Култура, Новини|09.11.2018 8:50

Последен концерт от „Съботните евъргрийни“ е на 10 ноември


Сцената на „Съботните евъргрийни“ тази събота, 10 ноември, ще събере повечето от музикантите, участвали в досегашните четири концерта от поредицата, а към тях ще се присъединят и други, познати на публиката.

Почитателите на вечно зелените мелодии ще посрещнат легендарната Мими Николова. Нейната топла връзка с Габрово датира от 1978 г., когато солира на Биг бенд Габрово с диригент Манол Цоков. Една от първите български поп певици, която наскоро отпразнува 60 години на сцената, ще изпълни любими джаз стандарти и знакови песни от репертоара си. И както всеки път ще спечели публиката с музикалните си визитки, както сама ги определя, „Замълчи, замълчи“ и „Когато Луната изплува“.

И в това издание организаторите ще представят млади инструменталисти, като в този, последен концерт ще участват ученици на Елена и Ивелин Вълкови от Музикална школа „Прима виста”.
Вокалисти на оркестъра ще са обичаните от публиката Драгомира Драшкова, Цветомир Цанков, Стефан Косев, Марина Тюлюмбакова, Ивета Петрова и дългогодишните солисти на Оркестър Габрово на Манол Цоков – Рени Димова и Дончо Минчев. За пореден път Жан Моние ще зарадва ценителите на френския шансон. В изпълнение на Евъргрийн оркестър – Габрово ще звучат пиеси на американски и европейски композитори, тъй като музиката на Европа е един от акцентите в цикъла „Съботни евъргрийни“, чието начало беше дадено през юли по инициатива на Народно читалище „Будителите – 2017“, подкрепена финансово от Програма „Култура“ на Община Габрово.


Часът и мястото на концерта тази събота, 10 ноември, остават същите – 11 часа в ресторант „Егоист“, МОЛ Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар