Свържи се с нас

Новини

В габровската болница празнуваха Бабинден

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Антония и Веселина са имената на двете малки дами, които кметът на Габрово Таня Христова дарува в най-важния празник за габровското родилно отделение – Бабинден. Веселина, която дойде специално за празника, е първото бебе, родено в града през 2016 година и първородно в семейството.

Антония пък се радва на по-голяма кака, която видимо бе най-развълнуваният човек на събитието. Тя се похвали, че ще помага на мама в гледането на бебето, изпя песен на „БТР“ и каза, че когато порасне, ще стане „футболистка“ .

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Много емоции донесе и традиционното ритуално измиване на ръцете на акушерката. То беше извършено от майката на Антония, а акушерката пожела на дъщеря й да бъде щастлива, колкото десетте пръста на ръцете.

С пожелания към двете бебета се включиха още изпълнителният директор на МБАЛ „Тота Венкова“ д-р Нели Савчева и шефът на родилно отделение д-р Илиян Митев. Д-р Митев отбеляза, че през януари 2016 г. са се родили вече три бебета повече спрямо януари 2015 г., което е добър знак за годината.

Повече снимки от събитието можете да видите във фейсбука на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица