Новини, Политика|23.04.2019 15:30

Властта получи исканията на протестиращите за законодателни промени

снимка: Община Габрово

Кметът на Габрово Таня Христова изпрати исканията на протестиращите за законодателни промени, подкрепени с подписите на 2 532 граждани, до компетентните органи на държавната власт, включително и до Националното сдружение на общините в Република България.

Новината съобщиха от местната общинска администрация.

От своя страна Община Габрово ще разгледа детайлно исканията, за да бъдат предприети конкретни мерки по онези от тях, които са в правомощията на институцията.

На 14 април по време на среща в Община Габрово, протестиращите граждани представиха на кмета част от своите предложенията, свързани със законодателни промени, които по-късно конкретизираха, допълниха и подкрепиха с подписи.

На 22 април  исканията, подкрепени с подписка, бяха официално предадени на кмета на Габрово и своевременно адресирани по компетентност до съответните институциите.

Пълният текст на придружителното писмо, с което кметът на Габрово изпрати исканията на протестиращите, може да видите от снимките по-долу.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

2 коментара

 • ЗАЩО ТРЯБВАШЕ ГРАДА ДА СЕ ВДИГНЕ НА ПРОТЕСТ И ТОГАВА КМЕТИЦАТА(НЕЖЕЛАНА ОТ ГАБРОВЦИ ЗАРАДИ ЗАСЕЛВАНЕТО НА ЦИГАНИ) ДА СЕ УПЛАШИ И ДА ДОКЛАДВА…
  ЗАЩО НЕ СЕ СПРАВИ САМА С ПРАВОМОЩИЯТА ,КОИТО ИМА???
  ЗАЩОТО Е ПОСЛУШНА КУКА НА ГОСПОДАРИТЕ СИ ГЕРБАДЖИЙ!!!
  НЕ ОЧАКВАМЕ НИЩО ОТ НЕЯ..,
  ЕДИНСТВЕНО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА,
  ЗА ДА НЕ Я Й ПОДАДЕМ НИЕ!!!

 • Рояци цигани продължават да се движат из целия град.Станаха още повече.Наглоста им отново се проявява.Никой не ги спира и проверява.Само голи обещания от страна на кметицата и МВР.Нищо няма да се промени ,а ще става по лошо.Ордите прииждат.

Напиши коментар