Свържи се с нас

Новини

В неделя всеки трябва да направи информиран избор

Published

on

В неделя всеки трябва да направи информиран избор, ние сме за държава с правила. Силата на Републиканци за България е професионализмът и експертността на всички кандидати и екипа на партията.

Това коментира председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. По думите му, опитите за провокации, които бяха правени в старата столица, след неделя трябва да останат в миналото.

Цветанов бе категоричен, че и като член на бъдещия парламент ще продължи да провежда регулярните си приемни, по време на които се среща с много граждани, поема ангажименти – както по обществено значими теми, така и в чисто човешки план.

„Мога да погледна всеки в очите, защото винаги съм работил за решаването на реални проблеми. Ще се включвам и занапред във всяка благородна кауза“, коментира Цветан Цветанов. „Мога да се ангажирам категорично като водач на листата, че с колегите и занапред ще защитаваме интересите на регионите и на хората, както и всяко решение, което води до подобряване на живота“, каза Цветанов.

Цветанов открои и слабостите в държавното управление. „Тревожна и тежка е констатацията в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ, а още по-тежка е тази в доклада на Световната банка, според който сме най-зле по темпове на ваксинация, има забавяне в подпомагането на бизнеса и на домакинствата в условията на пандемия. Правителството не успява да се справи и това е отчетено в докладите“, коментира той.

Председателят на „Републиканци за България“ определи като популистка мярка това, че днес заведенията отново са отворени, защото бизнесът не знае какво може да очаква. „На мен ми е болно, защото искам да виждам работеща икономика. Искам да защитим интереса на туризма и бизнеса – затова ще настояваме всички мерки, предвидени в нашата програма да бъдат бързи и адекватни“, каза водачът на партията.

„Не може повече да се продължава с настоящия модел на управление“, категоричен бе Цветанов като сравни настоящата ситуация с времето на Тройната коалиция от преди 2009 г. „Не може бюджетът да се харчи през джипката, защото не всеки български гражданин може да се срещне с премиера по време на изненадващите му обиколки“.

Цветанов каза още, че получава при разговорите си в страната доста сигнали за опити за манипулативни действия за изборния ден. Като пример даде община Твърдица, жители на която през последните седмици са променили адресите си и са преминали към Гурково – общината, която винаги дава за пример като най-голямото предателство на ГЕРБ, която бе отстъпена на ДПС.

„Има и сигнали че хора, гласуващи за ГЕРБ се пренасочват към ВМРО, такива от ДПС – също вече работят за тях“, коментира Цветанов.

„Явно ГЕРБ се притесняват, че може да са в изолация в другия парламент и вероятно си подпомагат бъдещи коалиционни партньори“, коментира председателят на партията. Той се обърна към всички свои бивши колеги от ГЕРБ и призова всеки, който смята, че не трябва да продължава тази зависимост между ГЕРБ и ДПС, да избере 21.

Водач на листата на кандидатите за народни представители от „Републиканци за България“ в област Габрово е Мариян Костадинов.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Републиканци за България“, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Републиканци за България“ е номер 21 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица