Свържи се с нас

Новини

Кирил Добрев: Всичките проекти на Стойков са в предизборния клип на Иванов

Published

on

Коалиция Избирам Севлиево

снимка: Коалиция Избирам Севлиево

„Преди една година, когато дойдох в Севлиево за моята предизборна кампания, събрах местните социалисти и ги попитах какво са направили за Севлиево. Започнаха да изброяват. Днес всичко, което преди година чух, виждам в предизборния клип на Иван Иванов. Поздравления за ГЕРБ, че са събрали на едно място проектите на Левицата!“ – това каза народният представител Кирил Добрев в понеделник вечер пред повече от сто и петдесет видни севлиевци, които дойдоха на откриването на предизобраната кампания на Коалиция Избирам Севлиево.

Коалиция Избирам Севлиево

Коалиция Избирам Севлиево

„Аз познавам Данчо. Той не говори много. Но е от хората, които могат да обединят около себе си съмишленици и професионалисти. Вижте само колко отчетени проекти от управлението на ГЕРБ, разработени и реализирани по времето на Йордан Стойков. Това аз наричам добър стопанин на една община“, каза още Добрев. И подчерта, че местните избори са важни, защото на тях избираме стопанин на мястото, където живеем. А що се отнася до проблемите в БСП, Добрев бе категоричен: „Те са национални. Когато опозицията е слаба, управляващите си позволяват повече“.

„Не е важно да мерим кой е направил повече за Севлиево. Зад всеки проект стои труда на много хора, доказани професионалисти“, каза в отговор Йордан Стойков. И не скри огорчението си, че повечето от тези служители са били изгонени от Общината, а някои от тях още са без работа. „Към всички тях – поклон. А на вас, благодаря за подкрепата“, обърна се Стойков към присъстващите.

Коалиция Избирам Севлиево

снимка: Коалиция Избирам Севлиево

Сред тях бяха представители на бизнеса, хора от музикалните среди и изящните изкуствата, учители, земеделски производители, представители на кооперации. „Вярвам, че и вие като мен на 25 октомври ще изберете Севлиево!“, каза им на финал кандидатът за кмет на Коалиция Избирам Севлиево Йордан Стойков.

Коалиция Избирам Севлиево

снимка: Коалиция Избирам Севлиево

*Местни избори 2015. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

НЧ „Развитие-1870“ обявява конкурс за поезия „Аз, глас и съвест на епохата“

Published

on

Конкурс за поезия „Аз, глас и съвест на епохата” обявява народно читалище „Развитие-1870”. Участниците могат да изпратят до три непубликувани стихотворения. Творбите трябва да представят искрите, огъня и вълнението на нашето време.

Изпратилите стихотворения ще бъдат класирани в две групи – до 18 години и над 18 години.

Конкурсът е явен и се провежда онлайн в рамките на един месец. Наградените ще бъдат обявени на 31 август в сайта на читалище „Развитие-1870” – http://chitalishte-razvitie.net/ и Фейсбук страницата.

Тричленно жури ще присъди парични и предметни награди. Всеки участник може да изпраща произведенията си – с име, адрес и телефон за връзка, на chitalishte_razvitie@abv.bg. Крайният срок за участие е 16 август.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

10 000 души на Узана Поляна Фест

Идеи в полза на природата, богата лекционна програма,
еко и биопроизводители, духовни практики, йога и
свобода посрещнаха хората на най-високата билна поляна
в България в шестото издание на фестивала.

Published

on

Около 10 000 души бяха част от фестивала Узана поляна фест, който се проведе от 23 до 25 юли в местността Узана над Габрово.

Три дни поляната беше дом на зелените идеи и практики и ни показа, че е нужно малко да поспрем, малко да се обърнем към себе си и да поработим, за да постигнем онази мечтана хармония с природата и ненамеса в нейните дела.

150 палатки имаше само в специално обособената за това зона, но узанското градче се беше разпростряло из цялата местност.

20 бяха официалните лекции и презентации. Безброй – неофициалните срещи за споделяне на опит, съвет, обмяна на идеи и общи бъдещи планове.

Имаше и различни видове йога, паневритмия, танци, медитации, дихателни практики, гонг. 25 бяха земеделските производители и фермери, а 10 еко и биопроизводителите, от които посетителите можеха да си купят плодове и зеленчуци, мед, биокозметика, пестил, мляко, сирене и кашкавал, сладка, лютеници, месни изкушения. Занаятчиите, освен своите произведения, споделяха и уменията си в многото работилници – по грънчарство, плетене, правене на сапуни и свещи, шиене.

570 души избраха организирания транспорт от Габрово до Узана, за който Община Габрово използва новите си екологични автобуси.

Екип от доброволци се грижиха за разделното събиране на отпадъците, чистотата на мобилните кошчета и помагаха в информационния и презентационния център.

Хората бяха изключително отговорни към природата и наистина се постараха да не оставят следи – пихме сок в стъклени буркани с макаронени сламки, кафето ни беше в ядливи чашки, а пластмасата и стъклените бутилките строго следваха своя път, разделени в различните по цвят чували.

Кучетата бяха наистина много и показаха защо ги наричаме най-добрия приятел на човека. Намерихме и други приятели – кукумявката Блага и керкенезът Владко, които със своите истории „разказваха“ защо е нужно да пазим дивите животни и как можем да им помогнем при нужда.

А най-щастливи бяха децата – оставени да тичат, играят, творят, учат чрез практика и пускат хвърчила на прохладния планински въздух. Узана Поляна фест вече има своето място в събитийния календар на Община Габрово и очаква своето следващо издание през 2022 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Демонстративен турнир по плуване за Празника на Плачковци

Published

on

Във връзка с традиционния празник на Плачковци, Община Трявна организира Демонстративен плувен турнир на басейна в града.

Старт на състезанието ще даде кметът на Трявна Силвия Кръстева – на 1 август от 11.00 часа.

Турнирът включва 4 дисциплини: щафета 6 х 20 – делфин, с начало от 11.00 часа; 100 метра свободен стил – за състезателни групи (25 – 44 год.; 45-64 год.; над 65 год.) – от 11.15 часа; щафета 4 х 20 под вода – Смесени отбори от 4 състезатели – от 11.45 ч.; унгарска топка – отбори от трима състезатели – от 12 ч.

Желаещите да участват в Турнира могат да се запишат до петък, 30 юли на тел. 0883481291.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица