Свържи се с нас

Новини

Професор Николай Данчев с въпроси към управляващите

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На пресконференция днес ръководителят на групата съветници на БСП – проф. Николай Данчев отправи няколко въпроса свързани с управлението на общината, които той има към кмета Николай Сираков.

„Искам, чрез вас медиите, публично  да задам въпроси на кмета, на които искам той да отговори на страниците на вестниците или в другите медии, защото  габровци се нуждаят от отговори“.

Първото запитване на проф. Данчев е свързано с подготвената на скоро  стратегия  за развитието на образованието в Габрово  до 2015година. Според него  комисията по образованието е вложила много усилия, но проблемът е,  че общинската администрация не се е справила с този проблем. „Защо спря работата по подготвената стратегия на образованието“.

Другият въпрос на професора е  за новостроящата се  църква. „Открихме строежа, дадоха се големи обещания. До сега основите на църквата трябваше да бъдат положени. Поставих  въпроса в зала, но никой не ми отговори. Дори най-нагло кметът каза „Мен тази работа не ме интересува“. Моят въпрос е кое не го интересува – Габрово ли не Ви интересува, г-н Кмете?“

Съществен проблем  е и затъването на културните институции и липса на заинтересованост и грижа за младите хора в Габрово. Проблемът с културата в града, състоянието на културните институции е плачевно според социалиста.“Какво правим за младите хора господин кмете, наближава лятната ваканция и по какъв начин ще уплатним времето им“.

Последният въпрос на Данчев е  свързан с полученото признание, че Габрово е най – добър град за бизнес. „Иска ми се   в рамките на медиите г-н Сираков да обясни на хората какво значи Габрово  –  най-добър град за бизнес. Защото  аз лично  не  знам какви  са им критериите – дали ниските заплати, липсата на работни места,  екологично-чистият въздух или чистотата на р.Янтра, която вече  почти не съществува.“

В заключение проф. Данчев изрази съмнение, че г-н Сираков ще му отговори, но „все пак надеждата умира пследна“.

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица