Свържи се с нас

Новини

Жалба до ОИК: Купуват се гласове за Мирослав Семов в Дряново!

Published

on

12200748_10153716562129776_93827798_n

Скандал с купуване на гласове в полза на кандидата Мирослав Семов, подкрепен от ГЕРБ, тресе Дряново. Собственик на магазини в града и настоящ общински съветник от ПП „Партия на зелените“ купува гласове в навечерието на балотажа в града на майстор Колю Фичето. Срещу вота на избирателите той раздава торби с хранителни продукти, акцизни стоки без бандерол или пари.

Това твърди в жалбата си  д-р Нено Ненов, избран за общински съветник на МК „Заедно за Дряново (Реформаторски блок и Българска нова демокрация)“, подадена до Общинската избирателна комисия в Дряново. Същата е подадена до Прокуратурата и полицията в града.

12202564_10153716562029776_583204693_n

В сигнала пише:

„С настоящата жалба Ви сезирам за грубо нарушение на изборния процес в търговските обекти на „Ники 75“ ЕООД, със собственик и управител Стефан Янков Енчев, кандидат и вече избран за общински съветник от ПП „Партия на зелените“ – Дряново и ЕТ „Ники 75 – Николай Енчев“, със собственик и управител Николай Янков Енчев – представляващ инициативния комитет на независимия кандидат за кмет на община Дряново Мирослав Семов Семов, свързано със склоняване към гласуване за определени кандидати срещу купуване на гласове.

В продължение на седмици преди провеждането на местните избори, както и особено интензивно към настоящия момент, в търговските обекти, намиращи се на следните адреси в гр.Дряново: ул. Шипка 71, ж.к. Априлци, бл. 4, ул. Горнич (Ракетата) се упражнява влияние върху вота на избирателите, чрез раздаване на торби с хранителни продукти, акцизни стоки без бандерол или пари.

За нарушението ме сигнализираха граждани, които са били обект на натиск за преференциално гласуване за общински съветници и за кмет на общината или са били свидетели на случващото се в търговските обекти. В изборния ден, Стефан Енчев, в качеството си на кандидат за общински съветник и брат му Николай Енчев – в качеството си на упълномощен представител на ПП „Партия на зелените“ извозват хора от ромски произход до изборна секция 8 и 9, в които гласуват жители на сегрегирания квартал „Изгрев“.

Купуването на гласове е факт и ясно личи от резултатите, постигнати от кандидата за общински съветник Стефан Янков Енчев, с получени 280 преференции.

Сигнализирам Ви, че тази схема продължава и сега, преди балотажа за избор на кмет на община Дряново. Свидетелство за това е изключително големият брой лица от ромски произход, които стоят на тълпи пред самите търговски обекти и размахват пълни чанти с храна.

Моля да извършите незабавна проверка в горепосочените търговски обекти и да предприемете спешни действия и мерки, с цел преустановяване манипулиране и купуване на вота на избирателите в община Дряново.“

След извършена проверка от нас установихме, че в действителност един от магазините на въпросния собственик е затворен. На вратата му стои надпис „Ревизия“. Според наши източници в момента се извършва инвентаризация на стоките в търговския обект, тъй като има фрапиращи несъответствия.

*Местни избори 2015. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Читател сигнализира: Фирма трови въздуха на Габрово!

Published

on

Местна фабрика за производство на мебели трови въздуха в Габрово. За това алармира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, който ни изпрати снимки от поредното констатирано от него замърсяване и своя коментар към тях.

По думите му мебелната фабрика продължава да гори отпадъчни материали, правещи въздуха токсичен, въпреки многократните призиви да не го прави. Предприятието се намира в северната индустриална зона на Габрово.

Неговото търпение вече се изчерпило и затова се решил да предприеме следваща стъпка, правейки публично това, което не кореспондира със спечелената от Габрово екологична награда на Европейската комисия „Европейски зелен лист“.

Според автора на сигнала, изпратен до нас, когато се горят вредните за природата и човека материали, в района трудно се диша и се усеща остра неприятна задушлива миризма.

Случвало се е дори да има и придружаващо силно задимяване, тъй като човекът, потърсил ни да дадем гласност на случая, допуска, че биват изгаряни лепила и всякакви синтетични материали.

Чрез изпратения до „Габрово Нюз“ сигнал, гражданинът се надява компетентните институции да се самосезират, замърсяването на въздуха да бъде преустановено и повече да не бъде допускано. Дали тази порочна практика ще бъде преустановена, предстои да разберем.

В случай, че мебелната фабрика желае да предостави своето обяснение за издигащия се от техния двор тъмен пушек, видно от снимките, нашата медия ще ѝ предостави трибуната си за право на отговор до широката общественост.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица