Свържи се с нас

Новини

Коронавирус в Габрово

Потвърден е първи случай на COVID-19 в Габрово. Преустановен е достъпът на външни лица в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово. Медицинският персонал и пациенти са под карантина.

Published

on

Потвърден е първи случай на COVID-19 в Габрово, информираха от РЗИ – Габрово. Преустановен е достъпът на външни лица в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово. Медицинският персонал и пациенти са под карантина.

Положителна проба е дала и жена от медицинския персонал от болницата, с което случаите на опасната вирусна инфекция в Габрово стават два, обявиха на брифинг в 10.00 часа от Националния кризисен щас, откъдето казаха, че няма място за паника.

Във връзка с извършено пробонабиране на 5 март на носогърлени смивове от хоспитализирани пациенти в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, с диагноза пневмония и получен на 7 март положителен резултат за COVID-19, при жена на 75 години от Габрово.

Със Заповед на Директора на РЗИ Габрово е разпоредено да се преустанови достъпа на външни лица в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово. Преустановени са свижданията в болницата и приемът на пациенти във Вътрешно отделение. Поставени са под домашна карантина медицинският обслужващ персонал на отделението, за срок от 14 дена.

Пациентите от Вътрешното отделение съща са поставени под карантина за срок от 14 дни в отделението. Под домашна карантина за 14 дена е и медицинският персонал, обслужвал заболялата от COVID-19, работещ в други отделения на габровската болница.

Да се вземат носогърлени смивове за изследване за коронавирус от пациентите и медицинския персонал на Вътрешно отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ Габрово и вземат носогърлени смивове за изследване за COVID-19 от медицинския персонал, обслужвал заболялата от коронавируса, работещ в други отделения на болницата.

Ще се извърши основно почистване и дезинфекция на Вътрешно отделение на областната болница в Габрово, като се спазва строг противоепидемичен режим във ВО, включващ трикратна текуща дезинфекция, редовно проветряване и използване на лични предпазни средства от медицинския персонал.

Към момента са взети 45 проби от контактни лица. От тях 26 са пробите от медицински персонал, 15 – проби от пациенти на ВО; 3 проби на контактни в дома и повторна проба от заболялото лице.

Пробите са транспортирани незабавно до НРЛ „Грип и ОРЗ“ към НЦЗПБ – София.

*Публикуваната информация е актуализирана в 10.20 часа*

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Преминаваме към лятно часово време

Не забравяйте.

Published

on

В 03:00 часа сутринта на 29 март, неделя, ще преместим стрелките на часовника с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време.

При това положение ще спим с 1 час по-малко, но в същото време ще се радваме и на бързото нарастване на деня.

Постепенно слънцето ще изгрява все по-рано и ще залязва по-късно, за да допринесе за пролетно-летните емоции по време на дългите слънчеви дни.

Според специалистите, за да ограничи стреса от промяната, човек трябва да почива повече, да пие повече вода и използва свободното си време за занимания, които наистина харесва и обича.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Продължават даренията към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Продължават даренията на физически лица и фирми към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Общинският съвет в Габрово взе решение за дарение, в размер на 30 000 лева.

Народните представители Кристина Сидорова и Николай Сиракова са направили лични дарения на болницата. Българският лекарски съюз дари пакети за лекарите, подложени на карантина, които ще работят.

Има направено голямо дарение на парични средства от габровска фирма, която дарява средства на болницата за пореден път. Постъпили са парични дарения и от други фирми и физически лица на различна стойност.

Има лично дарение от габровски бизнесмен на аспиратор и ларингоскоп, друга фирма ще закупи седем реанимационни легла, фирма ще дари еднократни съдове и прибори за хранене, за да се спазват най-стриктни противоепидемични мерки.

В рамките на национална кампания ще бъдат дарени минерална вода и газирани напитки за пациентите и екипи на инфекциозно отделение, а габровски ресторант ще поеме приготвянето и доставка на храна на екипите в инфекциозно отделение, ако се наложи да бъдат в карантина, лекувайки пациенти от коронавирусна инфекция.

Получени бяха работни облекла и маски, дарени от футболиста Димитър Бербатов.

Габровска фирма, производител на цветя , е направила болницата по-пъстра и накара работещите в нея да се усмихнат на пъстрите цветя , които са един подранил подарък за предстоящия празник 7 април.

Ръководството на лечебното заведение благодари на всеки един дарител и заявява, че са благодарни на всяко едно дарение и благодарят за подкрепата и доверието. Всеки един дарител ще бъде уведомен как са похарчени дарените средства.

От МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ напомнят, че най- големият подарък за тях ще бъде ако заедно запазим живота и здравето на всеки един от нас ! Призовават – останете си вкъщи!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поръчайте любимото си ястие от Пицария „ТЕМПО“

Published

on

Скъпи клиенти, предвид въведеното в страната извънредно положение Ви информираме, че Пицария „ТЕМПО“ няма да работи.

Имате възможност да получите любимите си от Пицария „ТЕМПО“ ястия във Вашия дом, офис, работно място.

Телефон за поръчки:
066 806920,
+359 879 988019

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица