Свържи се с нас

Новини

Трета поредна година подпомагат двойки с репродуктивни проблем

Published

on

двойки с репродуктивни проблеми

Шестнайсет двойки са подали заявления в Община Габрово за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от началото на 2015 г. до момента. Документите на дванайсет от тях са разгледани и одобрени за финансиране на първото заседание на Комисията в началото на месец юни, а средствата са изплатени на кандидатите.

За 2015 г. в бюджета на община Габрово са предвидени 20 000 лева за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на общината.

Вече трета година Община Габрово подпомага двойки с репродуктивни проблеми по пътя им до инвитро процедурата. Подкрепата, която тя осигурява в размер до 1000 лв. е за провеждане на изследвания и манипулации, свързани с подготовката преди самата процедура.

За осъществяване на тази подкрепа, с Решение на Общинския съвет № 290/20.12.2012 г., бе приет Правилник за финансово подпомагане на двойките и лицата, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми. В него са уточнени критериите за отпускане на помощта, реда и начина за подаване на документи и получаване на средствата. След последното изменение в Правилника, от месец май 2015 г., поне единият от двойката, кандидатстваща за подпомагане, трябва да притежава постоянен и настоящ адрес на територията на общината през последните три години.

През 2014 г. двойките с репродуктивни проблеми, подали заявления бяха 31. Тогава комисията разпредели сумата от 15 000 лв. между 27 от тях. През 2013 г. бяха разпределени 15 000 лева от бюджета на Община Габрово между 21 двойки. За тези две календарни, в подпомогнати от Община Габрово двойки са родени общо 9 бебета.

Семействата с репродуктивни проблеми все по-често търсят подкрепа и съдействие от Община Габрово. Заявления за финансово подпомагане се приемат целогодишно.

За повече информация: Община Габрово, дирекция „Образование и социални дейности“, Стефка Денева – телефон за контакти: 066/818 390.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Ралица Манолова е кандидатът за кмет на Габрово, издигнат от ПП – ДБ

Published

on

Ралица Манолова е кандидатът за кмет на община Габрово, издигнат от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, на предстоящите местни избори в края на октомври.

Това стана ясно вчера, 26 септември, след като тя получи регистрация в Общинската избирателна комисия. Манолова е и водач на листата от общо 27 кандидати за общински съветници.

„Някои решения се вземат трудно. Особено, когато има предубеденост за процеса, страх от независещи от нас фактори, обремененост от статуквото. Но всъщност осъзнах, че местните избори би трябвало да са надпартийни по същността си и да се търси личността – визионер, която да създава добро за всички и да води напред. Всеки кмет до момента е постигнал нещо и оставил следа.

И трябва да бъде уважен за това. Но да си кмет не е просто работа, позиция, желан пост… Това е мисия. И много време, посветено на общността. Вяра, че всеки гражданин трябва да има право и възможност да сподели своето виждане без да се страхува. Вяра, че заедно можем да вървим успешно напред. Нека тези предстоящи местни избори дадат на габровци шанса да избират по свое мнение, а не по задължение.

Нека да донесат вяра и надежда, че можем да сме спокойни не само днес, но и за бъдещето на всички!“, сподели на профила си в социалната мрежа фейсбук Ралица Манолова.

Зареди още

Новини

Безплатни тренировки по футбол за момичета по програмата UEFA Playmakers

Published

on

ФК „Чардафон 1919“ – Габрово за поредна година организира под егидата на БФС, UEFA и Disney безплатни тренировки за момичета, от 5 до 8-годишни възраст.

Заниманията ще започнат от 2 октомври и ще продължат до края на месеца.

Футболните тренировки ще се проведат в салона на Национална Априловска гимназия от 18.00 часа. Те ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, и помощника му Преслава Василева.

Всички желаещи да се включат в тренировъчния процес трябва да се регистрират и заявят своето участие оттук.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

UEFA Playmakers е забавен и безопасен начин за момичета между 5 и 8 години да започнат да играят футбол. Програмата включва движения, игри и разказване на истории от Дисни, за да се забавляват и да научат да играят във футбола.

Зареди още

Крими

Конфискуваха колата на дрогиран, хванат зад волана

Published

on

Полицията в Трявна установи напушен местен водач, а след като престъплението бе разкрито конфискува и автомобила му.

Нарушителят бил засечен на пътя вчера, 26 септември, около 17.20 часа, в Трявна при проверка лек автомобил “Опел Корса“.

Водачът –30-годишен местен жител, бил тестван за употреба на наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за канабис.

Мъжът отказал кръвна проба, а автомобилът му бил иззет. По случая е образувано бързо производство.

Още едно престъпление, свързано с наркотици бе разкрито вчера, но в Габрово. Около 22.20 часа, била извършена проверка на 25-годишен местен жител.

Установено било, че мъжът придобил и държи в себе си бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица