Свържи се с нас

Новини

Д-р Иван Иванов: Заради уличен натиск няма да уволнявам хора, за да назначавам роднини на протестиращите!

Кметът разкри на сесия на общинския съвет какво се крие зад протеста на дърводобивните фирми

Published

on

снимка: Община Севлиево

След извършена проверка от служители на Общинско предприятие (ОП) „Гори и земи“ на 6 ноември 2018 г. в Община Севлиево е постъпил доклад от директора на предприятието инж. Александър Пенков, в който е описано как по време на проверките през целия ден са отправяни заплахи към проверяващите и лицата, представляващи ОП „Гори и земи“. В доклада се твърди още, че цялата дейност на комисията е била подложена на натиск.

снимка: Община Севлиево

„Не съм съгласен с твърдението за многобройни нарушения. Такива са установени при проверките на 6 ноември, а веднага след тях дойде и доклада, в който ясно пише, че е оказан натиск върху цялата комисия“, категоричен е кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов по време на днешната сесия на Общинския съвет.

снимка: Община Севлиево

След внасянето на доклада постъпва и възражение от инж. Владимир Владимиров – главен експерт Лесозащитна станция (ЛЗС) – София, който също е участвал в проверката. В своето възражение той е категоричен, че теренните проверки, съставения протокол и взетите в последствие решения са изготвени под натиск.

снимка: Община Севлиево

Към момента все още тече досъдебното производство за побой над общинския служител инж. Александър Атанасов, който подаде сигнал в прокуратурата за нанесени телесни щети по време на същите проверки.

снимка: Община Севлиево

Издадените позволителни за сеч по време на проверките са отменени на основание отменените предписания от ЛЗС – София, а от Регионална дирекция по горите – Велико Търново са съставени два акта за установени нарушения при маркирането на дърветата в обекта на Данаил Десев и инж. Емилия Биджева.

снимка: Община Севлиево

Веднага след извършените проверки инж. Александър Пенков е отстранен от работа до и към момента е в неплатен отпуск до приключване на проверките на прокуратурата. Горският стражар Данаил Досев е подал молба за напускане и от 1 април е освободен от позицията си, а инж. Емилия Биджева е подала молба за напускане като за основание посочва системен тормоз от представители на дърводобивни фирми в Община Севлиево. Към момента тя все още е в период на предизвестие.

снимка: Община Севлиево

„Общинско предприятие „Гори и земи“ продължава работата си. Към момента в него работят трима души”, обяви д-р Иван Иванов. Той е категоричен, че всеки сигнал се проверява, както и работата на ОП „Гори и земи“ и ако бъдат установени случаи на корупция, отговорните ще си понесат последствията.

снимка: Община Севлиево

Общата площ на горските територии в Община Севлиево са 23 261 хектара, вкл. И земеделските територии, придобили характеристика на гори. От тях 10 886 хектара (47%) са държавна собственост, 9748 (42%) са мчастна собственост и само 2627 хектара (11%) са общинска собственост, стана ясно от справката.

За 2018 г. са издадени 1 215 позволителни за сеч за общо 121 331 куб. м., само 10 бр. са позволителните на ОП “Гори и земи” – 1 215 позволителни за сеч за 121 000 куб. м. дървесина. От тях само 10 са на ОП „Гори и земи“ за 6 236 куб. м. – 5%, като реално придобити са 3 056 куб. м. За 2017 г. Издадените позволителни за сеч на 1033 за 113 056 куб. м. ОП “Гори и земи” е издало отново 10 позволителни за 2925 куб. м. – 2,6%, реално придобити – 914 куб. м.

снимка: Община Севлиево

„Данните противоречат на твърденията, че Общината изсича горите“, каза д-р Иван Иванов и добави, че е можело да не се стига до тук, ако е назначил за директор на предприятието предложената за назначение дъщеря на общински съветник.

„Не искам да оневинявам никой и всеки ще си понесе последствията, но и не мога да приемем решения под натиск, било то и от улицата, за приемането на такъв тип назначение“, обяви в заключение кметът.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица