Свържи се с нас

Новини

Продължават кампанията срещу насилието сред младите

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

През 2009 и 2010 г. Общинският съвет по наркотични вещества – Габрово и Центърът за обществена подкрепа /ЦОП/ към Община Габрово реализираха кампания срещу насилието сред младите хора под надслов „За да има утре…“. От месец декември тази година благодарение на финансовата подкрепа на Програма „Младежта в действие“ ще бъде продължена и разширена тази кампания, като освен в Габрово, дейности ще бъдат реализирани и в Дряново. Проектът ще бъде организиран и осъществен от доброволци от Младежки клуб „Българи“ и доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества в Габрово. Участие ще вземат и клиенти на ЦОП към Община Габрово.

С проекта „За да има утре…“ се цели ангажирането на обществеността с проблемите на насилието сред младите, неразумното шофиране и агресията по пътищата, провокиране на европейско самосъзнание, толерантност и отговорност у водачите на превозни средства. А младежите, помощта на нетрадиционни и иновативни подходи, ще покажат своето непримирение към насилието във всичките му форми и прояви.

Планираните дейности по проекта са: обявяване на конкурс за лого на проекта „За да има утре…“, в който могат да участват млади хора на възраст до 30 години; изработване на рекламни и превантивни материали с логото на проекта, както и клип против насилието и агресията; създаване и поддръжка на Фейсбук страница; организиране и провеждане на хепънинг „За да има утре…“ и изработване на инсталация против насилието „Да изхвърлим насилието от живота си“, като младите хора на Габрово ще бъдат призовани да донесат част от катастрофирал автомобил или друг символ на агресията, чрез който ще покажат, че искат да изхвърлят насилието от живота си; организиране на еднодневни информационни шатри „За да има утре…“ в Габрово и Дряново.

Предвидени са още и написване на най-дългото послание срещу насилието, както и провеждането на дебати в Габрово и Дряново под надслов „Насилието – избор или предопределеност“.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

  1. Илиана Дичева

    15.12.2011 at 19:59

    Да се даде възможност за участие на ученици от начален етап.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

„Туристическа анимация“ в ПГТ „Пенчо Семов“

Published

on

ПРИЕМ
ЗА УЧЕБНА 2020/2021 ГОДИНА

Специалност: „Туристическа анимация“
Професия: Аниматор в туризма
⇒ Разширено изучаване на английски език.
⇒ Трета степен на професионална квалификация.
⇒ Професионална реализация на учениците е в сферата на туристическия бизнес – аниматор, организатор „Спортно-развлекателна дейност“, работа в бюра и агенции като организатор „Туристическо обслужване“, организатор „Екскурзии, мероприятия и информация“, завеждащ туристически бюра, екскурзии и информатор, рекламен агент и др.
⇒ Учениците придобиват необходимия опит и познания за стартиране и управление на самостоятелен бизнес.

Специфичната подготовка на специалност „Туристическа анимация“ дава възможност на учениците да усвояват не само теоретични знания, но и практически умения за работа в други сфери на туризма и хотелиерството като организацията на кухнята, ресторанта, хотела, както и знания и умения за технологията на екскурзоводското обслужване.

Курсът на обучение включва знания и умения по следните предметни области:
• туристическа анимация
• спортна и фолклорна анимация
• сценично поведение
• народни и модерни танци
• култура и национална идентичност
• екскурзоводско обслужване
• мениджмънт в туризма
• предприемачество
• гостоприемство в туристическата индустрия
• финанси и документиране
• безопасност и долекарска помощ
• организация и функциониране на хотела.

Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Грамота от Националното състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“

Зареди още

Новини

Габрово продължава с протеста и тази вечер

Published

on

Габрово продължава с антиправителствения протест, с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестната акция ще се проведе тази вечер, отново на площад „Възраждане“, а началният час е 18.00 часа.

Събитието се организира чрез социалната мрежа фейсбук. Това ще е втората демонстрация в Габрово.

Снощи на централния градски площад се проведе първият протест в нашия град, с искане оставка на правителството, който премина мирно и спокойно, с мотото за запазване на демокрацията в България.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Топ 5 ползи от застраховането на жилище

Published

on

Притежаването на собствен дом е нещо прекрасно, но ако сте като повечето хора, вероятно не сте мислили много за застраховането му. Имотът е най-скъпата собственост на българина, но когато става дума за защита, той отстъпва място на автомобила. Повече от 70% от застраховките са за автомобилно застраховане.

Ето обаче ТОП 5 ползи от застраховането на жилище:

1. Предлага усещане за защита и сигурност Защитата на вашата собственост обхваща всички видове риск от щети, причинени от пожар, природни бедствия или други фактори. Той също така покрива риска от загуба в резултат на кражба или други престъпни действия.

2. Не е скъпо и повечето хора могат да си го позволят Имуществените застраховки варират между 40 и 200 лв. на година, в зависимост от покритите рискове. Следователно само с малък разход имотните ви активи са добре защитени.

3. Покрива временно място за престой Ако поради някаква причина, независеща от вас загубите дома си, определен тип застраховка може да ви предостави алтернативно място за престой или да ви компенсира таксата за наем на временното място.

4. Широкообхватно Освен основното си жилище, може да застраховате и прилежащи обособени структури, например гараж, навес, масивна ограда и т.н., както и строително-монтажни работи. Домашното имущество, електронното оборудване и друга лична собственост във вашия дом също подлежат на защита.

5. Лесно и бързо Сключването на застраховка става изключително лесно и отнема само няколко минути. Много от фирмите предлагат и застраховане онлайн.

Въпреки че повечето хора си мислят „Едва ли ще се случи на мен!“, рискът от загуби е възможен, а застраховката на собствеността успешно би минимизирала въздействието му.

Ако вече сте закупили жилище или тепърва Ви предстои, свържете се с нашите брокери. Всеки закупил имот с ГАРАНТ, получава до – 10 % отстъпка от Застрахователен брокер „Амарант“ – офис ЕСА.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица