Свържи се с нас

Новини

25 години назад и встрани

Published

on

264302_176955375701803_4613835_nО Т Г О В О Р

На т. нар. отворено писмо на ПП ГЕРБ

Уважаеми госпожи и господа,

Няма как, с указания на една партийна централа, пък била и тя на властниците от ГЕРБ, да бъде ограничена свободата на словото у нас.

С изненада прочетохме публикацията на в. „Габрово днес“ от 7.07.2015 г. – т.нар. отворено писмо на ПП ГЕРБ – Габрово, с което се призовава партиите в Габровска област да декларират собствеността си на медии. Въпросните медии, цитирани в публикацията – електронният сайт GABROVONEWS.BG, вестник СЕВЛИЕВО ДНЕС и едноименният сайт СЕВЛИЕВО ДНЕС, предоставяли информация, подвеждаща гражданите за партийни цели.

Според авторите на писмото посочените медии трябвало да се обозначат като партийни и да посочат откъде се финансират.

Като оставим настрана неграмотното твърдение, че „да се притежават средства за масова информация от представители на партии (в случая – от членове на политически партии), е порочна практика” (напомняме, че това е световна практика, а за справка – доскоро министър в правителството от ГЕРБ притежаваше електронни сайтове), в т.нар. открито писмо съзираме опит да се ограничи свободата на словото.

С указания от една партийна централа, с опит за цензура и с командно-административни навици отпреди 25 години, отдавна отречени от българското общество.

Припомняме, че свободата на словото е гарантирана от Конституцията на Република България и са смешни напъните на ПП ГЕРБ – Габрово да я ограничава.

Електронният сайт GABROVONEWS.BG е независима информационна медия, която предоставя на читателите си обективна информация за случващото се в Габровска област, включително публикува официални прессъобщения на Общини и институции, ръководени от представители на ПП ГЕРБ.

Ако въпросните материали са подвеждащи, проблемът е на тези, които ги изготвят, а не на медиите, които ги публикуват.

Сайтът е трибуна на мнения на граждани, анализи и дискусии, касаещи развитието на Габрово и Областта.

Що се отнася до финансирането на GABROVONEWS.BG, той НИКОГА не е разчитал на партийно финансиране, НЕ Е ПАРТИЕН ОРГАН НА БСП, а откъде и как се финансира е работа на екипа на сайта, а не на ПП ГЕРБ.

Дали местната структура на ПП ГЕРБ ще притежава или финансира своя медия си е нейна работа и това по никакъв начин не засяга GABROVONEWS.BG.

GABROVONEWS.BG и за в бъдеще ще продължи да дава обективна информация на своите читатели, както и да публикува различни мнения на граждани и организации, при стриктно спазване на журналистическата етика.

С БЛАГОДАРНОСТ ЗА БЕЗПЛАТНАТА РЕКЛАМА
ЕКИПЪТ НА GABROVONEWS.BG

9.07.2015 г. Габрово

Новини

Басейнът в ПМГ – Габрово остава затворен

Published

on

Срокът на изпълнение на ремонтните дейности в Прородоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев“ в Габрово е удължен. Плувният басейн в училището няма да работи до приключване на ремонта, съобщиха от Община Габрово.

Причината за това са лошите метеорологични условия, неблагоприятстващи извършване на ремонтните дейности на покрива на сграда.

Ремонтът не е приключил и срокът му за изпълнение бе удължен. Докато не бъде завършен, водното съоръжение в училището няма да бъде отворено за посещения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спряха шофьор на „G-класа“, каращ на опиати

Published

on

Полицията в Габрово спря шофьор на луксозен джип, а при проверката му за употреба на забранени от Закона вещества, мъжът зад волана даде положителен резултат за опиати.

Случаят е от 1 декември. Тогава около 10.20 часа на ул.“Райчо Каролев“, полицейски екип извършил проверка на лек автомобил „Мерцедес Г63“, управляван от 40-годишен мъж.

Водачът бил тестван за наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за употребата на опиати.

Мъжът дал кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицията проведе акция „пешеходец“

Published

on

През миналата седмица, на територията на Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел подобряване на безопасността на движението по пътищата и намаляване на пътнотранспортния травматизъм с участието на пешеходци.

Пътните полицаи осъществяваха контрол върху поведението на пешеходците по спазване на правилата за движение относно неправилно пресичане на платното за движение, внезапно навлизане на пътното платно, пресичане при червен сигнал на светофарната уредба.

Контрол се осъществяваше и спрямо водачите, отнемащи предимство на пешеходци. Паралелно се наблюдаваше и за водачи с рисково поведение на пътя, свързано с неправилно изпреварване, отнемане на предимство и други несъобразени маневри, създаващи предпоставки за пътни инциденти.

В рамките на отчетния периода бяха проверени 1 323 автомобила и 1 524 лица. Съставени са били 45 акта и наложени 463 глоби с фиш. На 16 лица, пресекли на нерегламентирани места, са съставени фишове.

За внезапно навлизане и неправилно пресичане на платното за движение са санкционирани 4 лица. Глобен е един водач, който не е осигурил предимство на пешеходец.

Нарушенията на правилата за престой и паркиране в райони на пешеходни пътеки, кръстовища, на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници са 6. Изготвените сигнални писма са 6.

При зимна обстановка се увеличават рисковете за пътни инциденти. „Пътна полиция“-Габрово обръща внимание на всички участници в движението да се съобразяват с условията и стриктно да спазват правилата за движение съгласно Закона за движение по пътищата.

Основни правила за поведение на пешеходците са:
– по възможност да носят по-ярки дрехи, които да ги правят по-лесно забележими на пътя;
– да пресичат само на определените за целта места и то след като внимателно се огледат
– да не забравят, че ползването на мобилни телефони разсейва, затова е добре по възможност да не се ползват при пресичане.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица