Свържи се с нас

Новини

Николай Младенов: Избрах Габрово, защото Националната Априловска гимназия е най-доброто училище в България

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Министърът на външните работи на Република България Николай Младенов бе на посещение вчера в Габрово по повод Деня на Европа- 9 май. Той участва в един учебен час на възпитаниците от Националната Априловска гимназия.

Пред възпитаниците на априловото школо, министър Младенов разказа  подробности около обявяването на 9-ти май  за Ден на Европа, разказа част от историята на създаването на  Европейския съюз и предимствата за всички българи, когато еврото бъде  въведено за официална валута. На въпрос на децата, как би нарисувал България  – министър Младенов отговори: „Със сигурност бих я изобразил като комбинация между Тревненска и Боженска къща”.

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

За благодарност министърът на външните работи получи от Директора на гимназията  Знак на отличника  и специален папирус с химна на Априлов.

Преди срещата с младите априловци Николай Младенов отговори и на журналистически въпроси.  На запитване от журналисти  как  би мотивирал  младите  да останат в България  и как би им обяснил, че  ние сме приети в Европейския съюз и всичко онова, което правим като образователна система е на доста високо ниво, министърът отговори: „Най-важното сега е те да  завършат успешно  Априловската гимназия, защото това е първата им и най-основна задача. Тогава възможностите, които всеки ще има, ще са по-големи. България е страна, която е не само членка на НАТО и ЕС, но и страна, която може да бъде водеща по  много от дебатите в Европа“.

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Пред  медиите той обясни и  мотивите си, накарили  го да  бъде точно в Габрово в Деня на Европа.

„Избрах Габрово, защото за мен това е най-хубавото училище в България, с най-много традиции. Не веднъж съм работил с училището и града, и  мисля, че като има една традиция, тя трябва да се спазва.”

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица