Свържи се с нас

Новини

Лена Енева подписа споразумение за сътрудничество със СБУ

Published

on

снимка: Коалиция “Алтернатива за Габрово“

снимка: Коалиция “Алтернатива за Габрово“

Днес – 5 октомври, когато отбелязваме Световния ден на учителя, кандидатът за кмет на община Габрово Лена Енева подписа споразумение за сътрудничество със Синдиката на българските учители (СБУ).

В него се казва „ Синдикатът на българските учители и политическите сили единодушно завяват, че развитието на предучилищното и училищното образованието е стратегически приоритет за общината и подкрепят решаването на приоритетните задачи за сектора през мандата 2015 – 2019”.

Заедно с кандидата за кмет, на срещата със СБУ присъстваха и кандидатите за общински съветници Митка Георгиева и Олег Цонев, които имат богат в професионален опит в сферата на образованието.

снимка: Коалиция “Алтернатива за Габрово“

снимка: Коалиция “Алтернатива за Габрово“

„Да свалим шапки пред българския учител. Днес на 5-ти октомври – международният ден на учителя. Да отдадем дължимото на хората възпитаващи и обучаващи бъдещите граждани на Родината ни.

Да не забравяме, че няма нация, държавност и интелигентен растеж там където липсва просвещение.

България има своите най – велики исторически моменти и подеми благодарение на своите просветители, И в днешните бурни времена българският учител продължава да отстоява и изпълнява своята мисия . Понякога недооценен, обругаван, социално не достатъчно обезпечен, той – Учителят е на своя пост.

Българското общество и българските власти продължават да са длъжници на българското образование.

Днес ние още веднъж заявяваме, че сме за целева, законодателна, финансова и местна политика за българското образование, за българският учител! Местна власт – гарант за достъпно образование за всяко едно дете в общината!.

С този акт искам още веднъж да засвидетелствам моята и на кандидатите на коалиция „БСП, НДСВ, ПБС,КПБ – Алтернатива за Габрово” ангажираност към проблемите на българското образование. Слагайки подписа си под споразумението, по ясен и категоричен начин казваме, че следващите 4 години съдбата на образованието и на габровския учител са наша отговорност и грижа”, се обърна към присъстващите учители Лена Енева.

От страна на СБУ споразумението бе подписано от г-жа Ренета Колева – областен координатор за Габрово, която подари на г-жа Енева специализирано издание с материали за дейността на СБУ и пожела това да е началото на едно ползотворно сътрудничество, за по – доброто бъдеще на образованието в нашия град.

*Местни избори 2015. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица