Свържи се с нас

Новини

Предизборни страсти и междупартийни обвинения на ГЕРБ и ИМВ в Габрово

Published

on

Във взаимни обвинения днес, 5 юли, две от водещите политически формации за вота на 11 юли т.г. в Габрово се изправиха една срещу друга.

По-рано следобед от „Изправи се! Мутри вън!“ излязоха със съобщение до медиите и пост в една от социалните мрежи, в който обвиняват симпатизанти на ГЕРБ в нападение над офиса им и заплахи срещу намиращите се по това време в него доброволки. С лично обръщение във Фейсбук, разпратено и до медиите, водачът на листата Георги Табаков обвинява ГЕРБ за нападението.

От ГЕРБ – Габрово излязоха с отговор, в който обясняват, че ще заведат дело за клевета в съда и наричат написаното от „Изправи се! Мутри вън!“ „машинации, спекулации и провокации“.

„Габрово Нюз“ научи, че МВР работи по случай, а в късния следобед той е бил предаден на прокуратурата за проверка и установяване на фактите.

Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ публикува без редакция и съкращения в хронологичен ред двете гледни точки така, както са изпратени от двата предизборни щаба.

Изпратено от „ИМВ“ в: 16.43 часа.
Нападение над офиса на „Изправи се! Мутри вън!“ в Габрово от представители на ГЕРБ

Днес, 05.07.2021 г. в офиса на „Изправи се! Мутри вън!“ в Габрово, около 14:40 ч, са нахлулили двама неидентифицирани, представили се за членове на ГЕРБ в Габрово. Те са нападнали двете доброволки в офиса на „Изправи се! Мутри вън!“ . Нападението се е изразявало във вербални атаки и вандалски актове над собственост на офиса. Отправени са заплахи за убийство със следните реплики: „Ще ви унищожим!“, „Ще ви смажем!“, „Ще ви очистим“ и други подобни. Отправени са и преки обиди към доброволките в офиса, както и обиди по адрес на представители на коалицията. Агресията е била непредизвикана под никаква форма от доброволките.

За инцидента веднага е подаден сигнал до РПУ-Габрово. Органите на реда са се отзовали незабавно и вече тече разследване по случая.

Първата реакция на Георги Табаков – водач на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ за 7-ми МИР – Габрово, беше: „Разбираме, че нашите противници са изнервени, но едно искам да им кажа – номерата ви няма да минат!“. Повече може да видите във Фейсбук групата: „Изправи се! Мутри вън! – ГАБРОВО“.

Изпратено от „ГЕРБ“ в: 17.13 часа.
ГЕРБ-Габрово завежда дело за клевета срещу Георги Табаков от Изправи се, мутри вън за изречените днес лъжи за представители на партията

ГЕРБ-Габрово ще заведе дело за клевета срещу водача на листата на Изправи се, мутри вън Георги Табаков за клевета във връзка с изречените днес лъжи за нападение на офиса им от представители на ГЕРБ.

Уважаеми кандидати за народни представители, ние сме от Габрово, познаваме всички и нас ни познават. Ние от десетилетие работим за развитието на региона, заедно с жителите му и няма да позволим на парашутист от София, дошъл за една седмица в Габрово, да уронва престижа на представителите на ГЕРБ и на града ни.

Подобни манипулации, спекулации и провокации в стил „Мая Манолова” – скечове с барикадирания в сгради, търкаляния по земята, Костинброд, скандали, неприлично и непристойно поведение не са характерни за жителите на Габрово и не се одобряват от тях.

Плоските номера на влизане в ролята на жертва и будене на съчувствие са прозрачни за интелигентността на габровци, които познават добре представителите на ГЕРБ в Габрово и знаят, че те са хора с достойнство, които никога не биха влезли в подобна конфронтация.

А и нямат причина да го правят, имайки предвид нищожната подкрепа за Изправи се, мутри вън в Габрово.

Въпреки че сме убедени, че габровци няма да повярват на подобни лъжи, ние няма да ги оставим без последствия и ще предприемем всички, предвидени в закона възможности за защита на достойнството и авторитета на ГЕРБ-Габрово.

„ГЕРБ – СДС“ е под номер 5 в интегралната бюлетина.
„Изправи се! Мутри вън!“ е под номер 8 в интегралната бюлетина.
Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Крими

Цветни метали „хипнотизираха“ неустоимо двама, а трети се намъкна нагло да краде

Published

on

Двама мъже са били задържани за кражба на цветни метали. В резултат на проведени оперативно-изидрвателни мероприятия криминалисти от РУ-Габрово са установили, че в периода 20 октомври – 26 ноември двама местни граждани – на 26 г.и 21 г., са извършили кражбата на 30 метра алуминиев проводник от открита разпределителна уредба на ул.“Искър“.

При работата с двамата криминалистите допълнително установили, че лицата са унищожили около 120 метра от същия проводник, извършвайки кражба на медната му оплетка. Нанесените щети са на стойност около 2500 лв.

Вещите, предмет на престъпление, са били намерени и иззети. Извършителите са били задържани по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу тях е заведена преписка.

Служители на дряновската полиция задържаха 37-годишен мъж, извършил множество кражби.

Действията по разследването започнали, след като в районното управление е постъпил сигнал от жител на Дряново, който заявил, че сутринта на 3 декември установил липсата на лични документи, дебитни карти и други вещи, оставени в незаключения му лек автомобил.

В резултат на проведените оперативно- издирвателни мероприятия криминалистите установили и задържали извършителя на деянието. Това бил 37-годишният местен жител, който вече бил осъждан.

В хода на работата старият познайник на полицията бил уличен и в още две престъпления. През нощта на 24 срещу 25 ноември мъжът проникнал през незаключена врата на апартамент и извършил кражбата на 500 лева от дамска чанта. По същата схема проникнал и в товарен автомобил, от където задигнал монети на стойност около 15 лв. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Възрастен шофьор счупи черепа на пешеходка, пресичаща на пътека

Published

on

66-годишна жена пострада при пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Инцидентът е настъпил вчера, 7 декември, около 17.20 часа на ул. „Емануил Манолов“ в Габрово.

Пристигналият на място екип на „Пътна полиция“ установил, че 76-годишен мъж, управлявайки „Фолксваген Голф“ не пропуснал движещата се с предимство на пешеходна пътека 66-годишна габровка и я блъснал.

Жената била откарана в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с фрактура на черепа и мозъчен кръвоизлив, без опасност за живота. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово алармира за най-честите прояви на тормоз на работното място

Published

on

Регионалният съвет на КНСБ – Габрово определя неразбирателството с ръководителя и с колеги, както и между мъже и жени, като трите основни причини за прояви на тормоз на работното място. Тези изводи са въз основа на анализа на психолога Габриела Гатева, която в началото на октомври, в продължение на седмица приемаше сигнали от работещи от габровска област, като им указва професионална помощ.

Консултациите са чрез разкрита гореща телефонна линия в рамките на националната кампания  на КНСБ за ратификация на Конвенция № 190 на Международната организация на труда за премахване на насилието и тормоза в областта на труда. В нея тормозът е свързан с „причиняването на физическа, психологическа, сексуална или икономическа вреда, включително насилие или тормоз, основано на пола.”

Споделеното от работещите показа няколко основни моменти – насилието и тормозът са достигнали такива размери, че пречат на работния процес. Средата на трудови отношения става неприятна, заплашваща и непоносима по много причини – лоша комуникация, наличие на агресивно отношение – отправяне на обиди, прояви на нетолерантност и неуважение, създаване на спънки за нормалното осъществяване на дейността, отказ за съдействие и подкрепа от страна на работодателя при решаване на спорове на междуличностна основа.

В изключително голяма степен сигналите са от жени и са в няколко посоки. Първият вид са проблемите заради нарушена комуникация с работодателя, т.е. по силата на поста и позицията, която заема работодателят или прекият ръководител, той проявява неприемливо отношение чрез авторитарни методи в управлението, свързани със завишени изисквания към работата, или създава напрежение сред подчинените си като толерира определени служители за сметка на други.

На второ място се откроява неразбирателството между самите работещи в малка група или насочено към определен член на екипа. На трето място като проблем е поставен тормозът основан на полов признак при отношенията мъж-жена. Причините са по-скоро комплексни като личният конфликт се пренася в служебните отношения, създавайки почва за възникване на трудности в работния процес и значително понижаване на трудовия ресурс и мотивацията за работа.

Изводите, до които регионалната структура на синдиката достига след проведената кампания са, че тормозът и насилието неминуемо присъстват на работното място и то в разнообразни форми. В голяма част от случаите потърпевшите се въздържат да сигнализират поради влошен диалог с работодателя, страх от уволнение и загуба на работното място, стремеж за избягване на конфликти и неумение да се отстояват личните граници.

Не на последно място, в навечерието на 10-ти декември – Международният ден за правата на човека, от КНСБ напомнят, че проявите на насилие и тормоз се обострят при кризи в обществото като изолация в условията на пандемия. Трудностите за жените са значително по-големи, т.к. се налага те да съчетават служебните си и домашни задължения, както и грижата за децата при работа от разстояние.

Когато работното място съвпада с мястото за лично пространство и отдих, и се размива границата между служебните и домашните ангажименти, се създават предпоставки за натрупване на стрес и тревожност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица