Свържи се с нас

Любопитно

И Габрово може да бъде дом за твоята мечта

Published

on

„Българският Манчестър“…„Столицата на хумора и сатирата“, предполагаме се досещате, че става въпрос за нашето Габрово – град, чието основаване е увековечено чрез легендата за Рачо Ковача.

Светлината на този така цъфтящ през следосвобожденските години град, обаче в последно време започва да бледнее и да губи притегателната си сила на добро място за живот. Затова наша основна цел през изминаващата 2019 година бе чрез кампанията „Аз обичам Габрово, защото следвам сърцето си“ да напомним на всички, които все още оживяват улиците му, както и на тези, които са започнали своя път от тук, но са намерили препитание другаде, защо Габрово заслужава любовта на своите граждани и че може да бъде достоен ДОМ, предоставящ редица предимства. Ние не можем и не искаме да спрем движението на хората, но съумяхме да покажем и друга гледна точка за перспективите на Габрово.

На страниците на Гарант Недвижими имоти във Фейсбук и в списанието ви показахме различни истории, познати и не толкова познати лица, различни съдби… и това само една малка шепа от амбициозните хора, които по време на огледи или на по чаша горещо кафе разкриха част от себе си пред своите брокери и споделиха личните си съображения за покупка на имот в Габрово, осъзнавайки предимствата на града. С тяхно позволение ние решихме да ви направим съпричастни към техните съдбини и да ви уверим, че има защо да сте все още тук.

Сгушвайки се в прегръдките на Балкана, почти в географския център на България, Габрово, освен че впечатлява със своята природна даденост, умерен климат и чист въздух, може да предложи на своите жители широта и спокойствие, а чрез своята локация и сравнително бърз достъп до други желани дестинации.

Тук да имаш „дом“ не е лукс, мираж и ангажимент за няколко поколения напред, защото цените на имотите са сравнително ниски за имотния пазар в страната, данъците и таксите също. А за да си позволите свое собствено жилище и да имате сигурност ви трябва и стабилен работодател – Габрово е от малкото останали в България градове, който може да се похвали с добре развит бизнес сектор, жаден за квалифицирани и трудолюбиви кадри и склонен да предлага добро заплащане, за което свидетелства покачващата се средна брутна месечна работна заплата за 2019 г.

Гарант недвижими имоти

Установени тук с дом и работа, може да забележите, че всекидневното пътуване, макар и през най-дългия град в България, е сравнително бързо, което ви пести ценни ресурси като време и пари. Въобще животът в по-малкия град може да бъде организиран стегнато и с по-малко средства. Ето защо можете както да скътате нещичко за себе си, така и да отделите време за ново хоби или да поработите по личностното си развитие като придобиете нови знания или умения – все пак Габрово не може да се похвали с шумния си нощен живот или множество интересни обществени събития, в които да вземете участие.

С всички изброени до тук предимства градът е повече от подходящ и за отглеждане на деца – имаме си парковете, площадките, а когато зимата дойде – местността Узана е мястото, където детските приказки оживяват – пързалки, глъч и забавления огласят затихналия кръгозор и оставят своите дири по снежния килим. Да, имаме много неща, но уви нямаме частни градини…училища. Затова пък нашите са с широко отворени врати за вашите деца, а благодарение на по-малкото общество, най-вероятно ще познавате преподавателите и средата на вашето дете, а защо не и своите съседи, когато си избирате нов дом.

Да, всичко това е Габрово. Искрено се надяваме всеки от вас да е разпознал поне частица от себе си в някоя от представените от нас истории, да е погледнал с едни по-хубави очи на града и неговите преимущества и да си е казал: „Аз избрах Габрово, защото следвах сърцето си“…

Ние от екипа на „Гарант Недвижими имоти“ ви пожелаваме Весели Коледни и Новогодишни празници и ви очакваме в своя офис, за да ви помогнем в избора на имот, който да превърнете в свой ДОМ.

Любопитно

Виктория Памукова с отличие от Фондация „Димитър Цонев“

Published

on

За втора поредна година габровката Виктория Памукова спечели отличие от Фондация „Димитър Цонев“.

Възпитаничката на Национална Априловска гимназия и вече дипломиран журналист – Виктория Памукова, спечели награда за втори пореден път в студентския конкурс за качествена българска журналистика, организиран от фондацията, носеща името на журналиста Димитър Цонев.

Наградата й бе връчена за телевизионен клип, на тема “Волята да промениш”. В мотивите на журито се посочва, че отличието е: “За въздействащо видео, за представяне на оригинална гледна точка, за умело съчетаване на техническите способности и продуциране“.

*Снимки: Фондация „Димитър Цонев“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Погрижете се за красивия облик на вашия имот

Published

on

„Арборист Габрово“ е новооткрита от тази година фирма, която предлага професионални услуги, свързани с рязане, кастрене, оценка на дървета, почистване и култивиране на места и парцели.

Освен това фирмата премахва и отстранява опасни и труднодостъпни дървета, в градски и извънградски условия.

„Арборист Габрово“ разполага с професионална техника за пънораздробяване и раздробяване на дървен материал.

Сред услугите, които се предлагат, са и култивиране на запустели земеделски и всякакви парцели, терени, площи и имоти, които могат да придобият завършен вид по вкуса и визията на всеки клиент, спрямо неговите представи и виждания.

Фирмата разполага със собствен транспорт, самоходна вишка, комбиниран трактор и богат набор от професионална техника.

За повече информация и връзка с „Арборист Габрово“ позвънете на телефони: +359 89 995 0430 и +359 897 953 922, или се свържете чрез страницата в интернет и фейсбук.

Зареди още

Култура

Иван Вазов се подписва в Паметната книга на Априловската гимназия

Published

on

Преди 119 години Патриархът на българската литература Иван Вазов оставя послание в Паметната книга на Априловската гимназия, при посещението му през юни 1901 г.

Днес, 9 юли, по повод 170 години от рождението на гениалния поет и писател Вазов, с дълбок поклон и благодарност за възраждането и съхранението на българския дух, Държавният архив в Габрово показа за обществеността дигиталното копие, което съхранява във фондовете си.

Оригиналът на книгата се съхранява и продължава да се попълва в Националната Априловска гимназия от личности, посетили училището.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица