Свържи се с нас

Новини

Пак наглост на пътя: Кола едва не прегази баща и син на пешеходна!

Published

on

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Движещ се с несъобразена скорост, извън правилата и изпреварващ колона от автомобили, които спрели за да изчакат преминаването на пешеходци на сигнализирана пътека, „Москвич“ едва не прегази баща и син в района на детска градина „Явор“, алармира до „Габрово Нюз“ потърпевшият родител.

Зловещият инцидент, разминал се по чудо само с уплаха, се разиграл в сряда сутринта на бул.“Христо Смирненски“ в Габрово. Свидели на случката станали множество хората, пътуващи в изчакващите на пешеходната пътека автомобили.

Бащата водел своето дете на детска градина. За да достигне до нея обаче му се наложило да пресече натоварената, особено сутрин, пътна артерия. Когато наближил пешеходната пътека движещите се по булеварда автомобили спрели, за да му осигурят безопасно преминаване на обозначеното място. Образувала се колона от около 4-5 коли, в посока от площад Белорусия към Колелото.

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Таткото хванал за ръка сина си и тръгнал да пресича. Без да се съобрази с пътната ситуация обаче в този момент шофьорът на лекия автомобил „Москвич“  решил и предприел маневра изпреварване на изчакващата колона. Едва в последния момент успял да спре по средата на платното за движение, директно върху пешеходната пътека, предотвратявайки сблъсък с пешеходците.

Случилото се провокирало ответна реакция от страна на бащата, който потърсил обяснение на водача, пренебрегнал правилата за движение по пътищата. Единственото, което получил като отговор било, че след като нямало сблъсък и пострадали нищо нередно не се било случило.

Излезли и други хора от спрелите автомобили. Настанала суматоха, при която шофьорът на „Москвич“-а се качил по най-бързия начин обратно в колата и потеглил от мястото.

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Има множество сигнали и препоръки от страна на родители, както към директорката на детската градина Вера Тихова, така и към Общината, Инспекторат и КАТ.

Институциите за съжаление продължават да нехаят за проблема, а инцидентите на пътеката са почти ежедневие. Обещано ни беше поставяне на „легнал полицай“ и орязване на растителността в района на пътеката, за да бъде осигурена по-добра видимост.

До момента много рядко се почистват храстите. Беше обещано и присъствие на полицейски патрул в района сутрин и вечер, когато е най-натоварено. Нито веднъж обаче не е имало патрул на мястото.

Само намесата на гражданите спря саморазправа с наглия шофьор, който заяви, че не е нарушил правилата за движение, защото няма възникнало ПТП или пострадали хора.

В участъка ограничението е на скоростта е 40 км/ч., забранено е паркирането и изпреварването. Има три пешеходни пътеки, едно училище и детска градина.

Надявам се повече инциденти от подобен характер да не случват, а компетентните органи да се самосезират и да предприемат конкретни мерки за нашата сигурност, тъй като войната по пътищата продължава всеки ден, а явно никой не го грижа“, пише в сигнали си родителят.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица