Свържи се с нас

Политика

ГЕРБ – Габрово уважи военноинвалидите и ветераните от войните по повод Гергьовден

Published

on

ПП ГЕРБ – Габрово, Областната управа и Община Габрово осигуриха среща-обяд на военноинвалидите и ветераните от войните в навечерието на Деня на българската армия – Гергьовден,  съобщават от пресцентъра на партията. „Мнозина от вас са дали здравето си по бойните полета, затова наш дълг е да сведем глави пред вас, да продължим вашите идеали и да възпитаваме бъдещите поколения в любов и патриотизъм към България”, каза председателят на Габровския общински съвет Валерий Василев от ГЕРБ.

„Ние няма да забравим вашите дела и ще се стараем да ги продължим”, каза Валентин Станков от Областната управа, който поздрави военноинвалидите и ветераните от войните от името на областния управител Мариян Костадинов. Специални поздрави получи най-възрастният, дошъл на срещата, за да се види с колегите си от бойните полета – 99-годишният Димитър Белчев.

Новини

Стойнев в Габрово: Доходите следват икономиката, държавата трябва да подкрепи и предприемачите

Published

on

„Истината е, че и без работещо правителство, БСП направи своите социални пробиви. Хората го разбраха, защото минималната работна заплата е 50% от средната и това е благодарение на парламентарната група на БСП. Няма друга партия, която да може да се похвали със социални придобивки. И можем гордо да гледаме в очите хората, защото изпълнихме нашите обещания – безплатни детски градини и ясли, увеличени пенсии.“

Това заяви в Габрово пред препълнената зала на Художествена галерия „Христо Цокев“ водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Драгомир Стойнев. Той допълни, че благодарение на ПГ на БСП училища, читалища, болници и др. имаха отопление, т.нар. малък бизнес – дюкянчета, магазини, малки цехове, семейният бизнес в момента работят.

Според Стойнев обаче доходите не са само социална политика, те следват икономиката и държавата трябва да подкрепи предприемачите. Няма логика в ниските нива на безработица у нас и в същото време дефицит в бюджета. Това, смята той, означава, че или има голяма сива икономика, или е налице т.нар. структурен дефицит, т.е. това което произвеждаме няма достатъчно добавена стойност. Следователно трябва да преквалифицираме нашите хора на труда, за да могат да работят и съответно да получават по-високи доходи. Трябва да бъде преструктурирана и икономиката и да се насърчават отрасли с висока добавена стойност.

В Габровско има добри примери за модерни производства, но те са резултат от усилията на отделни български предприемачи. Аз говоря това да стане държавна политика. Това е разликата между БСП и останалите партии. Ако за тях е в сила „всеки сам се оправя“, ние искаме държавата да бъде стабилен и предвидим партньор на българските предприемачи и инвеститори и да създава условия за добруването на силна, образована, здрава нация.

В разговор с хората, Драгомир Стойнев заяви, че региони, в които се закриват училища са обречени, но това са грешки в регионална политика. „Селата в областта са без инфраструктура и без възможности за младите им жители, заради което хората ги напускат. За моя радост безработицата в региона не е проблем, но в същото време бизнесът все по-често търси квалифицирана работна ръка“, каза Стойнев.

Проблемът е отчетлив в област Габрово, която е със силно развита икономика, най-вече в производството, за което все по-трудно се намира работна ръка. Стойнев подчерта, че политиката на БСП е да има конкуренция на пазара на труда, но да има равнопоставеност в образованието и здравеопазването. „Нека хората се конкурират за работните си места, но държавата трябва да води политика в здравеопазването и образованието.“

Здрави и образовани хора, които свободно да се конкурират на пазара на труда, е стремежа на БСП. А когато кандидатите за работа не са квалифицирани, държавата да се погрижи за тяхната преквалификация или по-висока квалификация, за да бъдат конкурентни, обяснява Стойнев.

Здравето не трябва да бъде стока според БСП. Не искаме болниците да бъдат търговски дружества, било държавни, общински или частни. Така ще се спре установената вече практика на пациентите да се гледа като на касичка. Държавата трябва да си влезе във функциите и тези 3 млрд. лв. за здравеопазването да отиват в държавните и общински болници.

В срещата в Габрово участваха кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ Валери Митов, Желязко Великов, Диляна Митева, Калоян Димитров и председателят на Общински съвет на БСП в Габрово Здравко Кънчев.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „БСП за България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „БСП за България“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Ивелин Стоянов: Искаме България на свободните граждани

Published

on

Дефицитът в бюджета не трябва да надхвърля 2,8-3%, категоричен е представителят на ДСБ в листата на „ПП-ДБ“ за Габровска област България на свободните граждани.

България, в която вместо за обръчи от фирми, кюлчета в нощни шкафчета и суджукгейт говорим за национални приоритети, иновативни проекти и бъдещето на децата ни. С тази амбиция влезе в надпреварата за вота на 2-ри април председателят на ДСБ в Габрово Ивелин Стоянов. Той е 4-ти в листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Социални мерки трябва да има, но само, когато те са резултат от стабилен бюджет, в който дефицитът не надвишава 2,8-3%. Това е последователната икономическа политика, на която държат десните избиратели, категоричен е Стоянов, който беше депутат в 46-ото НС. Има и голям опит в местната власт с 4 мандата като общински съветник. Затова оценява високо работата на правителството на ПП за намаляване на регионалните неравенства в страната. „За първи път бяха предложени механизми за прозрачно и справедливо разпределяне на средствата за проекти в полза на всички общини“, обяснява Ивелин Стоянов.

Според него особено важна за Габровска област е инвестиционната програма на коалиция „ПП-ДБ“ за Северна България в размер на 25 млрд. лева. „Минимум 50% от финансирането по европейските програми до 2027 г. трябва да бъде за трите северни региона на страната“, категоричен е Ивелин Стоянов.

Сред важните мерки са и предвидените механизми за увеличаване на собствените приходи на общините и за повишаване на финансовата им независимост. „Само така могат да се взимат правилните решения – по-близо до гражданите“, убеден е кандидат- депутатът. И всичко това на фона на дигитализация и оптимизация на инвестиционното проектиране, градоустройственото планиране и строителството с цел повишаване на контрола, намаляване на административната тежест и ограничаване на корупционния риск.

„Обединените ПП и ДБ ще са първа политическа сила на 2-ри април. Това потвърждават дори социолозите. Но този факт не трябва да ни успокоява. Важен е всеки един глас! За да покажем, че изборът да загърбим миналото и най-после да завършим прехода е необратим и окончателен. За да направим стабилно правителство, което да приеме балансиран, а не популистки бюджет, което да осигури стабилност и икономически растеж, да гарантира прозрачно и сигурно освобождаване и на местната власт от клиентелистките обръчи на ГЕРБ наесен“, категоричен е Ивелин Стоянов.

За него можете да гласувате с преференция 104 в листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ с номер 12 в бюлетината.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Кирил Петков: Време е да спрем да викаме „неволята“

Published

on

Кои са петте приоритета в програмата на „ПП-ДБ“?

„Случва се нещо почти възрожденско. Хората вече осъзнават, че няма месия, няма спасител. Спасението си зависи от всички нас. Вече сме в последната част на приказката за неволята. 30 години сме викали „неволята“, сега трябва да запретнем ръкави и да си свършим работата“.

С тези думи се обърна към жителите на Севлиево лидерът на „Продължаваме промяната“ и бивш премиер на България Кирил Петков.

Той очерта петте приоритета в програмата на коалиция „ПП-ДБ“:

“Първият е, че няма как да имаме по-ниски цени на храните, ако не си ги произвеждаме в България. В момента внасяме 70 % от месото, 50 % от доматите, 45 % от яйцата, защото местното ни земеделие се фокусира върху едрите земеделци. Нямаме плодове и зеленчуци, няма месопроизводство и малки и средни ферми, които да осигуряват храна за българската трапеза.

Вторият приоритет е регионите в страната да догонят доходите в столицата. За целта се планира да бъдат инвестирани 50 милиарда лева за период от 4 години в Северна и Южна България.

Третият приоритет е свързан с влизането в Еврозоната и Шенген, което е от значение за малките и средни фирми, за да могат да се конкурират по-добре в Европа.

Приоритет остават също образованието и здравеопазването. Основен приоритет е и правосъдието – от смяната на главния прокурор Иван Гешев до цялостна реформа в прокуратурата, която трябва да бъде направена в следващите 4 г.“

Кирил Петков коментира и решението на коалиция „ПП-ДБ“ Явор Божанков да води листата в Габровска област:
„Ние привличаме хора, които знаят кое е правилно и кое не е. Явор се изправи пред целия парламент и заяви ясно и без страх гражданската си позиция. Ако трябва да се прави промяна, тя се случва с такива хора“, категоричен беше Кирил Петков. От своя страна Явор Божанков подчерта, че именно корупцията е виновна за ниските доходи на българите и затова най-важната задача продължава да е правосъдната реформа в страната.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица