Свържи се с нас

Икономика

Наближава финалът на „Габрово Хакатон“

Published

on

Две седмици преди края на „Габрово Хакатон“ (GabrovoHackathon) участниците са на финалната права за подготовка на своите мобилни приложения, които ще бъдат представени пред публика и жури на 12 септември от 10.00 часа в зала „Възраждане“.

Напълно сформирано вече е и 7-членното жури, което ще оценява предложенията по предварително изготвени критерии.

Община Габрово представи неговия състав:

Таня Христова – Кмет на Община Габрово, която вече трети мандат работи в партньорство с бизнеса и образованието за по-благоприятни условия и подкрепа за развитие на Габрово като привлекателно място за бизнес, живот и реализация. Част от тези усилия е и инициативата Gabrovo Innovation Camp, чието пето издание е #GabrovoHackathon.

Светлин Наков – софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения, вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията „софтуерен инженер“.

Зорница Дженкова – учител по информатика и информационни технологии в ПМГ “Акад. Иван Гюзелев” и ръководител на отбори в Националните състезания по информатика и информационни технологии. Автор на ръководство за начална подготовка по информатика за олимпиади и състезания. Съавтор в изданията „Програмиране за всички: Scratch за начинаещи“ и учебник по Информационни технологии за 5 клас.

Владимир Тодоров – съдружник в софтуерна фирма Grafixoft с над 20-годишна история и 100 човека персонал и един от собствениците на фирма „Сиентиа“ АД – сертифицирана за проекта си „Софтуерен инженеринг в Габрово“, със сертификат за инвеститор клас „А“.

Леона Асланова – експерт и консултант по иновации, с над 15-годишен професионален опит, основател на Innovation Starter, първата специализирана агенция за иновации в България, на форума за иновации Innovation Explorer и на Академия за иновации (най-голямото публично-частно образователно партньорство у нас, отличено с редица награди за образователен проект), съвместно с водещите университети в България.

Мартин Заимов – изпълнителен директор и председател на борда на директорите на Регионален фонд за градско развитие, ръководител на българския валутен борд от 1997 г. до 2003 г. с голям личен принос за финансовата стабилизация на страната, след кризата от 1996 г. и дългогодишен опит в управлението на инвестиции в дялове на малки компании и в недвижими имоти.

Васил Георгиев – Роден в Габрово. Завършил СА „Димитър А. Ценов“, гр. Свищов, специалност „Маркетинг“. Към настоящия момент работи в отдел „Проекти и икономическо развитие“, Община Габрово. Притежава над 10 години опит в областта на UI/UX дизайна; Full stack web/app development; Linux server administration.

Шестте отбора финалисти в състезанието: ЕкоКултура, Komitet.bg, Kelvin, GuardNet, GabrovoIsTheBest и CultureSquad ще се борят за голямата награда от 10 000 лева, осигурена от Община Габрово и габровските фирми Сиентиа АД, Графиксофт ООД и Стемо ООД.

Отборът, класиран на второ място в състезанието ще получи наградата на Андрей Новаков – посещение на Европейския парламент, а третият ще има възможност да се наслади на уикенд в Боженци, осигурен от МАИР „Боженци“.

За останалите три отбора са подготвени комбинирани билети за посещение на туристически обекти в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица