Свържи се с нас

Новини

Съветниците от БСП Габрово срещу повишаване цената на водата

Published

on

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved,

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved,

Общинските съветници на БСП – Габрово категорично възразяват срещу приетия от съветниците на ПП ГЕРБ бизнесплан на ВиК – Габрово, в частта му за повишаване цената на водата за домакинствата и фирмите.

„Отминаха изборите и розовите обещания на спечелилата партия останаха в предизборната кампания. Местната ГЕРБ – власт побърза да последва централната си посестрима и след повишаване  цената на тока, стойността на винетките, реши да внесе своя принос в антисоциалната политика на управляващите с повишаване  цената на водата в община Габрово.

Водени от разбирането, че политическите решения трябва да раждат като резултат все по-добри и относително справедливи условия на живот, общинските съветници от БСП питаме -случи ли се това на практика?

След 123 милиона инвестирани във ВиК структурата на Габрово се оказа, че първият най-осезаем за гражданите резултат ще бъде вода с по-висока цена! Оказа се, че бъдещите инвестиции, загубите на вода по мрежата  и несъбраните вземания от длъжници продължават да бъдат едни от основните аргументи на управляващите, за да поискат повишаване на цената на скъпоценната течност.

Така и не получихме отговори на въпросите ни. Защо след като в бизнес плана са показани силно намаляващи разходи от текущи и аварийни ремонти за над милион лева, те не се реинвестират в новите инициативи на дружеството? Каква е икономическата полза от реализирания мега проект? Защо при внасяне в ОбС на последния отчет по проекта за „Воден цикъл на Габрово” преди изборите и Кметът на Община Габрово и Управителят на ВиК Габрово отрекоха, че ще има увеличение на цената на комплексната услуга по водоподаване, отвеждане и пречистване на вода?  И това бе заявено след  наши настойчиви питания.

Считаме, че посочените мотиви за повишаване на цената на водата са несъстоятелни, необосновани и няма да доведат до посочените цели в бизнесплана. Исканото увеличение ще доведе единствено до натоварване на семейния бюджет на всички габровци.

Увеличените цени за фирмите допълнително ще повишат производствените им разходи, оскъпят продукцията и ще ги направят по-малко конкурентни на пазара.

Приетият бизнесплан по никакъв начин не насърчава и привличането на нови инвеститори, каквато уж политика декларира ръководството на Общината.

ОбС на БСП Габрово и групата общински съветници настоява ръководството на ВиК – Габрово и ръководството на Община Габрово да търсят ефективни и работещи решения за управление на ВиК сектора и на инвестиране на евро средства в него, а не да решават проблемите на дружеството по най-лесния начин, чрез увеличаване финансовата тежест върху гражданите и бизнеса с повишаване цената на водата. И нека накрая да припомним ,че габровци ще плащат по висока цена на водата не само чрез преките плащания за нея, но и чрез бюджета на Община Габрово, върху който продължават да тежат непризнатите средства за разходи по водния проект в размер на няколко милиона лева.“, пише в разпространената до местните медии позиция на левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица