Свържи се с нас

Новини

Коалиция “Алтернатива за Габрово“ е с номер 2 в изборната бюлетина

Published

on

12022973_10204764683024768_1286696215_n

снимка: Коалиция “Алтернатива за Габрово“

Кандидатите от Коалиция “Алтернатива за Габрово“ се регистрираха в Общинската избирателна комисия (ОИК) в Габрово за местните избори на 25 октомври. Четирите партии – БСП, НДСВ, КПБ и ПБС, подкрепят Лена Енева за кмет на община Габрово и ще се явяват с обща листа за общински съветници. Номерът, под който коалицията ще участва във вота за местни органи на властта, е 2.

Водач на листата е Кристина Сидорова, председател на БСП – Габрово, действащ общински съветник, инженер по комуникационна техника и технологии, магистър стопанско управление.

Втори след нея е кандидатът за кмет на Габрово Лена Енева, дългогодишен общински съветник от левицата, Председател на Общински съвет – Габрово, секретар на Община Габрово, а сега е директор на Бюрото по труда в града. Завършила е топло и ядрена енергетика в Технически университет – София. Има специализации по финансов мениджмънт в Стопанска академия Свищов и по информационни системи отново в ТУ София. Преминала е обучения, свързани с обществената й дейност, в САЩ, Франция, Португалия, Полша , Естония.

Трети е Богомил Белчев, кмет на Габрово в периода от 1999 г. до 2007 г. Четвърти в листата на Коалиция “Алтернатива за Габрово“ е Николай Григоров, бивш областен управител на Габрово и депутат, историк по образование с магистратура по Стопанско управление.

Пети е 34-годишният Здравко Кънчев, който е инженер по образование от ТУ-София и с магистратура Психология, а шести е 33-годишният актьор в ДТ „Рачо Стоянов” и областен председател на НДСВ Светослав Славчев.

Седма в листата е Росица Йонкова, експерт в РС на КНСБ – Габрово, завършила Социални дейности в ТУ Габрово, магистър УЧР. Осми е Мирослав Семов, на 41 г. икономист, завършил УНСС, в момента регионален мениджър БИЛЛА.

Девети в листата на коалицията е Владимир Тодоров, на 46 г., завършил Компютърни технологии в ТУ – Габрово, притежава магистърска степен, собствик е на бизнес, семеен е с три деца. Десетката се допълва още от Веселин Пешев, икономист, завършил Икономически университет – Варна, управител на „Нова Деница” АД, действащ общински съветник, президент на Ръгби клуб „Янтра” Габрово и член на управителния съвет Българска федерация Ръгби.

В листата, от 33-ма кандидати на Коалиция “Алтернатива за Габрово“, са още: Борис Петков, Първан Димитров, Миглена Пройнова, Иван Калчев, Марияна Върбанова, Емилия Дженкова, Добрин Ганчев, Митка Георгиева, Олег Цонев, Росен Димитров, Диян Русанов, Евгени Недев, Павел Иванов, Невена Митева, Галя Александрова, Панко Панков, Биляна Гатева, Людмил Добрев, Цветелина Петкова, Мария Панова, Венета Гатева, Илияна Колева и Коьо Коев.

*Местни избори 2015. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Здравната каса подписа с новата PCR-лаборатория

Published

on

Районната здравноосигурителна каса в Габрово подписа договор с новоразкритата PCR – лаборатория в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

По този договор РЗОК ще заплаща за здравноосигурените лица изследването „Полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19“, когато са насочени в извънболничната медицинска помощ от лекар от регионална здравна инспекция /РЗИ/  с направление бланка МЗ-НЗОК № 4А.

Лечебните заведения за болнична помощ тестват при необходимост пациентите си, които са приети за болнично лечение в рамките на клиничната пътека.

В болничната помощ, Районната здравноосигурителна каса има сключени договори с болниците в областта и заплаща за лечението на здравноосигурените пациенти с диагноза COVID-19 по клиничните пътеки /КП/ № 39 – за диагностика и лечение на бронхопневмония и бронхиолит при лица над 18 годишна възраст, КП № 48 за диагностика и лечение на бронхопневмония в детска възраст и № 104 – за лечение на контагиозни вирусни и бактериални заболявания – остро протичащи, с усложнения, както и по клинични процедури 3 и 4, които са за случаите, нуждаещи се от интензивно лечение.

По КП 39, имат договор всички болници в областта. Договор за лечение на пациенти по КП 104 имат МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ – Севлиево, Специализираната болница за лечение на белодробни болести Габрово и МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов“- Трявна, като договорът на последните две е сключен за срока на извънредната епидемична обстановка.

По клиничните процедури за интензивно лечение работи МБАЛ Габрово.

За месеците август и септември болниците в областта, отчетоха в РЗОК Габрово 37 случая на лекувани пациенти с диагноза COVID-19, за които РЗОК е заплатила 43 967 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Решения за стария ви автомобил от „ВАИКАР“

Изкупуване на автомобили, джипове, бусове и камиони, излезли от употреба.

Published

on

Имате стара кола, джип, бус или камион, който е дефектирал или изобщо не е в движение, и се чудите какво да направите? „ВАИКАР“ ЕООД има решение за Вас!

„ВАИКАР“ изкупува всякакъв вид излезли от употреба моторни превозни средства и е Вашият коректен партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване.

Фирмата има много партньори на територията на Габрово и в страната, които ще реагират веднага на Вашите нужди. „ВАИКАР“ има сключени договори с фирми за рециклиране на черни и цветни метали.

Плащането става веднага, на момента и предлага най-добри цени!

ВАИКАР“ ЕООД разполага и с репатриращ автомобил за оказване на пътна помощ на аварирали автомобили до 10 тона.

Телефон за контакти: +359 999 009 008. Не се колебайте и позвънете! „ВАИКАР“ ще се погрижи за всичко останало!

Освен всичко друго „ВАИКАР“ изкупува ретро и класически автомобили!

Зареди още

Новини

Курс за „Обновяване на съществуващите жилищни сгради“

Published

on

От днес, 22 октомври, стартира информационен курс, на тема „Обновяване на съществуващите жилищни сгради“, насочен към домоуправители, представители на асоциации на етажната собственост, собственици на жилищни сгради и общински специалисти.

Обучението ще представи на участниците информация по най-важните теми, свързани с управлението на процеса на сградно обновяване и контрола върху качеството на строителните дейности.

Ще бъдат засегнати въпроси, свързани както с техническите изисквания към сградните компоненти, така и с икономическата рентабилност, комфорта и здравословните условия на живот.

Лекциите ще се водят от специалисти на ЕнЕфект и преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“ и Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), а в модерирането ще се включи и председателят на Европейския институт са сградните характеристики Юлиан Попов.

Курсът е създаден чрез съвместна инициатива на Центъра за енергийна ефективност ЕнЕфект, Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Състои се от 7 лекции, които ще се провеждат в онлайн платформата Zoom всеки четвъртък от 17:30 ч. Стартът ще бъде даден днес, 22-ри октомври, а регистрацията е безплатна и достъпна чрез уебсайтовете и Фейсбук страниците на организаторите.

На същата дата – 22 октомври, от 17:30 часа в Зала „Възраждане“, Община Габрово ще обезпечи необходимите условия за онлайн обучението. От тях могат да се възползват всички желаещи да се включат, както и хората, които нямат техническа възможност да го направя в домашни условия. Регистрация за обучението на следния линк: https://forms.gle/rMKiDo5bEsxVpHBY8 /

На посочения в регистрацията адрес ще получите линк и парола за включване в уебинара минимум 24 часа преди всяка сесия./

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица