Свържи се с нас

Новини

Още тринадесет потвърдени с КОВИД – 19

Published

on

Тринадесет са новите потвърдени случаи на коронавирус в област Габрово. Данните за периода от 31 юли до 2 август оповестиха днес, 3 август, от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Четири от положителните за КОВИД – 19 са работнички от фирмата за текстил и облекло, намираща се в габровския квартал „Войново“. Те са на възраст от 39 до 56 години. Две от жените са от Габрово, една от Севлиево и една от габровското село Драгановци. Така с тях пбщият брой на регистрираните случаи до момента във фирмата е 20.

Потвърдени са и два нови случаи на служители от завода за санитарна керамика в Севлиево. Коронавирус е установен при мъже на 52 и 63-годишна възраст, като с тях до момента в предприятието са регистрирани общо 37 случаи на инфекцията.

Освен случаите от тези два епидемични взрива, са регистрирани и спорадични случаи при две жени на 39 и 96 г. от Габрово, двама мъже на възраст на 38 и 86 г. от Севлиево и 2 случая при жени на възраст – 65 и 80 г. от Севлиево. В Трявна 33-годишна жена също е дала положителен резултат за КОВИД – 19.

От новорегистрираните 13 случаи, четири лица са хоспитализирани с грипоподобни симптоми. При останалите потвърдени случаи се провежда домашно лечение и заразените са поставени с предписание за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Изготвени са и са връчени предписания до контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица