Свържи се с нас

Крими

След жалба намалиха с година присъдата и глобата на автокрадец

Лишаване от свобода и глоба за укриване на откраднати автомобили

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С решение по въззивно наказателно дело, тричленен състав на Окръжен съд – Габрово измени присъда на Габровски районен съд, като определи наказание от 3 години лишаване от свобода и глоба в размер на 5 000 лева за мъж от Габрово, признат за виновен в извършване на престъпление – вещно укривателство в големи размери.

Производството пред Окръжен съд – Габрово е образувано по жалба на Мартин М. от Габрово, признат от Районния съд за виновен в това, че през периода 15 март – 4 ноември 2014 г. в град Карнобат и в габровското село Мичковци, при условията на продължавано престъпление, в съучастие с друго лице от Габрово, с цел да набави за себе си имотна облага, укрил, отчуждил и направил опит да отчужди 5 броя леки автомобили, всички на обща стойност 60 890 лева – големи размери, за които е знаел, че са придобити от другиго чрез кражба.

За извършеното престъпление първоинстанционният съд бе наложил на Мартин М. наказание от 4 години лишаване от свобода и глоба в размер на 6 000 лева.

Тъй като посоченото деяние е извършено в изпитателния срок на предходно условно осъждане на Мартин М., първоинстанционният съд е привел в изпълнение и наказание от 7 месеца лишаване от свобода по споразумение, одобрено от Районен съд – Стара Загора през 2013 година.

Наред с това, Мартин М. и съучастникът му, са осъдени да заплатят солидарно на три от пострадалите лица, предявили граждански искове, обезщетения за причинени имуществени вреди в размер на общо 21 500 лева.

Другият подсъдим по делото – Иван Т. от Габрово, бе осъден на 2 години лишаване от свобода – условно, с 4 години изпитателен срок, като същият не е обжалвал акта на Районния съд и по отношение на него присъдата е влязла в сила.

След цялостна проверка на първоинстанционния акт въззивният съд счете, че са налице основания за изменението му единствено в санкционната част по отношение на подсъдимия Мартин М., като намали първоначално наложеното му наказание от 4 години лишаване от свобода и глоба в размер на 6 000 лева на 3 години лишаване от свобода и глоба в размер на 5 000 лева.

В останалата част присъдата на Габровски районен съд е потвърдена. Решението на Окръжен съд – Габрово е окончателно и не подлежи на касационна жалба или протест.

С пълното съдържание на решението на Окръжен съд – Габрово може да се запознаете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Номерът на двама, превозвали дърва, не мина!

Полицията в Трявна разкри две икономически престъпления, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Вчера, 16 октомври, рано сутринта около 05:35 часа на пътя между Габрово и село Вонеща вода, района на 552+14 км, при провеждане на специализирана полицейска операция с цел превенция на престъпления, свързани с незаконен добив на дървесина и нарушения по Закона за горите, служители на сектор „Икономическа полиция“ при Областна дирекция на МВР – Габрово и автопатрулен екип от полицейското управление в Трявна, спрели за проверка товарен автомобил с прикачено ремарке, управляван от 57-годишен местен жител.

В него имало натоварена дървесина – дърва за огрев от широколистни дървесни видове. При проверка на представената от водача документация, относно добива и осъществявания превоз на дървесината, криминалистите установили данни за извършено документно престъпление.

Само десетина минути по-късно, около 05:45 часа отново на същия път Габрово – Вонеща вода, района на 552+14 км, бил спрян за проверка друг товарен влекач, който бил с прикачено полуремарке, натоварено също с дървесина – дърва за огрев. Камионът бил управляван от 62-годишен местен жител.

При проверка на представената от водача документация, относно добива и осъществявания превоз на дървесината, криминалистите установили също данни за извършено документно престъпление.

И по двата случая са образувани досъдебно производства под надзора на прокуратурата в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицейски акции в Габрово и Трявна

Две полицейски акции са били проведени на територии на общините Габрово и Трявна, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Вчера, 15 октомври, в Габрово е била реализирана специализирана полицейска операция по безопасност на движението. В хода на полицейските действия, осъществени по метода за „широкообхватен контрол“ били проверени 56 моторни превозни средства, от които 28 товарни автомобила и 58 души.

Констатирани били общо 11 нарушения, за които са наложени 8 глоби с фиш и са съставени 3 акта, като връчените електронни фишове са 11.

За периода от 8 до 14 октомври на територията, обслужвана от тревненската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, с цел осигуряване на полицейско присъствие в малките и отдалечени населени места, противодействие на телефонни измами с възрастни хора, и контрол на пътното движение.

В хода на акцията били проверени 244 моторни превозни средства и 283 души. Установени са 177 нарушения, за които са наложени 131 глоби с фиш и са съставени 46 акта. В резултат на проверките са били разкрити две престъпления по линия „наркотици“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица