Свържи се с нас

Крими

Погнаха шеф и счетоводителката му за укрити данъци

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу мъж и жена, извършили данъчно престъпление.

Обвинението срещу Кирил Б. /75-години/ и Христина Х. /53-години/ е за това, че в съучастие, като изпълнителен директор и ръководител финансов отдел на акционерно дружество, за периода от януари 2009 до март 2015 г., избегнали установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС и ЗКПО в особено големи размери – 273 889 лв.

Дружеството е с основен предмет на дейност – производство и продажба на варови и бетонови разтвори, циментови замазки и др. строителни материали.

Христина Х. извършвала счетоводното обслужване на дружеството под ръководството на Кирил Б. Следяла за начина на осчетоводяване и отчитане на реализираните продажби и покупки на дружеството, приемала и обработвала заявки за суровини на клиенти, ежедневно била запозната с количеството продадени строителни материали, издавала и осчетоводявала първични счетоводни документи, лично издавала фактури за реализираните продажби, изготвяла месечните справки -декларации по ЗДДС и годишните справки-декларации по ЗКПО и ги предоставяла лично за подпис на Кирил Б.

По разпореждане на Кирил Б., на обект на дружеството в Габрово – бетонов възел, при покупки на по-малко количество материали от страна на клиенти, не бил издаван касов бон или фактура и по този начин от данъчните органи се укривал приход на дружеството.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Жена „захлеби“ почти минимална заплата, но не за дълго. Полицията я прибра!

Published

on

В рамките на няколко минути служители на габровската полиция установиха и задържаха жена, извършила кражба на пари.

Действията по разследването започнали снощи, малко преди 18.30 часа. Чрез спешния телефон 112 бил подаден сигнал, че неизвестно лице проникнало в незаключен апартамент в Габрово, откъдето извършило кражба на 850 лв.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия в 18.40 часа полицаи арестували 26-годишната крадла.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Полицията в Габрово арестува двама заради марихуана

Published

on

Двама млади бяха задържани заради наркотици при специализирана полицейска операция, проведена в Габрово.

На ул.“Александър Керков“ автопатрулен екип спрял за проверка 27-годишен криминално проявен мъж, с когото бил и 17-годишен младеж.

При извършените процесуално-следствени действия било установено, че двамата придобили и държат в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл.354а ал.3 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Крими

Полицията изяснява обстоятелствата около конфликт в Габрово

Published

on

Областната дирекция на МВР в Габрово изяснява обстоятелствата около конфликтна ситуация, възникнала в късния следобед на 9 юни в центъра на Габрово, в района на ул.“Генерал Радецки“.

На място са били насочени автопатрулни екипи, които установяват лицата, участващи в конфликта. Активните действия по случая продължават.

Уведомена е Районната прокуратура в Габрово. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени по компетентност в прокуратурата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица