Новини|12.10.2016 11:21

Роботът Финч ще учи габровски деца на програмиране

robot_finchС поредица от безплатни семинари за работа с робота Финч (finch robots), българските библиотеки се присъединяват към инициативите, организирани по време на Европейската седмица на кодирането (Europe Code Week). От 15 до 23 октомври 2016 г. специалисти от обществените библиотеки в десет български града ще помогнат на децата да направят първи стъпки в програмирането по един интересен и забавен начин.

РБ „Априлов-Палаузов“ организира обучения за деца в дните 17 – 21 октомври след предварително записване до 14 октомври вкл. на тел. 066 807 101 или на електронна поща libgab@abv.bg.

Предоставените пет финч робота ще бъдат демонстрирани от специалист. Работната група от деца не трябва да надхвърля 10, които да са на възраст от 8 до 11 години. Това е нов вид робот за обучение по компютърни науки, провокиращ въображението на децата. Дизайнът и функционалността му са резултат от четиригодишно проучване на института Carnegie Mellon. Предназначен е да подпомага овладяването на редица езици за програмиране.

Семинарите са организирани от Посолството на САЩ в България и Фондация „Глоб@лни библиотеки – България“ в сътрудничество с регионалните библиотеки във Варна, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Разград и с градската библиотека в Димитровград.

Етикети: , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар