Свържи се с нас

Новини

Момичетата на „Бъки“ и момчетата на „Раховец“ спечелиха „Купата на президента“

Момичетата на ХК „Бъки“ и момчетата на ХК „Раховец“ спечелиха „Купата на президента“

Published

on

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Отборите на домакина „Бъки“ и „Раховец“ (Горна Оряховица) станаха първите победители в турнира за „Купата на президента“. Хандбалната надпревара в памет на дългогодишния президент на ХК „Бъки“ Иван Кашавелов се проведе на 15 декември в зала „Орловец“, с участието на близо 120 деца на възраст до 12 години, които изиграха общо 12 срещи.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Гости на откриването бяха Донка Кашавелова, съпруга на Иван Кашавелов, Йоана Кашавелова и изпълнителният секретар на Зонален хандбален съюз „Мизия”- Симеон Съев.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

При момчетата първенец стана отборът на „Раховец“. Възпитаниците на треньора Пламен Панев постигнаха три категорични победи – 15:8 (6:2) срещу „Осъм“ (Ловеч), 11:2 (6:0) срещу „Етър 64“ (Велико Търново) и 9:2 (7:0) срещу габровския отбор „Чардафон“. Второто място, с две победи и загуба, зае тимът на „Осъм“, воден от треньора Виктор Симеонов. Малките хандбалисти от Ловеч надиграха „Чардафон“ с 13:5 (7:2) и „Етър 64“ с 19:6 (8:3).

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Габровският тим, с треньор Слав Колев, се пребори за третото място, след успех срещу възпитаниците на Даниела Коцева от „Етър 64“. Лидерът на „Чардафон“, Даниел Анков, заслужи място в златната седмица на турнира на поста ляв гард, а съотборникът му Павел Минев взе отличието за най-добър защитник.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

При момичетата домакините от „Бъки“ участваха с два отбора и първият тим триумфира с „Купата на президента“. Воденият от Симеон Коев състав на „Бъки 1“ се наложи с 12:2 (9:1) над „Бъки 2“, след което надигра с 13:0 (10:0) „Етър 64“. „Дунав“ (Белене) също записа убедителни победи срещу тези два съперника и последният мач „Бъки 1“ – „Дунав“ се превърна в своеобразен финал за първото място. Момичетата от Белене поведоха с 0:3, но домакините успяха да възстановят равенството до почивката – 3:3. В началните минути на втората част „Бъки 1“ излезе напред, след серия от 3:1, и това беше решаващият момент от срещата. 20-те минути изтекоха при резултат 8:7 и малките габровски хандбалистки ликуваха с купата.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Преслава Иванова реализира три гола за успеха. По два пъти се разписаха Славомира Христова и Илияна Борисова, а едно попадение добави Ники Иванова. „Дунав“ зае второто място, а момичетата на треньорката Деси Лебедева от „Бъки 2“ се пребориха за третото, след победа над възпитаничките на Деница Иванова от „Етър 64“ със 7:5 (3:1).

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Четири състезателки на ХК „Бъки” попаднаха в идеалната седмица на турнира. Анна Йонкова взе отличието за най-добър вратар, Преслава Иванова беше определена за най-добро ляво крило, Тереза Върбанова – за най-добър ляв гард, а Илияна Борисова – за най-добър пивот. Индивидуалната награда за най-добър защитник стана притежание на друг играч от отбора на победителките – Славомира Христова.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Златна седмица момчета
Вратар – Стефан Янчев (ХК „Раховец“)
Ляво крило – Мирослав Василев (ХК „Осъм“)
Ляв гард – Даниел Анков (ХК „Чардафон“)
Разпределител – Александър Атанасов (ХК „Раховец“)
Десен гард – Калоян Янков (ХК „Раховец“)
Дясно крило – Веселин Кенаров (ХК „Етър 64“)
Пивот – Валентин Михайлов (ХК „Осъм“)
Най-добър вратар – Стефан Янчев (ХК „Раховец“)
Най-добър защитник – Павел Минев (ХК „Чардафон“)
Голмайстор – Мирослав Василев – 17 гола (ХК „Осъм“)

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Златна седмица момичета
Вратар – Анна Йонкова (ХК „Бъки 1“)
Ляво крило – Преслава Иванова (ХК „Бъки 1“)
Ляв гард – Тереза Върбанова (ХК „Бъки 2“)
Разпределител – Ива Ивайлова (ХК „Дунав“)
Десен гард – Ева Николаева (ХК „Дунав“)
Дясно крило – Михаела Николова (ХК „Етър 64“)
Пивот – Илияна Борисова (ХК „Бъки 1“)
Най-добър вратар – Анна Йонкова (ХК „Бъки 1“)
Най-добър защитник – Славомира Христова (ХК „Бъки 1“)
Голмайстор – Ива Ивайлова – 12 гола (ХК „Дунав“)

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

 

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица