Свържи се с нас

Новини

Разширява се обхватът на Инспекцията по труда

Разширява се обхвата на инспекционната дейност на Дирекция „Инспекция по труда” и се наблюдава повишаване интереса на работниците към трудовите им права.

Published

on

снимка: Областна управа - Габрово

снимка: Областна управа – Габрово

Областният съвет по условия на труд проведе своето първо заседание за 2016 година под председателството на заместник областния управител Иглика Иванова – Събева. По време на заседанието беше изслушана информация за дейността на Дирекция „Инспекция по труда“ – Габрово за 2015 г. и за кампании и приоритети през 2016 г.

„Ефектът от контролната дейност на Дирекция „Инспекция по труда” е повишаване спазването на изискванията на трудовото законодателство в проверените предприятия. Чрез проверките и дадените предписания се предоставя информация на работодателите, като се търси резултат при последващия контрол.

Това мотивира спазването на изискванията на трудовото законодателство. Отстраняват се допуснати нарушения по прилагане на нормативни актове, което води до подобряване условията на труд на работещите. Факт е, че чрез изпълнението на дадените от Дирекция „Инспекция по труда”, със седалище Габрово, предписания се постига подобряване на условията на труд, обезопасява се работното оборудване, повишава се спазването на трудовото законодателство по отношение на трудовите правоотношения.

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

В редица предприятия са предприети превантивни мерки по отношение на обезопасяване на работното оборудване. Постигната е по-висока култура по отношение на извършваните обучения и инструктажи. Разширява се вече обхватът на инспекционната дейност и се наблюдава повишаване интереса на работниците към трудовите им права” – обясни пред членовете на областния съвет Катя Колева.

От представения доклад стана ясно, че инспекторите от Дирекцията са извършили 1593 проверки, при които са констатирани общо 6649 нарушения. По здравословни и безопасни условия на труд са установени 4605 нарушения, по трудови правоотношения – 2030 и по ЗНЗ 14 нарушения. За констатираните нарушения са съставени 213 акта за установяване на административно нарушение.

След обсъждане на представения доклад за дейността на „Инспекцията по труда” – Габрово членовете на съвета обсъдиха инициатива за популяризиране на здравословни и безопасни условия на труд.

Заместник – областният управител Иглика Иванова – Събева представи напредъка по организацията на мероприятията, посветени на Световния ден на безопасност и култура на труда – 28 април за настоящата година и обясни, че кампанията ще премине под мотото: „Мислим здравословно, работим безопасно, осигурили сме благоприятни условия на труд, направете го и Вие!”.

Целта е разпространяването на добри практики за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в област Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Даниела Петров ще води листата на „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов от Дряново, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица