Свържи се с нас

Новини

„Научих много от тънкостите в кухнята и ресторанта“

Published

on

Проект 2019-1-BG01-KA102-061565 „Млади предприемачи в областта на туризма“

Ученици от единадесети и дванадесети клас на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово се завърнаха от производствената си практика в Лайпциг, Германия. Чрез кратки интервюта ще ви представим впечатленията на участниците в проекта, на които предстои реализация.

Този път разговаряме с Ренета Тодорова, ученичка от 11 „Б“ клас, специалност „Организация на хотелиерството“. Ето какво сподели тя след изкарания стаж.

– Кое е най-важното нещо, което научи в Лайпциг, Германия?
– Най-важното е, че успях да се адаптирам много бързо. Самата аз не очаквах това и малко се притеснявах, но бързата адаптация ми помогна да се „отпусна“ и да покажа на какво съм способна. Много от ситуациите, в които попадах, ми се случваха за първи път. Самата работна среда, обслужването на клиентите и комуникацията на английски език, решаването на куп ежедневни малки проблеми бяха предизвикателство. Работих в петзвездния хотел Глобана и в кухнята, и в ресторанта и се възхищавах от прецизността, с която колегите от екипа вършат задачите си. Мисля, че научих много от тънкостите на работата в кухнята и ресторанта и това ще ми е изключително полезно, защото един хотелиер трябва да познава всички сектори на хотела.

– Имаше ли ментор и помагаше ли ти той?
– В областта, в която работих, като помощник-готвач и сервитьор, имах няколко ментори, всички много сръчни и мили хора, които държаха всеки детайл да бъде изработен както трябва. Научих от тях да бъда максимално точна и прецизна, сериозна и изпълняваща отговорно всички поставени задачи.

– Какво би казала на съучениците си за практиката в Германия?
– Бих им препоръчала практика в чужбина и гарантирала, че няма да съжаляват, ако се пробват и получат такава възможност, каквато получи нашата група. Няма нищо по-хубаво от това да виждаш нови неща, да смениш обстановката, да трупаш нови знания, като едновременно с това се забавляваш и запознаваш с нови хора и всичко това да бъде платено и осигурено – възможност, която не бива да се пропуска!

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица