Свържи се с нас

Новини

Временно подобрение на времето

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Времето в община Габрово е облачно. Духа  слаб северен вятър със скорост 1 м./сек. Температурата на въздуха, измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 2°С . Влажността на въздуха е  91 %. За почистване на градската част са включени  и работят 23 бр. специализирани машини.

Днес ще настъпи временно подобрение на времето. Валежите  ще спрат, от запад на изток облачността бързо ще намалее, само над източните райони ще остане значителна и там преди обяд все още ще превалява, предимно сняг. Вятърът ще отслабне, само по Черноморието ще се задържи умерен, от северозапад. Максимални температури между минус 1 и 4°, в най-южните райони до 5-6°; Привечер и през нощта от запад, облачността отново ще се увеличи и вплътни. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

И над планините облачността ще се разкъса, като по-значителна ще се задържи над Източна Стара планина. Вятърът ще е умерен, по билото на Стара планина и силен от запад-северозапад. Дневните температури на височина 1200 метра ще бъдат около минус 3° – минус 4°. На височина 2000 метра през деня температурата ще е около минус 6°.

На телефоните на ОбщСС няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово. При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112 и телефоните 803 328 и 818 375;

Водачите на МПС, които не са сменили летните гуми, да ги подменят, със зимни, ако предприемат пътуване, предвид  зимната обстановка.

Наличните водни количества вода в язовир Хр. Смирненски са 12 млн. 023 хил. куб. метра. Слънцето днес изгрява в 7,39 часа и залязва в 16,45 часа. Радиационният фон измерен тази сутрин е 0,022 мр./час и е нормален, естествен фон за община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица