Свържи се с нас

Новини

Започна гласуването за 10-те най-добри спортисти

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Спортист №1 на Габрово за 2011 година Христина Пенева Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Започна гласуването на  габровските Спортните клубове за определяне на 10-те най-добри спортисти и треньор на град Габрово за  2012 година. За званието Спортист №1 на  Габрово ще се борят 25 състезатели, представители на 13 вида спорт, номинирани от 17 лицензирани спортни клуба, информираха от габровската общинска администрация.

Това са лекоатлетите Бисер Тачев и Николай Христов от АК“Орловец 93″,  Никифор Нешев и Ана Чиприянова от ЛК „ТОТ АТЛЕТ“, автомобилистът Стойно Георгиев от „АРА Моторспорт”, боксьорите Здравко Михайлов и Христо Сербезов от БК „Габрово 91“, и Амелия Рачева от БК “Янтра“, Атанас Митев от  Волейболния клуб „КВК Габрово“, представителката на джудо клуб „Габрово” Изабел Христова, Александър Стоянов от карате клуб „Янтра”, Стефан Тодоров и Петя Колева от карате клуб „Надежда” и  състезателят по киокушин Христо Георгиев от СК“Киокушин“, представителките на „АКРО–АРТ” – сестрите Христина и Мариела Пеневи, ориентировачите Мартин Понев, Косара Ботева и Димана Маринова от КСО „Узана”,   Михаил Иванов от Клуб по спортна стрелба „Габрово”, Стефан Стефанов от Ръгби клуб „Янтра”, тежкоатлетът от клуб „Михаил Петров” – Янко Янков, Роксана Радева от ХК „Бъки”, Христина Козарева и Александър Александров от колоездачен клуб „Георги Одрински – МТБ“.

В категорията „Треньор на годината“ номинираните са трима – наставникът на „КВК Габрово“ –  Любомир Герасимов, Михаил Кьошев от ЛК“ ТОТ АТЛЕТ “ и Георги Петков от РК“Янтра“.

Анкетните карти с номинираните спортисти, треньори и отбори вече са раздадени и се гласува. Всеки клуб има право да даде своя вот за 10 състезатели и един треньор. Този, който е вписан на първо място, получава 10 точки, на второ – 9 точки, на трето място – 8 точки и т.н. Крайното класиране в анкетата се определя от сбора точки, който всеки един спортист и треньор е получил от всички участници в анкетата.

Церемонията по награждаването на най-изявените личности от габровските спортни клубове за 2012-та година ще се състои на 19-и декември от 18 часа в спортна зала „Орловец“.

 Възможност да поздравят  габровци и да бъдат сред тях са  победителят в първото издание на „Екс Фактор“ – Рафи, световният шампион по бийтбокс Скилър и уникалният танцьор Метин Енимехмедов.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица