Новини, Общество|15.12.2011 10:09

Продължават кампанията срещу насилието сред младите

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

През 2009 и 2010 г. Общинският съвет по наркотични вещества – Габрово и Центърът за обществена подкрепа /ЦОП/ към Община Габрово реализираха кампания срещу насилието сред младите хора под надслов „За да има утре…“. От месец декември тази година благодарение на финансовата подкрепа на Програма „Младежта в действие“ ще бъде продължена и разширена тази кампания, като освен в Габрово, дейности ще бъдат реализирани и в Дряново. Проектът ще бъде организиран и осъществен от доброволци от Младежки клуб „Българи“ и доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества в Габрово. Участие ще вземат и клиенти на ЦОП към Община Габрово.

С проекта „За да има утре…“ се цели ангажирането на обществеността с проблемите на насилието сред младите, неразумното шофиране и агресията по пътищата, провокиране на европейско самосъзнание, толерантност и отговорност у водачите на превозни средства. А младежите, помощта на нетрадиционни и иновативни подходи, ще покажат своето непримирение към насилието във всичките му форми и прояви.

Планираните дейности по проекта са: обявяване на конкурс за лого на проекта „За да има утре…“, в който могат да участват млади хора на възраст до 30 години; изработване на рекламни и превантивни материали с логото на проекта, както и клип против насилието и агресията; създаване и поддръжка на Фейсбук страница; организиране и провеждане на хепънинг „За да има утре…“ и изработване на инсталация против насилието „Да изхвърлим насилието от живота си“, като младите хора на Габрово ще бъдат призовани да донесат част от катастрофирал автомобил или друг символ на агресията, чрез който ще покажат, че искат да изхвърлят насилието от живота си; организиране на еднодневни информационни шатри „За да има утре…“ в Габрово и Дряново.

Предвидени са още и написване на най-дългото послание срещу насилието, както и провеждането на дебати в Габрово и Дряново под надслов „Насилието – избор или предопределеност“.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

Напиши коментар