Свържи се с нас

Новини

Лена Енева: Моята битка е за морал в управлението

Published

on

снимка: Коалиция “Алтернатива за Габрово“

снимка: Коалиция “Алтернатива за Габрово“

Лена Енева – кандидат за кмет на община Габрово, заедно с кандидатите за общински съветници продължават срещите си с хората от населените места и кварталите на града. Много са проблемите, които поставят те, очаквайки да дойде време за тяхното решаване.

„Обезверени сме… Вие 20 години сте пред нас, ние Ви познаваме и Ви вярваме. Вие сте последната ни надежда за нов морал и за едно прозрачно и с грижа за хората, управление”, се обърна към Лена Енева жител на едно от габровските села.

„Моралът. Битката за морал в управлението, в политиката, в отношенията, в производството, в образованието, в бюджета, в капиталовите вложения на общината…. Морал навсякъде. Това не е обект на административното обслужване, ще кажете вие. Но аз знам, че е. Била съм в кухнята на общинската администрация и съм сигурна, че това може да бъде постигнато – прагматично и без излишна емоция. Защото е морално, когато ти работиш честно, добре и качествено, да очакваш от този, който управлява общите блага и общите проблеми, да го върши по същия начин. Морално ли е хората, които плащат заплатите на чиновниците да очакват от тях отговор как може да бъде решен проблемът им. Вместо обяснението защо не може да стане. Морално ли е да има улици, автобус, сметосъбиране и цветни кашпи в кварталите, където живеят около две трети от габровци? Дали на подобни блага не се радват по-малко от една трета от гражданите на нашия град?

И понеже съм работила здраво като общински съветник вече 20 години, аз ще кажа, че ако в местния парламент отсъждаха по морални критерии, днес Габрово нямаше да е наполовина намалял спрямо годините на демократичните промени. „ , на своя страна заяви г-жа Енева.

За да подкрепи кандидатите на Коалиция „БСП, НДСВ, ПБС, КПБ – Алтернатива за Габрово”, които са под номер 2 в бюлетината, в Габрово бе и народният представител Кирил Добрев. „В лицето на Лена имаме знаещ и можещ човек, доказал себе си. Убеден съм, че тя ще бъде добър стопанин на община Габрово“, сподели пред жителите на село Златевци г-н Добрев.

снимка: Коалиция “Алтернатива за Габрово“

снимка: Коалиция “Алтернатива за Габрово“

*Местни избори 2015. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Читател сигнализира: Фирма трови въздуха на Габрово!

Published

on

Местна фабрика за производство на мебели трови въздуха в Габрово. За това алармира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, който ни изпрати снимки от поредното констатирано от него замърсяване и своя коментар към тях.

По думите му мебелната фабрика продължава да гори отпадъчни материали, правещи въздуха токсичен, въпреки многократните призиви да не го прави. Предприятието се намира в северната индустриална зона на Габрово.

Неговото търпение вече се изчерпило и затова се решил да предприеме следваща стъпка, правейки публично това, което не кореспондира със спечелената от Габрово екологична награда на Европейската комисия „Европейски зелен лист“.

Според автора на сигнала, изпратен до нас, когато се горят вредните за природата и човека материали, в района трудно се диша и се усеща остра неприятна задушлива миризма.

Случвало се е дори да има и придружаващо силно задимяване, тъй като човекът, потърсил ни да дадем гласност на случая, допуска, че биват изгаряни лепила и всякакви синтетични материали.

Чрез изпратения до „Габрово Нюз“ сигнал, гражданинът се надява компетентните институции да се самосезират, замърсяването на въздуха да бъде преустановено и повече да не бъде допускано. Дали тази порочна практика ще бъде преустановена, предстои да разберем.

В случай, че мебелната фабрика желае да предостави своето обяснение за издигащия се от техния двор тъмен пушек, видно от снимките, нашата медия ще ѝ предостави трибуната си за право на отговор до широката общественост.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица