Свържи се с нас

Новини

Кристина Сидорова – едно голямо сърце и безкомпромисен боец

Published

on

Кристина Сидорова е на 39 г. Кореняк габровка, както се казва. Ако за габровци обаче казват, че са стиснати, това изобщо не се отнася за Кристина. Тя не умее да пести нито от емоции, нито от приятелства, съчувствие и подкрепа. Готова е да тръгне веднага, ако някой някъде се нуждае от нея.

Кристина е слънчев човек. Някъде бяха написали за нея, че е усмивката на парламентарната група на БСП. Тя наистина е винаги засмяна и с това заразява и тези край себе си. Когато трябва да отстоява позиции обаче, усмивката отстъпва и Кристина Сидорова влиза в ролята на боец. Прави го категорично. Безкомпромисна е, когато защитава интересите на своя избирателен район и то се видя през изминалите четири години.

На 4 април Кристина Сидорова влиза в битка за новия Парламент. За себе си казва, че е момичето от Габрово, избрало да живее в България. Завършила е Езиковата гимназия в Ловеч с немски и английски език, след това Техническия университет в София и магистратура в Техническия университет в Габрово. Член е на БСП от 1995 г., била е председател на Левицата в Габрово, общински съветник, а последните четири години народен представител.

Едно нещо бележи мандата ѝ в 44 Парламент – срещите с хората.

„Моето най-силно предимство в тази кампания е, че съм от Габрово, че веднъж седмично съм в Севлиево, Дряново или Трявна, познавам местните хора и знам болките им.

Не съм изморена да работя за жителите на моята област. И ще продължа да го правя – със сърце и уважение към всеки, както досега“, споделя кандидатът за народен представител на БСП, който е с преференция 102.

На 15 септември вицепрезидентът Илияна Йотова откри учебната година в с. Добромирка. Същия ден вицепрезидентът се разходи в селото, в чието кметство има родово дърво, а в основите му се оказа снимка на нейния свекър. Покрай разходката из селските улици, госпожа Йотова се разговори с жители на селото. Един от тях я посрещна в дома си си. Споменът от това тя поставила в рамка, която изпрати по Кристина Сидорова.
В с. Добромирка отчаянието тегне от години. Селото е най-безводното в севлиевска община, а миналото лято местните бяха близо месец само на водоноски. Пред Кристина Сидорова споделят, че след идването през есента на вицепрезидентът Илияна Йотова започнало да се говори и за дълго чакания ремонт на над 60-годишния водопровод, по който идва водата към селото им.
От родното по-вкусно няма. На пазара в Трявна производители искат подкрепа за земеделската си продукцията и настояват държавата да защити родното производство. Производителите са сред потърпевшите от ограниченията покрай коронавируса. Пазарите бяха затваряни няколко пъти, тонове продукция остана по полето и в складовете, а в големите търговски вериги се продават предимно вносни продукти.
Децата – радост, грижа и бъдеще. БСП предлага социална подкрепа за работещите млади семейства като се намали на 9% ДДС за храни и лекарства, а лекарствата за всички деца до 14 години да бъдат безплатни – мярка, която западни държави прилагат успешно от години.
102 луковици на нарциси раздава за първа пролет Кристина Сидорова в на габровци, „за да ни е цветно и топло, въпреки снежинките навън“ и защото „надеждата идва с пролетта“
Да засадиш дърво…в случая е праскова
Въпреки ниското доверие към Парламента, през изминалите 4 години Кристина работи с душа и сърце, неуморно и с мисъл за гражданите на област Габрово, което ѝ печели уважението и симпатии на колегите ѝ
В мандата на 44 Народно събрание Кристина Сидорова участва в работата по 28 законопроекта, има направени 42 предложения по законопроекти между първото и второто им четене, още 40 пъти е предлагала решения по законопроекти и декларации, отправила е 139 питания към представители на изпълнителната власт в рамките на седмичния парламентарен контрол
„Отстояваме каузи със сърцата си“, казва Кристина за своите колеги жени парламентаристки. Каузите родили приятелства, а който познава Кристина знае как силно тя цени приятелите си.
Нашата най-важна задача е да върнем надеждата на хората, че държавата може да се развива по нов начин, че може да има управление с грижа за хората – честно и открито, при спазване на законите и правилата е обединителната нишка на кандидатите от листата на БСП за Габровски избирателен район.
Екипът винаги е по-силен, смята Кристина, на снимката: кандидатите на „БСП за България“ в 7-ми Габровски избирателен район
Кристина и синът ѝ Андрей с президента Румен Радев на Националния празник на България

*Парламентарни избори 2021. Публикация съгласно договор за информационно обслужване. „БСП за България“ е с номер 4 в интегралната бюлетина, Кристина Сидорова е с преференция 102. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица