Свържи се с нас

Икономика

Неща, които трябва да обмислите, преди да теглите бърз кредит онлайн

Published

on

Бързите кредити онлайн са чудесен финансов продукт, който може да разреши внезапно възникнали спешни финансови нужди и да задоволи потребността от средства дори на потребители, които не работят на трудов договор, не могат да посочат поръчители, да докажат доход или нямат физически достъп до офис на финансова институция. Благодарение на възможността за онлайн кандидатстване и бързо отпускане на кредита по опростена процедура бързите заеми бележат подем и са все по-популярен кредитен продукт. За да не се превърнат от решение на финансови проблеми в бреме, важно е да обмислите няколко основни неща, преди да посегнете към бързия кредит и да кандидатствате за него.

Какво да обмислите, преди да кандидатствате за бърз заем?

Небанковите финансови институции предлагат разнообразие от бързи кредити онлайн. За да изберете правилно своя кредитен продукт, е важно да обмислите следните неща:
– Сигурна ли е небанковата финансова институция, от която сте избрали да теглите кредит? Проверете легитимността ѝ. Ако е регистрирана в Регистъра на финансовите институции, тя подлежи на контрол от БНБ, а вашите лични данни и сигурност са защитени и гарантирани. Не се изкушавайте да теглите кредит от нелегитимна фирма, дори условията ѝ да изглеждат примамливи.
– Преценете наистина ли се нуждаете от този кредит. По време на финансова криза е важно да прецизирате разходите си, да ги оптимизирате и да теглите кредит само за съществени нужди. Ако причината, поради която теглите заем, не е от първостепенна важност, изчакайте и осъществете желанията си със спестени средства, а не на кредит.
– След съставяне на личен бюджет преценете ще може ли да погасите кредита в договорения срок. Ако се съмнявате в това, потърсете друг източник на средства.
– Обърнете внимание на сумата, която ще върнете, и твърде скъп ли е кредитът. Това проличава не толкова от лихвата, колкото от годишния процент на разходите.
– Проверете прозрачни ли са условията на кредитиращата институция, дава ли възможност за теглене на допълнителна сума, както и за отлагане на вноска. Това ще ви даде сигурност, че ще можете да удължите без усложнения срока, в който трябва да върнете кредита, ако изпаднете в затруднение.

Икономика

Броят на наетите на работа се увеличава

Published

on

По предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Габрово към края на март 2021 г. се увеличават с 0.2 хил., или с 0.6%, спрямо края на декември 2020 г., като достигат 39.1 хиляди.

Спрямо края на четвъртото тримесечие на 2020 г. най-голямо увеличение на наетите на лица се наблюдава в икономическите дейности: „Други дейности“, „Административни и спомагателни дейности“ и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“.

Най-голямо намаление на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в икономическите дейности „Хотелиерство и ресторантьорство“; „Операции с недвижими имоти“ и „Селско, горско и рибно стопанство“.

В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост“ и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“ – съответно 49.2% и 11.7%.

В края на март 2021 г. в сравнение със същия период на 2020 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение се увеличават с 0.5 хил., или с 1.2%. Най-голямо увеличение на наетите се наблюдава в икономическите дейности: „Хуманно здравеопазване и социална работа“;, „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“ и „Строителство“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Средната месечна заплата в региона е 1 250 лева и нараства

Published

on

Средната брутна месечна работна заплата в област Габрово за януари 2021 г. е била 1 232 лв., за февруари – 1 246 лв и за март – 1 273 лева. През първото тримесечие на 2021 г. средната месечна работна заплата в област Габрово е 1 250 лв. и нараства спрямо четвъртото тримесечие на 2020 г. с 3.4%.

Данните бяха изнесени от Териториалното статистическо бюро към Националния статистически институт.

Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са: „Други дейности“, „Професионални дейности и научни изследвания“ и „Селско, горско и рибно стопанство“.

Най-голямо намаление на работната заплата се наблюдава в дейностите „Хотелиерство и ресторантьорство“, „Строителство“ и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“.

През първото тримесечие на тази година средната месечна работна заплата нараства с 10.1% спрямо същия период на 2020 г., като най-голямо е увеличението в икономическите дейности „Хуманно здравеопазване и социална работа“ и „Образование“.

Икономическите дейности с най-високо средномесечно трудово възнаграждение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение през първото тримесечие на 2021 г. са: „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения“ – 2 563 лева „Образование“ – 1 573 лева „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива“ – 1 496 лева.

Най-нископлатени са били наетите лица в икономическите дейности: „Хотелиерство и ресторантьорство“ – 509 лева „Култура, спорт и развлечения“ – 694 лева „Строителство“ – 698 лева.

Спрямо същия период на предходната година средната месечна работна заплата през първото тримесечие на 2021 г. в обществения сектор нараства с 20.3%, а в частния – с 7.4%.

В сравнение с останалите области на страната, по показателя средна брутна месечна работна заплата област Габрово се нарежа на седмо място в страната след София (столица), София (област), Варна, Стара Загора, Враца и Пловдив.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

„Булкарто“ търси шофьори

Published

on

„Булкарто“, една от най-големите логистични фирми в България, търси да назначи шофьори за вътрешния си пазар.

Фирмата предлага:
– постоянен трудов договор
– осигуровки
– приятна работна атмосфера
– добро възнаграждение

Изисквания към кандидатите:
– дигитална карта
– професионална компетенция
– психотест
– категория C
* категория С+Е (се счита за предимство)

Кандидатите могат да изпращат своите автобиографии на електронна поща: office@bulkarto.com или да позвънят за повече информация на тел.: +359899910070.

За компанията:
„Булкарто“ е българска компания, с офиси и хладилни бази в Габрово и София, чиято основна дейност е внос и износ, дистрибуция и логистика на замразени храни. Фирмата е ексклузивен представител на няколко белгийски завода. Дългосрочните взаимоотношения с партньорите, лоялността и доверието през годините, са сред основните причини днес „Булкарто“ да е маркет лидер в сферата на своя бранш.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица