Свържи се с нас

Новини

Предизборни страсти и междупартийни обвинения на ГЕРБ и ИМВ в Габрово

Published

on

Във взаимни обвинения днес, 5 юли, две от водещите политически формации за вота на 11 юли т.г. в Габрово се изправиха една срещу друга.

По-рано следобед от „Изправи се! Мутри вън!“ излязоха със съобщение до медиите и пост в една от социалните мрежи, в който обвиняват симпатизанти на ГЕРБ в нападение над офиса им и заплахи срещу намиращите се по това време в него доброволки. С лично обръщение във Фейсбук, разпратено и до медиите, водачът на листата Георги Табаков обвинява ГЕРБ за нападението.

От ГЕРБ – Габрово излязоха с отговор, в който обясняват, че ще заведат дело за клевета в съда и наричат написаното от „Изправи се! Мутри вън!“ „машинации, спекулации и провокации“.

„Габрово Нюз“ научи, че МВР работи по случай, а в късния следобед той е бил предаден на прокуратурата за проверка и установяване на фактите.

Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ публикува без редакция и съкращения в хронологичен ред двете гледни точки така, както са изпратени от двата предизборни щаба.

Изпратено от „ИМВ“ в: 16.43 часа.
Нападение над офиса на „Изправи се! Мутри вън!“ в Габрово от представители на ГЕРБ

Днес, 05.07.2021 г. в офиса на „Изправи се! Мутри вън!“ в Габрово, около 14:40 ч, са нахлулили двама неидентифицирани, представили се за членове на ГЕРБ в Габрово. Те са нападнали двете доброволки в офиса на „Изправи се! Мутри вън!“ . Нападението се е изразявало във вербални атаки и вандалски актове над собственост на офиса. Отправени са заплахи за убийство със следните реплики: „Ще ви унищожим!“, „Ще ви смажем!“, „Ще ви очистим“ и други подобни. Отправени са и преки обиди към доброволките в офиса, както и обиди по адрес на представители на коалицията. Агресията е била непредизвикана под никаква форма от доброволките.

За инцидента веднага е подаден сигнал до РПУ-Габрово. Органите на реда са се отзовали незабавно и вече тече разследване по случая.

Първата реакция на Георги Табаков – водач на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ за 7-ми МИР – Габрово, беше: „Разбираме, че нашите противници са изнервени, но едно искам да им кажа – номерата ви няма да минат!“. Повече може да видите във Фейсбук групата: „Изправи се! Мутри вън! – ГАБРОВО“.

Изпратено от „ГЕРБ“ в: 17.13 часа.
ГЕРБ-Габрово завежда дело за клевета срещу Георги Табаков от Изправи се, мутри вън за изречените днес лъжи за представители на партията

ГЕРБ-Габрово ще заведе дело за клевета срещу водача на листата на Изправи се, мутри вън Георги Табаков за клевета във връзка с изречените днес лъжи за нападение на офиса им от представители на ГЕРБ.

Уважаеми кандидати за народни представители, ние сме от Габрово, познаваме всички и нас ни познават. Ние от десетилетие работим за развитието на региона, заедно с жителите му и няма да позволим на парашутист от София, дошъл за една седмица в Габрово, да уронва престижа на представителите на ГЕРБ и на града ни.

Подобни манипулации, спекулации и провокации в стил „Мая Манолова” – скечове с барикадирания в сгради, търкаляния по земята, Костинброд, скандали, неприлично и непристойно поведение не са характерни за жителите на Габрово и не се одобряват от тях.

Плоските номера на влизане в ролята на жертва и будене на съчувствие са прозрачни за интелигентността на габровци, които познават добре представителите на ГЕРБ в Габрово и знаят, че те са хора с достойнство, които никога не биха влезли в подобна конфронтация.

А и нямат причина да го правят, имайки предвид нищожната подкрепа за Изправи се, мутри вън в Габрово.

Въпреки че сме убедени, че габровци няма да повярват на подобни лъжи, ние няма да ги оставим без последствия и ще предприемем всички, предвидени в закона възможности за защита на достойнството и авторитета на ГЕРБ-Габрово.

„ГЕРБ – СДС“ е под номер 5 в интегралната бюлетина.
„Изправи се! Мутри вън!“ е под номер 8 в интегралната бюлетина.
Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Над 150 кандидат-депутати влизат в битка за вота в Габрово и региона

Published

on

Над 150 са кандидатите за четирите депутатски места от 7 Многомандатен избирателен район – Габрово в 50- тото Народно събрание. Това става ясно от данните на РИК- Габрово, които са публикувани на интернет страницата на Районната избирателна комисия.

Общо 32 партии и коалиции са регистрирали листи за представители в Народното събрание от 7 МИР-Габрово за изборите „Две в едно“ на 9 юни т. г.

Крайният срок за регистрация изтече на 7 май, а предизборната кампания започва от днес, 10 май, съобразено с разпоредбите на Избирателния кодекс и ще продължи до 7 юни, включително. Денят за размисъл е 8 юни, когато според българското законодателство е забранена всякаква форма на агитация.

Зареди още

Любопитно

Ученици от Габрово и Литва ваяха кулинарни шедьоври

Published

on

Ученици и учители от Училището по хотелиерство и колеж по мениджмънт в латвийската столица Рига и Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово обмениха добри практики.

Габровската гимназия се превръща във все по-желан партньор на училища от Европейския съюз за партньор по програма Еразъм+. От 28 април до 7 май гимназията ни бе домакин на осем ученици и двама учители от професионалното училище по хотелиерство и колеж по мениджмънт.

Групата изпълнява проект мобилност, в сферата на професионалното образование и обучение. Прецизно разработената програма включваше както посещения на известни ресторанти в Габрово, така и професионални „разходки“ из комплекси в Арбанаси и елитни ресторанти и хотели във Велико Търново.

Учениците разглеждаха кухните, проучваха менюта с ястия от българската национална кухня, разговаряха с представители на персонала и мениджмънта на заведенията за начина на организация на работа.

Когато си в ПГТ – Габрово имаш възможност да наблюдаваш и да участваш в мастър клас няколко пъти в годината – да си спомним двете издания на „На върха на пламъка“. Сега към портфолиото на гимназията добавяме и мастър клас с Романс Артамоновс – собственик на ресторанти и преподавател в Колеж по мениджмънт в Рига.

С изключително майсторство, страст и много настроение учениците от Латвия и техните връстници от България демонстрираха готварски умения и под ръководството на техните преподаватели създадоха кулинарни шедьоври.

В Трявна латвийските гости останаха очаровани от самобитната атмосфера на града, производството на „жива“ бира, изкушаващото разнообразие на традиционни лакомства и сувенири.

РЕМО „Етъра“ остави незабравими спомени с оживлението на Гергьовден и демонстрацията на занаяти. Културната програма включваше и посещения в Дома на хумора и сатирата, Интерактивния музей на индустрията, в които учениците истински се забавляваха, докато екскурзоводите им разказваха за традициите, миналото и съвремието на Габрово.

От ПГТ – Габрово изказаха благодарности и на екипа на Младежкия център, който презентира работата на Община Габрово с младите хора и се включи в интересния разговор за младежките инициативи в Латвия, както и на заместник-областния управител Иван Любомиров за приемането на групата и представянето на областта с нейните особености и забележителности.

„Класа“, бе коментарът на ръководителя на групата Евиа Антанавика относно програмата и преживяното в Габрово.

Зареди още

Любопитно

Карнавалът в Габрово започва с детски мини карнавал

Published

on

Само няколко дни ни делят от началото на очаквания от малки и големи Карнавал Габрово 2024, който ще се проведе на 18 май, събота. Градът ще озари своите улици и площади с безброй костюми, усмивки и веселба.

Карнавалът ще започне с „Уличка на Чудесата“, където най-малките габровчета от всички детски градини ще се забавляват с тематични представяния. За втора поредна година, Община Габрово и Център за работа с деца „Габровските Смехоранчета“ организират това незабравимо събитие, отделно от голямото шествие вечерта, което изцяло е посветено на децата.

Главната цел е да се даде възможност на малчуганите да бъдат главни герои на карнавала. В този ден на веселие улиците ще оживеят с необичайни и забавни костюми, изпълнени с детска радост и енергия.

Тази година публиката ще има възможност да види и най- габровския обичай – Олелийня, от където се заражда големият и пищен Габровски карнавал. Своите костюми и дегизировки участниците ще показват преминавайки по централната градска улица „Радецка“- от църквата „Успение на Пресвета Богородица“ до площад Първи май при най-старата градска кула, където ще представят на сцена различни картини, свързани с габровските шеги, за да се знаят, пазят и предават.

Смехоранчетата казват, че на площада до тази кула ще има пазар с лакомства, а продавачи в пъстри дрехи, ще се пазарят с гости и малчугани. Ще стане площадно веселие с пишман артисти, ще оживеят старите баш габровски зевзеци – Нуньо с куклите, Дядо Миньо Попа, великия Марко Каварадоси с голямата шапка, Керката- музиканта, търговеца и веселяк Оката, ще има смешници, художници, циркаджии, продавачи на песнопойки, ще дойдат „Балканджии“, „Контета и Кокони“, „Градоначалници“, „Вариклечковци“, а „Бай Ганьо и неговата челяд“ няма да пропусне да са пазари за някой шекер, там ще са още „Габровските смешници и плашила“, „Вестникарчета“ и „Чужденците“.

Разбира се Карнавалното шествие и веселие ще открие „Градската духова музика“. Те ще заемат място на сцената и посрещат всяка карнавална група, ще вдигат такава олелийня, че да ги чуят чак в съседно Севлиево.

Детският карнавал ще започне в 11.00 часа. Намерете своето удобно място по трасето и доведете детето, кучето, внучето, защото най-малките карнавалисти не са за изпускане.

Пълната програма на Карнавала.

Автор: Цветомира Иванова,
Община Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица