Свържи се с нас

Крими

След жалба намалиха с година присъдата и глобата на автокрадец

Лишаване от свобода и глоба за укриване на откраднати автомобили

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С решение по въззивно наказателно дело, тричленен състав на Окръжен съд – Габрово измени присъда на Габровски районен съд, като определи наказание от 3 години лишаване от свобода и глоба в размер на 5 000 лева за мъж от Габрово, признат за виновен в извършване на престъпление – вещно укривателство в големи размери.

Производството пред Окръжен съд – Габрово е образувано по жалба на Мартин М. от Габрово, признат от Районния съд за виновен в това, че през периода 15 март – 4 ноември 2014 г. в град Карнобат и в габровското село Мичковци, при условията на продължавано престъпление, в съучастие с друго лице от Габрово, с цел да набави за себе си имотна облага, укрил, отчуждил и направил опит да отчужди 5 броя леки автомобили, всички на обща стойност 60 890 лева – големи размери, за които е знаел, че са придобити от другиго чрез кражба.

За извършеното престъпление първоинстанционният съд бе наложил на Мартин М. наказание от 4 години лишаване от свобода и глоба в размер на 6 000 лева.

Тъй като посоченото деяние е извършено в изпитателния срок на предходно условно осъждане на Мартин М., първоинстанционният съд е привел в изпълнение и наказание от 7 месеца лишаване от свобода по споразумение, одобрено от Районен съд – Стара Загора през 2013 година.

Наред с това, Мартин М. и съучастникът му, са осъдени да заплатят солидарно на три от пострадалите лица, предявили граждански искове, обезщетения за причинени имуществени вреди в размер на общо 21 500 лева.

Другият подсъдим по делото – Иван Т. от Габрово, бе осъден на 2 години лишаване от свобода – условно, с 4 години изпитателен срок, като същият не е обжалвал акта на Районния съд и по отношение на него присъдата е влязла в сила.

След цялостна проверка на първоинстанционния акт въззивният съд счете, че са налице основания за изменението му единствено в санкционната част по отношение на подсъдимия Мартин М., като намали първоначално наложеното му наказание от 4 години лишаване от свобода и глоба в размер на 6 000 лева на 3 години лишаване от свобода и глоба в размер на 5 000 лева.

В останалата част присъдата на Габровски районен съд е потвърдена. Решението на Окръжен съд – Габрово е окончателно и не подлежи на касационна жалба или протест.

С пълното съдържание на решението на Окръжен съд – Габрово може да се запознаете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Отново акция покрай училища и градини в Севлиево

Published

on

Специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на употребата и разпространението на наркотични вещества в и около училищата и детските градини, е била проведена от 16 до 23 ноември в Севлиево, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово

По време на операцията са били проверени 157 автомобила, 284 лица, 6 училищни двора и 3 градски парка.

Снощи, 23 ноември, около 21.00 часа, при обход в района на детска градина „Радост“, служители на РУ-Севлиево задържали 26-годишен мъж, у когото била намерена суха зелена листна маса. При направения полеви наркотест същата реагирала на наркотичното вещество „марихуана“.

По случая в РУ-Севлиево е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Познавате ли тази жена? Полицията я издирва

Published

on

Полицията издирва 88-годишната Яна Колева Пайнарова от Габрово.

Възрастната жена е в неизвестност от 14 ноември т.г., когато последно е била в дома си, на адрес град Габрово, ул.“Юрий Венелин“ № 14, ет.4.

Издирваната жена е с ръст среден, около 150 см. Лицето й е овално, с къса чуплива коса и зелени очи.

Гражданите, които имат информация за нея, могат да сигнализират на спешния телефон 112 или в най-близкото Районно управление МВР.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Прибраха габровец на ул.“Тотьо Иванов“ заради канабис

Published

on

Белезници на ръцете щракнаха на 32-годишен криминално проявен габровец заради притежанието на наркотици.

Арестът му бил извършен в петък вечерта, около 18.10 часа, в хода на специализирана полицейска операция срещу разпространението и употребата на наркотични вещества.

На ул. „Тотьо Иванов“ в Габрово полицаи задържали 32-годишния мъж.

При извършените процесуално-следствени действия у лицето била намерена свивка, съдържаща суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на наркотичното вещество „марихуана“.

По случая в РУ-Габрово е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица