Свържи се с нас

Политика

БСП – Дряново подкрепи кандидатурата на инж. Даниел Данков за кмет на Общината

Published

on

Зад кандидатурата на инж. Даниел Данков за кмет на Община Дряново застана общинската организация на БСП. На заседание на конференцията си  местните социалисти единодушно решиха да подкрепят издигнатия от  инициативен комитет бивш градоначалник.

Художникът Антон Антонов, известната педагожка Райна Чуховска и младият икономист Петър Апостолов  са хората предложили инженер Данков за кмет.

На въпрос защо  г-н Данков е Вашият  кандидат, Петър Апостолов  – управител на магазин от голяма търговска верига,  отговори така: „Категорично подкрепям инж. Данков за кмет на общината, защото съм убеден, че през мандата, в който той  беше начело на Общината  се постигна много, положиха  се основите на проекти, които само трябваше да бъдат довършени от сегашните управляващи. Със съжаление можем да кажем, че всичко остана на хартия и  не бяха доведени до успешен финал. “

Инициативния комитет е отворен за нови предложения  и  доброволци, които иската да помогнат в кампанията.

 

 

Икономика

Съветниците на Габрово единодушно подкрепиха ПИРО

Published

on

Местният парламент единодушно прие Плана за интегрирано развитие на община Габрово /ПИРО/за периода 2021-2027г. Документът обвързва сравнителните предимства и потенциал за развитие на местно ниво с ясно определена визия, цели и приоритети за развитие, свързани общо от стремежа към по-висок жизнен стандарт на хората в общината и устойчиво развитие на територията.

ПИРО обединява резултатите от проведените изследвания и консултации с граждани, НПО, бизнес и образователни, спортни и културни организации. Мнението на заинтересованите страни бе консултирано чрез срещи и дискусии на създадените 14 фокус групи, както и чрез анкетното проучване в различни тематични области.

С цел максимална прозрачност и достъпност на информацията бе създадена специална интернет платформа, на която бяха публикувани Проектът на ПИРО Габрово и неговите приложения.

В интернет платформата бе обособено меню „Анкета“, чрез което всички заинтересовани страни имаха възможност да изпратят свои мнения, предложения и коментари към разработения проект на документа.

Съдържателната част на Плана извежда визията за развитие на общината: „Габрово – зелена, иновативна и достъпна община, със силна икономика, богато културно наследство и устойчив туризъм, отворена към хората“.

Териториалният аспект на ПИРО Габрово е представен чрез няколко зони на въздействие: Зони за отдих и рекреация, Крайречна зона, Индустриални зони, Зона Център, Зона Малки населени места, Зона Квартали.

Индикативният финансов ресурс, необходим за изпълнението на заложените мерки възлиза на 804 880 хил. лв. и включва собствено финансиране на общината, средства от ЕС, държавен бюджет и други източници на финансиране.

Одобреният План за интегрирано развитие на община Габрово за периода 2021-2027 г. следва да бъде представен пред Областния съвет за развитие – Габрово, в срок до три месеца от приемането му от Общинския съвет.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Премиерът Кирил Петков посети Трявна след наводнението

Published

on

Не е нормално при всеки по-обилен дъжд да се получава подобна ситуация и да се наводняват къщите на хората. Това заяви министър – председателят на Република България Кирил Петков, който днес, 14 юни, посети Трявна и се запозна на място с последиците от огромното количество дъжд, което се изсипа в неделя.

Премиерът беше придружаван от кмета на община Трявна Силвия Кръстева, областния управител на Габрово Ралица Манолова и нейния заместник Ивелин Стоянов, народния представител от ПП „Продължаваме промяната“ Богомил Петков, представители на общинската администрация.

След огледа на най-засегнатите в града места, Кирил Петков подчерта, че Общината е реагирала изключително навременно и е свършила много работа, но подчерта, че поддръжката на речните корита е проблем, който е от години и Правителство след Правителство не се решава.

Едно заварено положение с проблемна сфера, както много други, в което трябва да се предприемат конкретни действия, категоричен бе Петков. Министър-председателят пое ангажимент, че още тази седмица ще изпрати неговия съветник инж. Барзов, който заедно с кмета и областния управител, да направят обстоен преглед на доклада с описаните щети.

По време на посещението в Трявна областният управител постави пред премиера още няколко спешни въпроса, свързани с ВиК-сектора, които касаят изграждане на пречиствателна станция за питейни води за общината, както и подпорна стена, за която имат одобрен проект. Предстои тези въпроси да се обсъдят детайлно и да се търси решение.

*Снимки: Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кирил Петков ще посети Трявна

Published

on

Министър – председателят на Република България ще посети Трявна, където вчерашния порой нанесе сериозни щети. Визитата ще се осъществи утре, 14 юни, информираха от пресслужбата на Министерски съвет.

Преди посещението си в Трявна премиерът ще бъде във Велико Търново, където ще участва в тържественото отбелязване на 20- годишнината от създаването на Националния военен университет „Васил Левски“.

Днес, 13 юни, Община Трявна обяви бедствено положение на част от своята територия, вследствие на обилните валежи, които се изляха в късния следобед вчера на територията на населените места и нанесоха редица материални щети в частни и общински имоти.

От Община Трявна съобщиха, че пострадалите граждани, чиито домове са наводнени от проливните дъждове вчера, 12 юни, могат да кандидатстват за отпускане на еднократна финансова помощ в размер на 375 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица