Задържан бил и 32-годишен севлиевец, държащ в жилището си също марихуана. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Напит по пладне велосипедист се самоконтузи на ул.“Орловска“

Published

on

Неприятен инцидент посред бял ден с пиян велосипедист изправи косите на минувачи. Сцената се разиграла в съботния ден, около 13.35 часа, на ул.“Орловска“ в Габрово.

Пристигналият на мястото на пътнотранспортното произшествие екип на полицията установил, че 64-годишен велосипедист не е контролирал непрекъснато движението си, ударил се в бордюр и паднал на тротоара.

Мъжът бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където след прегледа бил освободен с контузна рана на главата.

Проверен бил за употребата на алкохол, като дрегерът отчел 1.09 промила. ПТП-то е обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Акция срещу изборната търговия в севлиевския квартал „Балабанца“

Published

on

Служители от Областната дирекция на МВР – Габрово, колегите им от севлиевската полиция, Зоналното жандармерийско управление в Плевен, Териториалната дирекция на НАП – Велико Търново и Областна дирекция безопасност на храните – Габрово влязоха в севлиевския квартал „Балабанца“.

Съвместната операция бе насочена срещу укриването на доходи от търговска дейност, съхранение и разпространение на хранителни стоки, които не отговарят на действащите стандарти, разпространение на акцизни стоки, без наличие на български акцизен бандерол, подготовка и организация на контролиран вот, във връзка с предстоящите избори на 2 октомври.

Акцията е била реализирана в петък, 23 септември, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово. В хода на операцията са били проверени 6 магазина за продажба на хранителни стоки и 9 лица.

В хода на извършените проверки не са установени нарушения на данъчното, здравно и изборно законодателство. От страна на ТД на НАП са били изготвени 2 констативни протокола.

В търговски обект, находящ се на ул. „Светлина“, са били открити спиртни напитки, които не са облепени с български акцизен бандерол. На управителя е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица