Свържи се с нас

Новини

Всеки съгражданин партньор в управлението на Община Габрово

Published

on

снимка: Коалиция “Алтернатива за Габрово“

снимка: Коалиция “Алтернатива за Габрово“

На 25 октомври трябва да изберем представителите си в местната власт за следващите четири години. Такива са правилата на обществото, в което живеем. Отказът от избор не е решение и всички го знаем! Защото тогава други избират вместо нас. Политическата палитра от предизборни програми и обещания на политическите формации изглеждат познати и еднакви. Приемственост, всичко в името на хората, все по-добра инфраструктура и услуги, привличане на външни и вътрешни инвестиции, усвояване на европейски средства… Защо тогава продължаваме да бъдем неудовлетворени, недоволни и с ниско качество на живот, защо живеем с усещането, че сме не цел, а средство на успешните проекти, че всичко, за което ни „хвалят” някак не ни „топли“, не променя трудното ни ежедневие, не е повод да кажем на децата си „Остани тук“ като пораснат. Защо всеки път избора ни, не оправдава очакванията ни ?

Аз за себе си имам своя отговор. Убедена съм, че всеки един от вас има своя отговор, има идеи и решения за проблемите. Защо тогава не винаги или повече пъти, не ни се получава ?

Управлението на една общност е колективно усилие на живеещите в тази общност, а не принудително налагане на едни идеи над други. Разбира се в рамките на закона и правилата. Защото без правила общовалидни за всички, нямаме шанс нито да успеем, нито да бъдем удовлетворени. И може би точно тук се крие причината за неуспеха ни. В невъзможността да чуем, отчетем и обединим в единно действие мненията, вижданията и управленските идеи на отделните групи хора или отделни личности, когато това е важно и има значение за качеството на нашия живот. Може би още по-важно е да покажат участниците във властта, че решенията от обществения диалог се материализират в конкретни действия и резултати, за да могат хората да видят, да почустват, че нещата зависят от тях. Да бъдат убедени, че има смисъл да участвуват в този диалог. Разбира се това не отнема отговорността на властта!

Дали лично аз мога да постигна този обществен баланс, няма да ви убеждавам. Двадесет години съм на обществената сцена в Габрово. Преценката за мен принадлежи на вас, моите съграждани. Между впрочем още едно мое разбиране, да избираме управленците, според преценката ни за досегашната им реализация и начин на живот!

Аз лично поемам ангажимент пред вас да признаваме, пазим и надграждаме създаденото преди нас. Да съзидаваме публично, прозрачно и след сериозни обществени обсъждания. Защо да не бъдем градът на гражданското допитване, гражданските дискусии за всяко едно по крупно действие на властта? Градът на гражданското управление! И да поведем битка за морал в управлението, в политиката, в обществените отношения. Морал навсякъде. Дали е възможно? Това не е обект на административно обслужване, но аз знам, сигурна съм, че това може да бъде постигнато – прагматично и без излишна емоция. Защото е морално, когато хората работят честно, добре и качествено, да очакват от този, който управлява общите блага и общите проблеми, да го върши по същия начин. Морално е хората, които плащат заплатите на участниците във властта, на администрацията, да очакват от тях отговор как може да бъде решен проблемът им. Вместо обяснението защо не може да стане.

На финала на една предизборна кампания сме и в навечерието на нашата отговорност да направим своя избор за местна власт Аз Лена Енева споделих през този един месец това, което мисля, смятам и мога. Номерът ми в интегралната бюлетина за кмет на община Габрово е 2. Знам, че ще е сложно и много трудно, но това не ме плаши. Знам, че заедно с всички хора имаме шанс. Благодаря ви габровци за мненията, предложенията, критиките и острият понякога тон. Това вече е ДОВЕРИЕ.
Благодаря ви!

*Местни избори 2015. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица