Свържи се с нас

Любопитно

Магове от 6 държави отново идват за габровската „Златна котка“

Published

on

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Магове от 6 държави ще се качат на сцената на Магична среща „Златна котка“ 2016. Новината официално съобщи кметът на община Габрово Таня Христова по време на среща с представители на местните медии.

„Община Габрово е единственият спонсор на българската магия и в последните години тя търпи много голямо развитие, благодарение именно на тази подкрепа!“ С тези думи илюзионистът Йордан Белев благодари на кмета на Габрово Таня Христова и нейния екип за това, че отново са до  “Куик Хендс Проджект” (Quick Hands Project) при организирането на петото издание на Магична среща „Златна котка“.

Събитието ще се проведе на 2 и 3 април, а гала спектакълът ще е на 3 април от 19.00 часа в зала „Възраждане“.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

„В артистичните среди името на Габрово се споменава все по-често като пример за някой, който прави много за изкуството“, сподели още габровското магическо дуо от “Куик Хендс Проджект” Йордан Белев и Мистър Джим, които разказаха как тяхната идея се развива от благотворителен концерт до най-голямото магично шоу на Балканите и Източна Европа, а именно „Златна котка 2016 IBM edition“.

„IBM“ или „Международното братство на магьосниците“ е най-голямата организация на маговете в световен мащаб, а фактът че миналогодишният й председател беше, а тазгодишният предстои да бъде сред професионалистите, които ще видим като жури, а също така и на сцената в гала спектакъла, говори достатъчно за сериозността на събитието, заяви Йордан Белев .

Двамата илюзионисти казаха още, че билетите за спектакъла на 3 април вече приключват, а той всъщност още не е започнал да се рекламира и обещаха на зрителите зрелищно шоу.

Магичната среща ще се проведе в познатия двудневен ритъм на затворени за външни лица обучения за илюзионистите и състезания в зала „Възраждане“, магичен базар и гала спектакъл с наградените участници и вече утвърдили се имена в илюзионното изкуство за публиката.

Магьосници от шест държави ще излязат на сцената. Ще видим брилянтните изпълнения на двукратния световен шампион – Шома (Унгария); стил и сръчност на ръцете, както и великолепен хумор от новия президент на „Международното братство на магьосниците“ – г-н Джо М. Търнър (САЩ);  четирикратния балкански шампион – Боби Неш от Сърбия; най-добрия „quick change artist” в цяла Европа – Лий Алекс – с невероятно шоу, което не е виждано на Балканите досега; първия чужденец, носител на приза „Златна котка“ и стар познайник на габровската публика – румънецът Вердини  и разбира се, не на последно място – най-добрите магове от България – Дани Белев и Мистър Джим от “Куик Хендс Проджект”.

Подробности за Магична среща „Златна котка“, участие и програма може да видите на интернет страницата http://danimagix.wix.com/goldencat2016.  Или във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1251195388230681/  и https://www.facebook.com/QuickHandsProject/?fref=ts.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Мотосезонът в Габрово ще бъде открит тази събота, 13 април

Published

on

Тази събота, 13 април, в Габрово ще се проведе откриване на мотосезон 2024. Стартът ще бъде даден на площад „Възраждане“ в 09.30 часа, а след 13.00 часа ще започне демонстрационната мото обиколка на града.

Екипи на полицията ще съпроводят участниците по време на мото обиколката, която ще се проведе по определен маршрут.

Участниците в откриването ще потеглят от пл. „Възраждане“, ще преминат по бул. „Априлов“, в посока кръговото на Шиваров мост, откъдето ще продължат по бул. „Хемус“ до кръстовището с бул. „Столетов“.

Оттам след ляв завой по бул. „Столетов“ ще преминат по ул. „Капитан дядо Никола“, ул. „Йосиф Соколски“, ул. „Николаевска“, ул. „Априловска“, на която след завой надясно по ул. „Юрий Венелин“ ще се отправят към площад „Игото“, ул. „Брянска“, ул. „Христо Смирненски“, ул. „Търновсско шосе“ (бивша „Орловска“).

След това ще преминат по ул. „Индустриална“, ул. „Лазурна“ и оттам ще продължат на ляво по бул. „Могильов“ до кръстовището с бул. „Стефан Караджа“ и по бул. „Стефан Караджа“ към Севлиево.

Полицията призовава всички участници в движението да спазват правилата за движение, да бъдат внимателни и толерантни на пътя.

Зареди още

Любопитно

„ВАИКАР“ ще оцени по достойнство Вашия стар „Мерцедес“ или „БМВ“

Published

on

Притежавате стар, но все пак ценен немски автомобил „Мерцедес“ W126 или „БМВ“, произведен преди 1993 година? Фирма „ВАИКАР“ изкупува екземпляри от двете марки.

Ние разбираме стойността на класическите коли и сме готови да предложим конкурентни и достойни цени за Вашата стара кола. Независимо дали тя е в добро или лошо състояние, ние сме заинтересовани да я видим.

📞 Свържете се с нас, като позвъните на телефон: +359 999 009 008.

Не изпускайте възможността да се освободите от стария си автомобил и той да бъде оценен по достойнство за вярната си дългогодишна служба.

Позвънете още сега и ще се погрижим за цялата процедура. „ВАИКАР“ – вашата връзка със света на класическите автомобили!

Зареди още

Любопитно

Над 120 екипажа пристигат в Трявна за традиционното офроуд състезание

Published

on

Несъмнено едно от най-мащабните и харесвани спортни събития, провеждащо се на територията на община Трявна, е офроуд състезанието, което събира любители на екстремните преживявания от близо и далеч.

След едногодишно прекъсване, тази година в надпреварата се включват над 120 екипажа от България и съседна Турция, които ще открият пролетния сезон в Трявна. Главен организатор на събитието е Автомобилен спортен клуб „Риск-Габрово“, с подкрепата на Община Трявна.

Официалното откриване на офроуд състезанието „Трявна 4х4“ 2024 ще се състои на 13 април, събота, от 08.45 ч пред сградата на Община Трявна. Точните трасета и места за наблюдение ще бъдат обявени ден по-рано.

Идеята за провеждане на подобно кроскънтри рали и офроуд състезание в покрайнините на Трявна се заражда през 2010 година, когато е и първото издание на екстремната надпревара.

„Така вече 13 години имаме възможността да организираме офроуд състезание и Трявна да е наш любезен домакин, за което отново благодарим! Неслучайно сме избрали региона, защото е центърът на България и отделно тук има много повече хотели и места за настаняване на хората. Трасетата са много подходящи и има на полигоните затворен кръг, който е много подходящ също за публика и състезатели“, коментира Йосиф Лагадов от АСК „Риск-Габрово“.

В тридневното офроуд приключение в Трявна и Плачковци ще участват високопроодими джипове и UTV-та.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица