Свържи се с нас

Обяви

Продава се къща в Гъбене

Икономика

Процедура за концесия на басейните в две габровски училища

Published

on

С решение на кмета на Община Габрово е открита процедура за определяне на концесионер на обекти, собственост на Община Габрово: Плувен басейн, находящ се в СУ „Отец Паисий“ заедно с плувен басейн в ПМГ „Академик Иван Гюзелев“.

Срокът за подаване на оферти е 5 януари 2021 г.; 17.00 часа.

Достъп до всички документи, свързани с процедурата, може да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Обществено обсъждане за бъдещ парк в Дряново

Published

on

В Община Дряново е постъпил идеен проект за паркоустройство и благоустройство на площадно пространство с инвеститор „ВСК-Кентавър ИЗ Динамика“ ООД. В имот публична общинска собственост, отреден за „площад и озеленяване“, да бъде изграден парк с детска площадка.

Общественото обсъждане на проекта ще се проведе на 20 ноември (петък) от 11.00 часа в сградата на Община Дряново.

Предварителният идеен проект е на разположение в сградата на общинска администрация – Дряново, стая 204, всеки работен ден от 9,00 до 16,00 часа в периода до 20.11.2020 г., както и на интернет страницата на Община Дряново www.dryanovo.bg.

Писмени възражения, предложения становища и мнения по проекта се приемат до 20.11.2020 г. в деловодството на общинска администрация – Дряново или на e-mail: dryanovo@dryanovo.bg , както и по време на общественото обсъждане.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Помогнете да намерим бременна черна кобила

Published

on

Моля помогнете! Преди две сутрини нашата бременна черна кобила се измъкна от електрическата ограда ден след като беше преместена в къщата на нашите приятели в село Търхово.

Селяните и Травис са търсили района високо и ниско, но тя не е открита или дори забелязана. Тя е черна дунавска кобила, има черна яка на главата и тъмносин конски килим. Тя е бременна на около 8 месеца.

Носи името Галя. Очаква се да бъде лесно уловена, ако бъде намерена. Опасяваме се, че тя се опитва да се върне в старото село Враниловци, тъй като двете й бебета бяха оставени там, когато се премести.

Травис успя да проследи следата ѝ в петък сутринта по дърводобивна пътека от Търхово, но я загуби, когато излезе на голямо поле със сено, граничещо с път 4041 (път за Севлиево) и 4403 (път за кариера).

Съселяните в Търхово съобщават, че са я виждали да тръгва по този път тази сутрин, но оттогава не е била виждана.

Тази кобила и кончето, което тя носи, са ни много скъпи.

Предлагаме огромна награда за нейното безопасно завръщане, тъй като се страхуваме, че тя може да е открадната.

Свързахме се с полицията и имаме приятел българин, който се опитва да се свърже с радиостанциите, но засега няма късмет.

Отчаяни сме, ако можете да споделите с приятели на животни, ще бъдем толкова благодарни!

Ако някой разполага с актуална информация може да позвъни на тел.: +359 897 876 675.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица