Свържи се с нас

Новини

В неделя всеки трябва да направи информиран избор

Published

on

В неделя всеки трябва да направи информиран избор, ние сме за държава с правила. Силата на Републиканци за България е професионализмът и експертността на всички кандидати и екипа на партията.

Това коментира председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. По думите му, опитите за провокации, които бяха правени в старата столица, след неделя трябва да останат в миналото.

Цветанов бе категоричен, че и като член на бъдещия парламент ще продължи да провежда регулярните си приемни, по време на които се среща с много граждани, поема ангажименти – както по обществено значими теми, така и в чисто човешки план.

„Мога да погледна всеки в очите, защото винаги съм работил за решаването на реални проблеми. Ще се включвам и занапред във всяка благородна кауза“, коментира Цветан Цветанов. „Мога да се ангажирам категорично като водач на листата, че с колегите и занапред ще защитаваме интересите на регионите и на хората, както и всяко решение, което води до подобряване на живота“, каза Цветанов.

Цветанов открои и слабостите в държавното управление. „Тревожна и тежка е констатацията в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ, а още по-тежка е тази в доклада на Световната банка, според който сме най-зле по темпове на ваксинация, има забавяне в подпомагането на бизнеса и на домакинствата в условията на пандемия. Правителството не успява да се справи и това е отчетено в докладите“, коментира той.

Председателят на „Републиканци за България“ определи като популистка мярка това, че днес заведенията отново са отворени, защото бизнесът не знае какво може да очаква. „На мен ми е болно, защото искам да виждам работеща икономика. Искам да защитим интереса на туризма и бизнеса – затова ще настояваме всички мерки, предвидени в нашата програма да бъдат бързи и адекватни“, каза водачът на партията.

„Не може повече да се продължава с настоящия модел на управление“, категоричен бе Цветанов като сравни настоящата ситуация с времето на Тройната коалиция от преди 2009 г. „Не може бюджетът да се харчи през джипката, защото не всеки български гражданин може да се срещне с премиера по време на изненадващите му обиколки“.

Цветанов каза още, че получава при разговорите си в страната доста сигнали за опити за манипулативни действия за изборния ден. Като пример даде община Твърдица, жители на която през последните седмици са променили адресите си и са преминали към Гурково – общината, която винаги дава за пример като най-голямото предателство на ГЕРБ, която бе отстъпена на ДПС.

„Има и сигнали че хора, гласуващи за ГЕРБ се пренасочват към ВМРО, такива от ДПС – също вече работят за тях“, коментира Цветанов.

„Явно ГЕРБ се притесняват, че може да са в изолация в другия парламент и вероятно си подпомагат бъдещи коалиционни партньори“, коментира председателят на партията. Той се обърна към всички свои бивши колеги от ГЕРБ и призова всеки, който смята, че не трябва да продължава тази зависимост между ГЕРБ и ДПС, да избере 21.

Водач на листата на кандидатите за народни представители от „Републиканци за България“ в област Габрово е Мариян Костадинов.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Републиканци за България“, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Републиканци за България“ е номер 21 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица