Свържи се с нас

Крими

Подобряват движението в Габрово с повече еднопосочни улици

Published

on

В ход са дейности за подобряване на организацията на движението в улици с натрупано напрежение и предпоставки за пътнотранспортни произшествия, чрез регламентиране на паркоместа и въвеждане на еднопосочно движение, информираха от местната общинска администрация.

Община Габрово възложи полагане на съответната хоризонтална маркировка за паркиране, като предстои поставяне и на вертикална, съгласно проект за организация на движението, която ще указва възможните посоки на движение, по следните улици:


– ул. „Любен Каравелов“ – движението по нея ще бъде еднопосочно в тесния участък от ул. „Мадара“ до товарен портал на изхода на ул. „Димитричка Костова“ – в посока излаз към кръгово кръстовище до Спортна зала „Орловец“;
– ул. „Цар Калоян“ – движението по нея ще бъде еднопосочно от пресечката с ул. „П. Славейков“ в посока Централен кооперативен пазар;
– ул. „Елисавета Попантонова“ – движението по нея ще бъде еднопосочно – с вход от ул. „Юрий Венелин“ и изход през ул. „Иван Гюзелев“ към ул. „Райчо Каролев“, като в тупиковата част на ул. „Иван Гюзелев“ движението ще остане двупосочно, а в края на улицата ще се обособи място за обръщане;

В еднопосочната ул. „Д-р Петър Цончев“ маркировката следва да предотврати паркирането пред подходите към прилежащи сгради и имоти.

До края на тази седмица, с цел оптимизацията на възможностите за паркиране, ще бъде положена маркировка в благоустроеното междублоково пространство при ул. „Преслав“ и ул. „Ивайло“.

В началото на следващата седмицата започва полагането на хоризонталната маркировка в обновения участъка на кръстовището между улиците „Е. Манолов“, „Чардафон“ и „Баждар“, по новата пътна връзка между улици „Чардафон“ и „Скобелевска“, включително на прилежащия паркинг.

На местата, определени за маркиране са поставени уведомители информационни табели за гражданите с указание временно да не паркират в района.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Разпитват 15 свидетели по случая с фалшивите сертификати от Габрово

Published

on

Разпитват 15 свидетели по случая с лекаря от медицински център в Габрово, който бе хванат да издава фалшиви сертификати за поставени ваксини срещу КОВИД – 19.

Образувано е досъдебно производство, касаещо издаване на сертификати на лица за ваксиниране срещу коронавирус, без реално да са поставяни ваксини.

След подаден сигнал, служители на Областнта дирекция на МВР-Габрово и РЗИ са извършили претърсване в медицинския център, като са иззети множество документи, компютърни информационни данни и техника, доказващи осъществената престъпна дейност.

До момента са установени лица от цялата страна и такива, живеещи в чужбина, чиито данни са били въведени в Националната здравна информационна система, за това че са ваксинирани с еднодозова ваксина, без реално да са посещавали медицинския център.

Разпитват се свидетели в 15 области в страната. Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура-Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Млад габровец „подхлъзна“ коварно пловдивчанин с обява за кола

Published

on

24-годишен габровец бе уличен в извършването на измама. На 11 ноември в габровската полиция постъпил сигнал от 49-годишен пловдивчанин, който се оплакал, че е станал жертва на измама.

Мъжът бил въведен в заблуждение от лице, публикувало обява в интернет относно продажба на употребяван автомобил. Потърпевшият трябвало да изпрати като капаро сумата от 300 лева чрез куриерска фирма.

В последствие изгубил връзка с продавача, като сделката не се осъществила и преведената сума била изтеглена.

В резултат от проведените оперативно-издирвателни мероприятия бил установен извършителят на деянието. Това бил 24-годишен жител на Габрово.

Сумата, предмет на престъпление, не е била възстановена. По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Хванаха още 18 афганистанци в региона!

Published

on

Още 18 афганистанци бяха хванати в региона при успешна полицейска акция през тази седмица. Това става ясно от информация на Областната дирекция на МВР – Габрово.

След като в понеделник бяха установени 16 лица, 10 от които непълнолетни, в гориста местност между селата Жълтеш и Ясени, вчера, 25 ноември, друга група бе хваната край тревненското село Нейковци.

До залавянето им се стигнало след подаден сигнал в полицията около 10.40 часа за забелязана група непознати лица, които се намирали край пътното платно.

Незабавно към мястото били насочени екипи на полицията, които установени общо 18 лица, без документи за самоличност. Те заявили, че са от Афганистан.

Седем от лицата са непълнолетни.

Така общо хванатите от началото на седмицата незаконно пребиваващи чужди граждани на територията на област Габрово са 34.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица