Свържи се с нас

Любопитно

Вело – уикенд в габровския балкан (Програма)

Published

on

снимка: MTB-BG.com

снимка: MTB-BG.com

Вело – уикенд в габровския балкан. От дебютанти до напреднали (разделени в 4 нива) – това събитие представлява комбинация от възможности, свързани с карането на велосипед в планински условия, при което акцентът е върху упражняването на основните техники за каране, придобиването на нови умения и споделянето на опит в реални условия.

MTB-BG.com и gabrovo-plus.info ви канят на 17, 18 и 19 юли в местността Узана над Габрово, в географския център на България, за да съчетаем карането с усвояването и подобряването на уменията за управление на планински велосипед.

Във всеки един от трите дни ще се проведат различни модули от станалите вече традиция карания с практически съвети. Водещ лектор отново е Любомир Ботушаров (MTB-BG.com). Освен това имате възможност за свободно каране – с или без водач, както и време за посещение на знакови културни забележителности и природни феномени в Габровския Балкан.

Какво е новото?

•             Модулна програма, която позволява разделяне на групата на четири нива/категории: дебютанти, начинаещи, напредващи и напреднали

•             Ограничаване броя на участниците във всяка една от групите с цел постигане на по-добра ефективност при заниманията

•             Алтернативна програма за придружители без или с начални умения за каране на велосипед

•             Възможности за индивидуални занимания по предварителна заявка, насочени към дебютанти и начинаещи

•             Възможности за посещение на знакови културни забележителности и природни феномени в Габровския Балкан

ПРОГРАМА:

Петък (17.07.2015)

10:00 – 13:00 – Индивидуални занимания по предварителна заявка за дебютанти и начинаещи

14:00 – 17:00 – Индивидуални занимания по предварителна заявка за дебютанти и начинаещи

* Индивидуалните занимания включват съвети и упражнения за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед по терени с ниска степен на трудност. Продължителността е един астрономически час (възможно е и повече при желание от страна на обучаващия се), през който инструкторът провежда занимания с един единствен участник (възможно е и с двама при изрично желание от тяхна страна). Цената е 10 лв./час.

18:00 – 21:00 – Упражнения за завиване, усвояване на базови умения и отстраняване на вредни навици

Целева група: Дебютанти, начинаещи и напредващи

Предмет на занятието: упражнения върху равен асфалт с фокусиране върху следните неща:
– Правилна стойка при каране на планински велосипед
– Как да завиваме
– Къде да гледаме
– Как и кога да спираме (с оглед на завиването)

Тези упражнения в последните години се доказаха като отличен начин за изчистване на техниката на каране при контролирани/безопасни условия, за изчистване на грешки и повишаване на увереността с оглед последващо прилагане по пресечен терен.

Такса: 5 лв.

Събота (18.07.2015)

09:00 – 11:30 – Занимания по маршрут Узана – прохода Шипка

Карането е по черен път с малки наклони и разнообразна настилка.

Целева група: Дебютанти и начинаещи.

Такса: 10 лв.

12:00 – 17:30 – Занимания по маршрут прохода Шипка – Габрово

Карането е по технична пътека, изискваща наличието на поне средни умения в карането по пресечен терен. За напредващи колоездачи някои участъци може да са трудни, но полезни. С напредналите ще работим за изчистване на техниката на каране и евентуално придобиване на нови умения. Ще се фокусираме върху теми като избиране на линия, спиране, завиване, серпентини, преодоляване на технични препятствия и др.

Важно! Прибирането от Габрово до местността Узана ще става на самоход, така че от тази гледна точка заниманието е насочено към хора с добра физическа подготовка. Препоръчително е участниците да си носят фар и задна светлина, в случай че изкачването им отнеме повече време от необходимото.

Целева група: Напредващи и напреднали

Такса: 15 лв.

Неделя (19.07.2015)

09:00 – 16:00 ч – Занимания по маршрут Узана – хижа „Мазалат“ – Узана

Целева група: Напредващи и напреднали.

Такса: 20 лв. за маршрут Узана – хижа „Мазалат“ – Узана

Такса: 15 лв. за маршрут Узана – хижа „Мазалат“ или хижа „Мазалат“ – Узана

През този ден ще се посветим на упражнения по чудесната пътека към хижа „Мазалат“. Тя може да се кара и в двете посоки, като във всяка от тях има какво да упражняваме и научим, но ако някой желае, може да я кара само в едната посока, а в другата да ползва алтернативния черен път. За да достигнем до пътеката, ще караме няколко километра и по черни пътища.

Организаторите си запазват правото на промени в програмата в зависимост от метеорологичните условия. При твърде лоша прогноза за времето събитието може да бъде отменено, както и в случай, че не се запишат достатъчно желаещи.

Какви са изискванията към участниците и допълнителна информация можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Дядо Коледа в твоя дом – как да го поканиш?

Published

on

И тази година Рекламна агенция „Елмазови“ покани Дядо Коледа в Габрово, за да посети габровските деца и да чуе стихчетата и песните, които са научили през годината, да погледне в дебелия тефтер колко точно са били послушни, да раздаде подаръци и да чуе желанията за следващата година.

Можете да го посрещнете във вашия дом за цял един час с обаждане на 088555260.

Понякога помощник в обиколката му е Снежанка, понякога с тях пътува и фотограф.

Побързайте да се обадите, преди графикът му да се запълни, защото той ще бъде в града само на 23, 24 и 25 декември от 10.00 – 20.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Годишна Коледна изложба на школата „Елиза Арт“

Published

on

Школата „Елиза Арт“ организира Коледна изложба „Пъстър свят“. Децата на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще представят своите произведения утре, 1 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Специално участие в събитието ще вземат изпълнители от Музикална школа „Звезди с аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, и сопраното Ивелина Рашкова, които ще се погрижат за доброто музикално оформление на Коледната изложба и добро настроение.

Входът за събитието е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледната елха на Трявна грейва на 5 декември

Published

on

Коледната елха и празничните градски светлини в Трявна грейват с тържество в понеделник, на 5 декември. По традиция, голямото дръвче е разположено на старинния площад „Капитан дядо Никола“ в града, където ще се проведе и подготвения по този повод коледен концерт. Събитието дава начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна за 2022 година и е едно от най-обичаните и дългоочаквани такива от малки и големи.

Празничната програма започва точно в 18:00 ч. с поздравление на кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която официално ще открие коледния концерт на площада. Веднага след това на сцената ще излязат и малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна. Вечерната забава ще продължи с Детски танцов ансамбъл при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които също ще приповдигнат настроението на присъстващите.

Непосредствено преди обратното преброяване до момента на запалване на празничните коледни светлини, жители и гости на Трявна ще могат да се насладят на музикалните изпълнения на дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна, както и на талантливата поп певица Стела Георгиева, по-известна като STELLAR.

Кулминация на празничната програма ще бъде грейването на Коледната елха с впечатляваща заря и извиването на кръшно хоро от Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“-гр. Трявна на старинния площад.

Община Трявна е подготвила и още една изненада за своите малки и големи гости на 5 декември – снимка за спомен край елхата с Дядо Коледа и Снежанка, които ще очакват всички желаещи там.

Поради непредвидени обстоятелства, участие в подготвената празнична програма няма да вземат децата от ДГ „Калина“ – гр. Трявна, както бе оповестено по-рано. Община Трявна благодари за отзивчивостта на малките сладури и тяхното ръководство и ги очаква в следващи събития.

Информираме всички граждани, че движението в района на площад „Капитан дядо Никола“ от кръстовището на ул. „Цар Калоян“ и ул. „Чучура“ до кръстовището на ул. „Проф. Пенчо Райков“ и ул. „Пенчо Славейков“ ще бъде ограничено за движение от 17:30 ч. до 19:30 ч.

Снимка: Пламен Ковачев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица