Свържи се с нас

Новини

Тъжна вест! Напусна ни д-р Маджаров

Published

on

На 69-годишна възраст известният габровски доктор Миролюб Маджаров е починал внезапно на 19 ноември. Тъжната новина съобщиха негови близки в социалната мрежа.

„Отиде се един велик българин, както каза един от многото му верни приятели! Отиде си един достоен лекар, съпруг, баща, дядо, приятел и преди всичко ЧОВЕК, с ОГРОМНО СЪРЦЕ, помогнал на всеки, който е поискал!

ЧОВЕК, който в днешно време е трудно да срещнеш, с професионализма си, с неподправения си смях, с черния си хумор, с острия си език и най-вече с добрината, която раздаваше, винаги честен!

Имаше още на какво да ме научиш, татко! Не беше честно и пак на пук на всички болести, които върлуват, здрав като бик, ти просто заспа.. Голямото ти сърце не издържа… Толкова много те обичам, толкова много!!!“, написа дъщерята на д-р Маджаров, Грета.

Д-р Миролюб Маджаров започва професионалния си път през 1981 година. Работи като лекар, първо в бившето ХЕИ (сега РЗИ), след това като невролог в отделението по Неврология на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово. От 2000 година почти до края на жизнения си път той беше председател на Комисията по ТЕЛК – Габрово.

Поклонението на д-р Маджаров ще се състои на 24 ноември от 13.00 часа на централния гробищен парк. 

Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ изказва най-искрените си съболезнования на близките и приятелите!

Дълбок поклон пред светлата му памет!

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Георги Йорданов отново е в съдийската комисия на БФС

Published

on

Бившият габровски футболен рефер Георги Йорданов, който в момента е съдийски наблюдател на УЕФА и БФС, отново намери място в съдийската комисия на футболната ни централа.

Това стана факт, след като начело на комисията застана Костадин Гергинов, информира електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Той замени на поста Костадин Стоичков след решение на Изпълкома на БФС. За габровския специалист изминалите шест месеца бяха много успешни в личен план.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Само един заразен с КОВИД-19 през последните дни

Published

on

Един е новият регистриран случай на коронавирус за периода от 15 до 17 януари на територията на област Габрово. Това съобщиха днес, 18 януари, от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

По данни на здравните власти заразеният е от община Габрово, има грипоподобни симптоми и в момента провежда домашно лечение.

Далият положителна проба за вирусната инфекция е имал едно контактно лице, на което е изготвено предписание за задължителна 10-дневна домашна изолация.

За периода от 15 до 17 януари в Габровска област няма починали лица, информираха още от РЗИ.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Общината набира предложения за публично – частни партньорства

Published

on

Като част от политиката си за постигане на устойчиво развитие на местната общност, Община Габрово се стреми към обединяване на частния и публичния ресурс при реализиране на проекти с добавена стойност, чрез идентифициране на различни форми на публично – частни партньорства.

Регламентирано в Закона за концесиите публично – частното партньорство в България позволява инициативата да изхожда от икономическите оператори (физически и юридически лица).

В тази връзка, Община Габрово отправя покана за предложения, по чл. 56 от Закона за концесиите, за реализиране на концесии за строителство, за услуги или за ползване на публична общинска собственост насочени към интегриран градски транспорт, спорт и спортна инфраструктура, градска среда и други.

Предложенията следва да съдържат описание на предмета и обекта на концесията, финансово-икономически анализ и обосновка.

Когато предложението касае концесия, включваща и възлагане на строителство, то трябва да е съпроводено и от инвестиционно предложение, което да съдържа прединвестиционно проучване или задание за изработване на инвестиционен/идеен проект, с което да определя прогнозните технически, функционални и икономически показатели на строителството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица