Свържи се с нас

Спорт

Четвърто място във временното класиране за КВК Габрово

Published

on

снимка: BgVolleyball.com

КВК Габрово загря за гостуването си в Либерец с 3:0 над отбора на  Калиакра (Каварна). Чистата победа бе постигната при гостуването на габровци в зала Олимпиада в Каварна. При не особена съпротива от страна на домакините отборът на КВК Габрово спечели отделните части (25:20, 25:21, 25:17). Третият пореден успех на габровските волейболисти ги изкачи до четвъртото място във временното класиране на Суперлигата на България. Следващият двубой на момчета на Любомир Герасимов е тежкото гостуване в мач реванш с отбора на Дукла (Либерец) в сряда.

Новини

Купа и златен медал донесе Иван Екимов от шахматен турнир в София

Published

on

8-годишният състезател на ШК „Орловец 1997“ Иван Екимова спечели купа „Ан Пасан“ и златен медал в Десетия шахматен турнир „Ан Пасан“ за деца до 12 години.

Иван постигна 5 победи от 7 партии и заслужено се нареди първи сред 8-годишните и пети сред всички 42 деца до 12-годишни възраст от цялата страна.

Зареди още

Новини

Стадион „Априлов“ ще бъде цялостно ремонтиран

Published

on

Предстои основен ремонт на стадион „Априлов“ в Габрово. Това съобщиха от Община Габрово.

С проекта ще се подобрят условията за провеждане на тренировъчен процес на габровските клубове и ще могат да се провеждат мачове от детско-юношеските първенства и лекоатлетически състезания.

Съоръжението и прилежащите му площи не са в добро състояние, липсва дренажна система и отводняване на терена и пистата.

Източната страна на имота, в който се намира стадиона, се нуждае от укрепване.

Необходимо е изграждане на обслужващи помещения, трибуни, нова ограда и осветление.

Обектът е част от Инвестиционната програма към държавния бюджет, уточняват от администрацията на кмета Таня Христова.

Зареди още

Новини

Яна Петкова с впечатляващо представяне на международен турнир

Published

on

Яна Петкова, талантливата плувкиня от Габрово, представяща СК „Викинг 2008“ – Севлиево, постигна отлични резултати на престижния международен турнир „Бриз – Иван Стойчев“, който се проведе в Бургас от 11-ти до 13-ти октомври 2024 г.

В надпреварата взеха участие 972 състезатели от 59 клуба, включително представители на България, Румъния, Молдова, Турция и Косово. Яна се състезава в група С (13-14 год.) и записа впечатляващи лични постижения.

Тя завърши на престижното 4-то място в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай, зае 10-то място на 100 м свободен стил и 13-то на 50 м свободен стил. Тези успехи вдъхват увереност за предстоящото ѝ участие в Държавното първенство на 25-метров басейн през ноември.

От януари 2025 г. габровската плувкиня ще продължи развитието си в НСК „Олимп“ – София, където ще преследва нови успехи и сбъдва мечтите си.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица