Свържи се с нас

Икономика

Рефинансиране на кредит – Какво трябва да знаем?

Published

on

За всеки човек най-сигурният и бърз способ да покрие текущите си задължения е да изтегли кредит. Това е и основната причина хората да прибягват и до рефинансиране.

Рефинансирането е метод, с който клиент на банкова или небанкова институция тегли нов кредит с много по-добри условия, за да обслужи кредити, които е теглил преди време, но при по-лоши условия. По-добрите параметри на новия заем включват поносима лихва, по-кратък период на изплащане, изгодни месечни вноски. Също така хората могат да обединят няколко свои кредита в една полица. Има и случаи, при които той служи за заемането на допълнителни активи. За да се възползва от рефинансиране кредитозаемателя трябва да докаже на банката или кредитната компания, че е способен да плаща вноските по новия си заем.

Причини водещи до нужда от Рефинансиране 
Много са причините, които могат да доведат до необходимост от рефинансиране. Промяна на лихвата, която предлага банката или подобряване на финансовото състояние на клиента. Също така друга причина може да бъде желанието му да изплати задълженията си по-бързо от първоначалното договаряне.

Винаги целта при рефинансирането е да се подобрят условията по кредита или обединените кредити. Важните неща на, които трябва да се обърне внимание са: лихва, месечни, годишни такси, срок на погасяване.

Рефинансиране на ипотека
При рефинансиране на ипотека, процеса е следния: Кредитоискателя тегли нова ипотека, за да изплати, тази която вече има. Това е логичен ход при оскъпяване на ипотекиран имот. Известен факт е, че ипотечните заеми са тясно свързани с пазарната оценка на недвижимия имот. Въз основа на нея се определя стойността на отпускания кредит. 

Обикновено ипотечните заеми се отпускат за дълъг срок и през това време стойността на заложения имот е възможно да се промени. За това клиента може да поиска нова оценка на недвижимото имущество и рефинансиране на ипотеката.

Рефинансиране за намаляване на лихвата
При този вид рефинансиране се тегли нов кредит с по-изгодни условия, по-добра лихва, по-удобен срок на погасяване. Друг вариант е параметрите на договора да се предоговорят. Важно е да се знае, че при рефинансиране на лихвен процент главницата остава непроменена. 

Рефинансиране при покриване на част от задълженията
Тук клиентът изплаща наведнъж част от дълга си и в замяна получава по-изгодни условия за оставащите си задължения.

Рефинансирането е отлично решение
Това е чудесен избор, когато желаете да се възползвате от по-благоприятни за вас условия. Когато решите, че искате да кандидатствате за рефинансиране е много важно да проучите повече банки и кредитни компании. Трябва да разгледате различните оферти за онлайн кредити, да прецените коя е най-добра за вас и вашите очаквания. Чак тогава да вземете окончателно решение, към коя институция да се насочите. Може да разгледате интернет страниците им, да отидете на място в офисите на кредитните организации и в клоновете на банките да разговаряте с компетентни консултанти.

Важни условия
След като предварително сте избрали кредитната институция, към която ще се насочите преговорете предлаганите условия по рефинансирането на място. Обърнете внимание на окончателната сума, която ще трябва да изплатите. Лихвеният процент е много важен, може да се окаже, че лихвата, която ви предоставят, ще повиши осезаемо сумата за погасяване.

Други важни фактори са комисионните и таксите. Те са неизменна част от кредитите отпускани от кредитни компании или банки. Възможно е таксите да са по-високи, ако сте рисков клиент (човек с проблемна кредитна история) или не разполагате с достатъчно доходи, които да покриват нуждите на новия заем.

Възможност за рефинансиране на бързи кредити
Кредитни компании и фирми за бързи кредити предлагат възможност за рефинансиране на дългове. Релевантно в повечето случаи за обединяването на няколко по-малки кредита.

Повечето такива фирми смятат предлагането на рефинансира на кредит за отлична възможност, защото така е по-лесно самото обслужване на съществуващи кредити. Това начинание със сигурност ще подобри положението на техните клиенти. При пристъпване към рефинансиране, кредитоискателя може да предоговаря лихвата или удължаване на срока на кредито обединяващата полица.

Лесно ли е да получите рефинансиране
Разглеждайте рефинансирането, като всеки един кредит. Когато кандидатствате подлежите на щателна проверка. Много от условията за одобрение са сходни с изискванията за нормален кредит.

Винаги се взема предвид кредитната история на клиента. Ако неговото кредитно състояние е лошо, това ще окаже неблагоприятен ефект върху параметрите на рефинансирането. Много е вероятно лихвата и таксите да са по-високи. Тоест дори и да сте в лошо кредитно състояние рефинансиране ще ви бъде отпуснато. Разбира се всичко зависи от банката или фирмата, която го отпуска и техните изисквания и условия. Някой от тях могат да ви откажат рефинансиране, ако сте в такова положение.

Друг важен момент е, какви са месечните ви доходи. Ако имате постоянни и сигурни постъпления по вашата сметка е гаранция, че ще ви бъде предоставено рефинансиране. Друг е въпроса, ако имате непостоянни и незначителни парични постъпления, това би било сериозна пречка.

Заключение
След направеното проучване със сигурност можем да кажем, че рефинансиране е чудесна идея. Имате право да избирате между банки и кредитни компании, които предлагат този кредитен продукт. С него ще получите нов заем с много по-добри условия, и ще може по-лесно да си плащате вноските.

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица