Свържи се с нас

Икономика

Бюджет 2016 на Габрово е „Решения, вдъхновени от хората“

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Решения, вдъхновени от хората“. Това е мотото на Бюджет 2016 на община Габрово, чиито проект беше представен пред журналисти от кмета Таня Христова.

Градоначалникът акцентира, че това е началото на новия период, в който финансовият ресурс ще се усвоява по различна философия на оперативните програми. Общините, реализирали успешно своите проекти до 2018 г. ще получат по-голямо съфинансиране, докато ресурсът, от който ще могат да се ползват общините с неуспешни проекти намалява.

„Годината е изключително важна, защото е трябва да започнем на време успешно и без грешки, за да можем този ресурс да го удвоим до края на програмния период. Защото трети програмен период, с подобен характер на инвестиции под формата на безвъзмездна помощ, едва ли ще има“, заяви кметът Христова.

По думите й Бюджет 2016 е разработен в съответствие с изискванията на Закона за публичните финанси, Закона за Държавния бюджет на Република България за 2016 година и Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на общинския бюджет.

Проектобюджетът на община Габрово за 2016 г. е 41 680 129 лв. Той е балансиран при осъществен анализ на приходите за тази година и разчет на разходи, съгласно приоритетите, заложени в програмата за управление и стратегическите документи за развитие на Общината.

Проходната му част е разработена отделно за делегирани от държавата дейности, вкл. тяхното дофинансиране с общински приходи – 20 340 528 лева. и общински дейности – 21 339 601 лева. Общият размер на планираните общински приходи е 23 013 691 лв., от които за финансиране на общинските дейности са предвидени 21 339 601 лв. и за дофинансиране на делегираните от държавата дейности – 1 674 090 лв.

Разходната му част също е разделена на две: делегирани от държавата дейности и тяхното дофинансиране с общински приходи – в размер на 20 340 528 лева, и общински дейности – 21 339 601 лева. Съотношението на разходите за финансиране на делегирани държавни дейности и на местни дейности е 49 :51

Стратегическата цел на Бюджета е чрез провеждането на активни политики превръщане на Габрово в модерна европейска община. Негови приоритети са успешното начало на инвестиции, в рамките на проекти от новия програмен период 2014 – 2020; инвестиране в безопасна, привлекателна достъпна и екологична градска среда; провеждане на активна политика за енергийна ефективност, социално включване, деинституционализация и подкрепа на групите в неравностойно положение.

Популяризирането на Габрово като привлекателна туристическа дестинация, създаване на разнообразен и съдържателен културен продукт, и последователни усилия за повишаване ефективността и прозрачността на общинската администрация в услуга на гражданите и бизнеса, също са сред приоритетите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица