Свържи се с нас

Новини

Кристина Сидорова – едно голямо сърце и безкомпромисен боец

Published

on

Кристина Сидорова е на 39 г. Кореняк габровка, както се казва. Ако за габровци обаче казват, че са стиснати, това изобщо не се отнася за Кристина. Тя не умее да пести нито от емоции, нито от приятелства, съчувствие и подкрепа. Готова е да тръгне веднага, ако някой някъде се нуждае от нея.

Кристина е слънчев човек. Някъде бяха написали за нея, че е усмивката на парламентарната група на БСП. Тя наистина е винаги засмяна и с това заразява и тези край себе си. Когато трябва да отстоява позиции обаче, усмивката отстъпва и Кристина Сидорова влиза в ролята на боец. Прави го категорично. Безкомпромисна е, когато защитава интересите на своя избирателен район и то се видя през изминалите четири години.

На 4 април Кристина Сидорова влиза в битка за новия Парламент. За себе си казва, че е момичето от Габрово, избрало да живее в България. Завършила е Езиковата гимназия в Ловеч с немски и английски език, след това Техническия университет в София и магистратура в Техническия университет в Габрово. Член е на БСП от 1995 г., била е председател на Левицата в Габрово, общински съветник, а последните четири години народен представител.

Едно нещо бележи мандата ѝ в 44 Парламент – срещите с хората.

„Моето най-силно предимство в тази кампания е, че съм от Габрово, че веднъж седмично съм в Севлиево, Дряново или Трявна, познавам местните хора и знам болките им.

Не съм изморена да работя за жителите на моята област. И ще продължа да го правя – със сърце и уважение към всеки, както досега“, споделя кандидатът за народен представител на БСП, който е с преференция 102.

На 15 септември вицепрезидентът Илияна Йотова откри учебната година в с. Добромирка. Същия ден вицепрезидентът се разходи в селото, в чието кметство има родово дърво, а в основите му се оказа снимка на нейния свекър. Покрай разходката из селските улици, госпожа Йотова се разговори с жители на селото. Един от тях я посрещна в дома си си. Споменът от това тя поставила в рамка, която изпрати по Кристина Сидорова.
В с. Добромирка отчаянието тегне от години. Селото е най-безводното в севлиевска община, а миналото лято местните бяха близо месец само на водоноски. Пред Кристина Сидорова споделят, че след идването през есента на вицепрезидентът Илияна Йотова започнало да се говори и за дълго чакания ремонт на над 60-годишния водопровод, по който идва водата към селото им.
От родното по-вкусно няма. На пазара в Трявна производители искат подкрепа за земеделската си продукцията и настояват държавата да защити родното производство. Производителите са сред потърпевшите от ограниченията покрай коронавируса. Пазарите бяха затваряни няколко пъти, тонове продукция остана по полето и в складовете, а в големите търговски вериги се продават предимно вносни продукти.
Децата – радост, грижа и бъдеще. БСП предлага социална подкрепа за работещите млади семейства като се намали на 9% ДДС за храни и лекарства, а лекарствата за всички деца до 14 години да бъдат безплатни – мярка, която западни държави прилагат успешно от години.
102 луковици на нарциси раздава за първа пролет Кристина Сидорова в на габровци, „за да ни е цветно и топло, въпреки снежинките навън“ и защото „надеждата идва с пролетта“
Да засадиш дърво…в случая е праскова
Въпреки ниското доверие към Парламента, през изминалите 4 години Кристина работи с душа и сърце, неуморно и с мисъл за гражданите на област Габрово, което ѝ печели уважението и симпатии на колегите ѝ
В мандата на 44 Народно събрание Кристина Сидорова участва в работата по 28 законопроекта, има направени 42 предложения по законопроекти между първото и второто им четене, още 40 пъти е предлагала решения по законопроекти и декларации, отправила е 139 питания към представители на изпълнителната власт в рамките на седмичния парламентарен контрол
„Отстояваме каузи със сърцата си“, казва Кристина за своите колеги жени парламентаристки. Каузите родили приятелства, а който познава Кристина знае как силно тя цени приятелите си.
Нашата най-важна задача е да върнем надеждата на хората, че държавата може да се развива по нов начин, че може да има управление с грижа за хората – честно и открито, при спазване на законите и правилата е обединителната нишка на кандидатите от листата на БСП за Габровски избирателен район.
Екипът винаги е по-силен, смята Кристина, на снимката: кандидатите на „БСП за България“ в 7-ми Габровски избирателен район
Кристина и синът ѝ Андрей с президента Румен Радев на Националния празник на България

*Парламентарни избори 2021. Публикация съгласно договор за информационно обслужване. „БСП за България“ е с номер 4 в интегралната бюлетина, Кристина Сидорова е с преференция 102. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица