Свържи се с нас

Новини

Полковник Георги Петков награди изявен ученик от СУ „Васил Левски“ (снимки)

Добрите контакти и съвместна работа между Община Севлиево и Българската армия бяха обсъдени на среща при заместник-кмет Красимира Йорданова

Published

on

Началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков посети Община Севлиево като се срещна със заместник-кмет Красимира Йорданова, в чиито ресор са „Хуманитарни и социални дейности“. Полковникът пристигна в Севлиево за връчването на специална награда на отличилия се ученик Румен Гатев от СУ „Васил Левски“.

снимка: Община Севлиево

На срещата присъстваха подполковник Милен Добрев, заместник-началник щаб на Централно военно окръжие, подполковник Кристиян Гранджан, началник на Военно окръжие – Габрово, майор Георги Георгиев, заместник-началник на Военно окръжие – Габрово и Николай Мерджанов, експерт в офиса за военен отчет в Община Севлиево.

снимка: Община Севлиево

„Имам удоволствието да ви приветствам от името на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов. Радвам се, че нашите възпитаници от Община Севлиево почитат историята, задълбочават се и проявяват интерес, още повече, че в недалечното ни минало в обществото ни нашия град бе известен със севлиевските казарми. Мястото сега е един чудесен парк за отдих. Благодарни сме на Министерство на отбраната за предоставеното място, което напомнят за военното минало. Там се намира и паметникът на загиналите български войни. Извън историята съдействаме на Николай Мерджанов с каквото е необходимо, за да популяризираме сред завършващите 12 клас ученици всички висши учебни заведения, които извършват военна подготовка. Имаме постъпили такива курсанти, което означава че интересът към професията войник продължава съществува“, заяви заместник-кмет Йорданова.

По време на срещата бяха изтъкнати добрите контакти и съвместната работа между Община Севлиево и служителите на Българската армия на територията на Общината и в региона като цяло.

„При нас съществува добра комуникация между институциите, а благодарение на добрите контакти и уважението нещата се случват в правилната насока“, добави заместник-кмет Йорданова. „Военното присъствие никога не е излишно, най-малкото в съвета по сигурност с нашите териториални представители тук. Имаме и други виждания за напред, като териториални сили за подпомагане при бедствия и аварии. Благодаря ви за убеждението си и подкрепата към Българската армия“, заяви полковник Петков.

снимка: Община Севлиево

Полковникът подари на Красимира Йорданова юбилейната книга „История на военните окръжия“, издадена от Централното военно окръжие. Тя от своя страна подари книгата със символите на Севлиево на полковника. След края на срещата командващите от Българската армия и заместник-кмет Йорданова посетиха СУ „Васил Левски“ за награждаването на изявилия се младеж.

снимка: Община Севлиево

Ученикът от XI клас на СУ „Васил Левски“ Севлиево Румен Гатев бе специално отличен за активната си патриотична дейност, разпространение и познаване на българските ценности и воински традиции. Той бе награден лично от полковник Георги Петков.

Румен Гатев успя да грабне вниманието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов със своите действия по време на събитията от националната информационна кампания „Бъди войник“, която наскоро се проведе в Габрово. Младежът членува в Габровския клон на Национално дружество „Традиция“ и е редовен участник във възстановки на историческа тематика.

снимка: Община Севлиево

На тържествена церемония в СУ „Васил Левски“ Румен бе награден за активната си военно-патриотична дейност и получи от полковник Петков юбилеен медал „100 години Първа световна война“, сувенирен нож „Манлихер“ и книга на историческа тематика „Голямата война и българският меч над Балканския възел 1914 – 1919“.

Полковникът получи като подарък книгата „Катастрофалното наводнение в Севлиево през 1939 г.“, която е написана от Румен Гатев и неговия съученик Борислав Маринов. Полковник Петков припомни за провелата се в 31 града информационна кампания на Българската армия, по която бяха организирани информационни борси за хората, проявяващи интерес към военното обучение и служба. Кампанията завърши преди дни в старопрестолната столица Велико Търново.

снимка: Община Севлиево

„Българската армия винаги е била символ на сила и патриотизъм, на морал и професионализъм, осъществявайки високоблагородната мисия по гарантиране на мира, националната сигурност и просперитета на нацията. Горд съм, че сред младите хора има такива като Румен Гатев, възпитан в дух на патриотизъм чрез задълбочено познаване на историята на България и силна любов към отечеството. Изпитвам голямо задоволство и удовлетворение, че в нашата мила родина има млади хора, наследили духа на нашите предци, дали живота си за славните победи на Българската армия. Убеден съм че вие младите хора, носейки в сърцата си най-светлите страници от нашето минало, ще градите с достойнство утрешния ден, ще бъдете последователи на традициите, които да пребъдат във времето, за да ни съхранят като народ и нация“, заяви в словото си полковник Петков.

снимка: Община Севлиево

От своя страна Румен Гатев благодари на полковника за връчената награда. „Благодаря и на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и на Министерство на отбраната, че оцениха моите познания по военната ни историята и моите занимания за събиране, реставриране и съхранение на военно облекло и старинни предмети, напомнящи за славното минало на България. Надявам се все повече млади хора да проявят интерес към военното дело в миналото и настоящето.

снимка: Община Севлиево

Армията буди у нас национална гордост, нуждае се от млади кадри, които целенасочено да утвърждават традициите и славата на българското. Занапред ще бъда още по-упорит, защото желанието ми да бъда военнослужещ е голямо. Предстои ми да кандидатствам в НВУ „Велико Търново“ и ще бъда изключително удовлетворен и горд да служа в редиците на Българската армия и да браня всичко българско и родно“, заяви след награждаването Румен Гатев.

В края на церемонията полковник Петков подари на директора на училището Тома Томев юбилейната книга „История на военните окръжия“. Тя е приносът на Централното военно окръжие по повод честванията през миналата година на 140-та годишнина от създаването на Българската армия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица