Свържи се с нас

Любопитно

Състезание по ориентиране на Шипка

Published

on

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Ако си добър с компаса, можеш да разчиташ карти и да се ориентираш добре в непознато място – това състезание е за теб. До 18 август желаещите да се включат в атрактивното състезание по спортно ориентиране за Купа „Шипченска епопея 2015” могат да се запишат за участие на E-mail: shandura@abv.bg.

Състезанието се провежда за първи път и е във връзка с честванията на годишнините от Шипченската епопея, като един своеобразен начин за съхранение на историческата памет за поколенията.

Събитията се провеждат под патронажа на Президента на Република България, а организатор е Клуб по спортно ориентиране „Узана” – Габрово с подкрепата на Инициативен комитет при Областна администрация Габрово, Обществен дарителски фонд – Габрово и Фондация работилница за граждански инициативи.

Повече подробности за регламента може да прочетете в Наредбата за провеждане на демонстративно състезание по спортно ориентиране за купа „Шипченска епопея 2015” г.

НАРЕДБА

І. Време, място и програма
Състезанията ще се проведат на 22 август 2015 г. със състезателен център Шипченски проход /хотел ресторанта /
22 август 2015 г. / Събота /
-11.00 – старт на състезанието под надслов „Открий част от паметниците на Шипка”
-12.30 – награждаване и закриване състезанието
Карта – Мащаб 1: 7 500, Хоризонтали през 5 метра. Картата обхваща паркинга на Шипченски проход и района на запад и северозапад от хотел ресторанта
ІІ. Вид, клас и възрастови групи
Дневни, клас „Б” индивидуални, за възрастовите групи:
М/Ж:до 14 г.
М/Ж:до 20 г.
М/Ж:над 21 г
За всички желаещи състезатели туристи от други възр. групи: Open
Старта, ще бъде масов по възрастови групи през 2 мин, със свободно избран път на преминаване през КТ.
При липса на достатъчен брой участници, всички ще стартират на масов старт!
ІII. Право на участие
Неограничен брой състезатели.
IV. Заявки и Документи
Поименни заявки за участие, ще се приемат до 18 август 2015 г. на E-mail: shandura@abv.bg
Състезатели без медицински преглед стартират на своя отговорност или на отговорност на клуба, който представляват.
V. Технически данни
Ще бъдат изнесени в Бюлетин 1, който ще бъде публикуван една седмица преди състезанието и участниците, ще получат при пристигането си. Състезанията ще се организират с използването на системата „ПЕРФОРИРАЙ НА КАРТАТА”.
VІ. Класиране и награди
Класиралите се до трето място във всяка възрастова група ще бъдат наградени.
VІІ. Материални условия
Всички разходи са за сметка на участващите организации, клубове и състезатели!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Коледният дух завладява Габрово

Published

on

Коледният дух завладява Габрово с концерти, ателиета, изложби, представления, украси и разбира се – светлини.

В програмата през празничния месец декември Община Габрово и културните институции са се погрижили да има за всеки по нещо. Разбира се особено внимание ще получат най – малките, които с най – голямо вълнение очакват елхата, Коледните и Новогодишните празници. А тя, елхата ни, ще огрее целия площад „Възраждане“ на 6 декември точно в 18:00 ч, когато ще можем да се насладим на „Коледна миниатюра“ от ДТ „Рачо Стоянов“ и празнични изпълнения от Оркестър „Габрово“. Със запалването светлините на градската елха започваме обратното отброяване до настъпването на Новата година, а до тогава централната градска част ще е изпълнена с коледни изкушения, които ще дебнат отвсякъде – както за душата, така и за сетивата.

И тази година Градинката с мечето ще се превърне в голямо коледно детско градче, а своите най – малки приятели Община Габрово ще изненада с две нови любими фигури.  Кои ще са те ще разберете на 12 декември в 17.30 ч, когато ще бъде официалното откриване с участието на Държавен куклен театър и нещо специално подготвено от куклените актьори за малчуганите на Габрово. 

Няма как да пропуснем и коледните базари, които тази година ще са поне три, защото това е време за приятни разходки и срещи с приятели, красиви изделия и вкусни изкушения. Най – продължителният от тях ще започне на 5 декември и ще остане до края на месеца и ще е разположен в алеята между РБ „Априлов – Палаузов“ и Национална Априловска гимназия.

Коледен базар с музикална програма ще има и на площад „Възраждане“ на 17 декември от 10.00 ч, а третият и най – нов ще е на едно различно място – по калдъръмените улички на Шести участък. Очаквайте коледни изненади зад всеки ъгъл от 18 до 23 декември, сътворени от „джуджетата“ не на Дядо Коледа, а на Младежки център – Габрово.

Но за това като му дойде времето, а до тогава може да отидете на изложби на децата от Школите на Елиза Ковачева и на Ива Пенчева, а за по-големите и на годишната изложба на габровските художници, да изберете представление от Коледния фестивал на Драматичен театър от 6 до 11 декември, да посетите коледните концерти на две от габровските читалища – НЧ „Габрово – 2002“ и НЧ „Априлов – Палаузов“ и разбира се на 25-ия ден от декември в 11:00 ч да посрещнем заедно коледарите от ДФА „Габровче“ на площад „Възраждане“.

Благослов и наричания ще отправят веднага след това и в МАИР Боженци, а на следващият ден 26-ти в РЕМО „ЕТЪР“ ще може да видите и възстановка на обичая Коледуване, този път пресъздадена от участниците в училището за коледари. Дойдат ли коледарите неусетно идва времето да помислим за всичко, което ни се е случило през годината – и хубаво, и не чак толкова, да го приемем, да благодарим и да погледнем към Новата година, като първо по габровски се повеселим  – на 30 декември, изпращайки старата година „Под звездите на Габрово“ с Влади Ампов – Графа и Михаела Филева.

Декември е времето да бъдем заедно…

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Дядо Коледа в твоя дом – как да го поканиш?

Published

on

И тази година Рекламна агенция „Елмазови“ покани Дядо Коледа в Габрово, за да посети габровските деца и да чуе стихчетата и песните, които са научили през годината, да погледне в дебелия тефтер колко точно са били послушни, да раздаде подаръци и да чуе желанията за следващата година.

Можете да го посрещнете във вашия дом за цял един час с обаждане на 0887555260.

Понякога помощник в обиколката му е Снежанка, понякога с тях пътува и фотограф.

Побързайте да се обадите, преди графикът му да се запълни, защото той ще бъде в града само на 23, 24 и 25 декември от 10.00 – 20.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Годишна Коледна изложба на школата „Елиза Арт“

Published

on

Школата „Елиза Арт“ организира Коледна изложба „Пъстър свят“. Децата на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще представят своите произведения утре, 1 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Специално участие в събитието ще вземат изпълнители от Музикална школа „Звезди с аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, и сопраното Ивелина Рашкова, които ще се погрижат за доброто музикално оформление на Коледната изложба и добро настроение.

Входът за събитието е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица