Свържи се с нас

Крими

Автокрадци задигнаха две коли

Published

on

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

Две кражби на коли са били извършени през последните няколко дни.

Първата е на лек автомобил „Фолксваген Голф“, паркиран в ж.к. „Димитър Благоев“ в Севлиево, който в нощта на петък срещу събота безследно изчезнал.

Предната нощ – на 28 срещу 29 януари, от гараж на ул. „Ген. Столетов“ отново в Севлиево, противозаконно било отнето „Рено Сценик“, но по-късно автомобилът бил намерен изоставен след претърпяна катастрофа в района на същата улица.

Работата по цялостното изясняване на случаите продължава.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

В ход е полицейска акция за осигуряване на пътна безопасност

Published

on

В ход е специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и ограничаване на предпоставките за възникване на произшествия.

В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната.

Те ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Проверките ще включват още използването на предпазните колани, техническата изправност на автомобилите, наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и др.

Стартиралата акция е безсрочна и е продължение на предприетата от МВР политика за нулева толерантност към водачите, грубо нарушаващи правилата за пътна безопасност.

Зареди още

Крими

Сгащиха шестима непълнолетни, откраднали кола от ул.“Орловска“

Published

on

Полицията в Габрово установили шест непълнолетни момчета, съпричастни с извършването на автокражба.

Престъплението било извършено през нощта на 12 май. Тогава неизвестно лице противозаконно отнело лек автомобил „Тойота Айго“, паркиран на ул.“Орловска“ в областния град.

Малко по-късно след постъпването на сигнала в полицията, автомобилът бил намерен изоставен на ул.“Петкова нива“.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършители на деянието са шест непълнолетни момчета от Габрово.

Непълнолетните не се водят на отчет в Детска педагогическа стая и спрямо тях няма налагани възпитателни мерки по смисъла на ЗБППМН.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Мелето в центъра на Габрово не е на етническа основа

Полицията призова гражданите да не се поддават на провокативни информации, разпространяващи се в социалните мрежи.

Published

on

Във връзка с инцидента от 2 май, при който две групи хора се сбиха, и придобил популярност в социалните мрежи, в габровската полиция бе извършена проверка. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на разследването е установено, че причина за сбиването не е омраза на етническа основа, а е вследствие на предходно познанство и влошени междуличностни отношения. Прегледани и анализирани са били и видеозаписи от камери.

Областна дирекция на МВР – Габрово приканва гражданите да не се поддават на злонамерени слухове за умишлено напрежение.

От полицията припомнят, че на 2 май, около 20.30 часа, е получен сигнал за сбиване между две групи лица на ул.”Скобелевска“. На място незабавно бяха изпратени автопатрулни екипи, които установяват двама пострадали.

Същите бяха откарани за преглед в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, като след прегледа са били освободени. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия бяха установени извършителите на деянието – пет лица на възраст между 13 и 18 години.

За случая своевременно е уведомена Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица