Свържи се с нас

Новини

Раймял Зиберова е Спортист на 2015-та на Севлиево

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Раймял Зиберова от клуба по борба „Дан Колов“ грабна приза „Спортист на 2015” за Севлиево, а нейният ръководител Димо Панчев беше отличен за „Треньор на годината“.

Официалната церемония по награждаването на най-престижните отличия се състоя снощи в Спортна зала „Дан Колов“. Наградите на победителите връчиха председателят на Общински съвет Здравка Лалева, зам.-кметовете на община Севлиево Калина Георгиева, Невена Тодорова, Красимира Йорданова, председателят постоянната комисия „Младежки дейности, спорт и туризъм” Светлана Георгиева и Таня Горанова – главен експерт към Министерство на младежта и спорта за областите Велико Търново и Габрово.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Приветствие към всички гости, спортисти, бивши и настоящи дейци от името на кмета на Севлиево отправи неговият заместник Красимира Йорданова.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

„Церемонията Спортист на годината е изключително важно събитие за нас и за целия град. Успехите на севлиевци, трудът на всеки един е признат и трябва да бъде отличен. Победите на националните, на европейските и световни шампионати, са гордост за всички. Вие доказахте, че Севлиево създава едни от най-добрите спортисти, подготвя шампиони и това ни прави изключително щастливи. През тази година подготвяме проект за реконструкция на Спортна зала „Дан Колов“ и изграждане на закрито игрище, за да могат повече хора да спортуват активно през зимния сезон. Също така ще разкрием и нова спортна площадка в ж.к.“Митко Палаузов“, която ще увеличи възможността повече севлиевци да тренират на открито“, се казва в поздравителния адрес на кмета Иванов.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Освен купи и подаръци, първите трима в класацията и треньорът на годината получиха и парични награди от Община Севлиево.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

На второ място в номинациите за Спортист на годината се нареди Хакан Халми от клуба по мотоциклетизъм, на трето Кристияна Лалева от спортен клуб Киокушинкай. Четвъртото място е за Доника Ботева от клуб таекуон-до „Тервел 2006“, пети в класацията е Тихомир Благовестов от СК по самбо и джудо „Раковски“, шеста -Теодора Георгиева от клуба по плуване „Викинг 2008“. Йоана Ангелова от клуба по бадминтон „Хоталич 2005“ е седма, осмото място е за Ивелин Иванов от клуба по ракетомоделизъм „Икар 2010“, след него е Кристина Иванова от клуб „Моделист и десети в класирането е Айдън Селяйдинов от клуба по самбо и джудо „Раковски“.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Отличието „Проспериращ млад треньор с особен принос за развитието на женския футбол в Севлиево“ взе Йоана Джамбазова, която е треньор на футболен клуб „Севлиево лейдис“. Учител на годината е Стефан Кацарски, а Татяна Куцарова е отличена за учител с дългогодишен принос за развитие на спорта.

Специални призове за изявени спортисти, започнали спортната си кариера в Севлиево се присъдиха на Марко Косев – СК по самбо и джудо „Раковски“, Иван Добрев – СК по плуване „Викинг 2008“, Христо Христо – СК по самбо и джудо „Раковски“ и Венцислав Христов – СК по самбо и джудо „Раковски“.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Отбор на годината в категория колективни спортове при мъже е клубът по волейбол „Раковски 1964”. В индивидуалните спортове за момчета 5-7 клас се класира отборът по бадминтон при Второ ОУ „Стефан Пешев” и отбор на годината при колективни спортове за деца до 9 години, е отборът по футбол ФК „Севлиево“.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

За първа година бяха връчени призове за постигнати високи спортни резултати в четири възрастови групи:

До 12 години

Михаела Христова – СК по бадминтон „ХОТАЛИЧ 2005“
Александра Златанова – СК по карате КИОКУШИНКАЙ
Габриела Георгиева – СК по плуване „ВИКИНГ 2008“
Кристияна Тодорова – СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“
Ангел Антонов – СК по карате КИОКУШИНКАЙ
Зейхан Събриев – Спортен клуб по борба „ДАН КОЛОВ“
Емилиян Алексиев – СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“

До 14 години

Теодора Петрова – СК по карате КИОКУШИНКАЙ
Мерал Зиберова – Спортен клуб по борба „ДАН КОЛОВ“
Габриела Димитрова – СК по плуване „ВИКИНГ 2008“
Дарена Хачерян – СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“
Христомир Банев – СК по карате КИОКУШИНКАЙ
Георги Ангелов – СК по бадминтон „ХОТАЛИЧ 2005“
Велизар Георгиев – СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“

До 17 години

Теодора Тотева – СК по карате КИОКУШИНКАЙ
Ивана Йонкова – СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“
Даяна Кундрева – Спортен клуб по борба „ДАН КОЛОВ“
Станислав Савов – СК по карате КИОКУШИНКАЙ
Денислав Братованов – СК по самбо и джудо „РАКОВСКИ“
Николай Василев – СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“

До 20 години

Цветомира Стефанова – Спортен клуб по борба „ДАН КОЛОВ“
Стефан Виет – СК за хора с увреждания „АЛФА“
Теодор Пейков – СК по самбо и джудо „РАКОВСКИ“
Стефан Димитров – СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов от Габрово, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица