Свържи се с нас

Новини

Ученици „тикнаха в пандиза“ дилър на наркотици

Published

on

снимка: Симона Иванова

снимка: Симона Иванова

Присъда от 3 години лишаване от свобода и 7 хиляди лева парична глоба, постанови Габровския окръжен съд, председателстван от съдия Катинов, на 19-годишния Н.Н. за притежание и разпространение на наркотични вещества.

снимка: Симона Иванова

снимка: Симона Иванова

Решението бе взето на симулирано съдебно заседание, съставено от ученици на три от гимназиите в Габрово. С най-голям брой участници се включи Националната Априловска гимназия, с учениците от хуманитарен профил „История”, изучаващи „Право”.

снимка: Симона Иванова

снимка: Симона Иванова

С оглед събраните по делото доказателства съдът призна подсъдимия Н.Н. за виновен в това, че на 14 срещу 15 март тази година, в дома му е намерена 0,050г. листна маса, реагирала при наркотеста, на наркотичното вещество марихуана. Нейната обща стойност, се равнява на 306 лв. или 100 къса цигари.

снимка: Симона Иванова

снимка: Симона Иванова

Решението на Районен съд – Габрово бе криминалното лице да получи три години лишаване от свобода и глоба в размер на седем хиляди лева по основание на чл. 60, ал. 1 и чл. 60, т. 2, по Закона за изпълнение на наказанията. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново, в 15 дневен срок.

Събитието бе инициирано от Габровски окръжен съд и се осъществи съвместно с Общинския съвет по наркотични вещества към Община Габрово. В подготовката на участниците се включиха и трима действащи наказателни съдии: Диана Василева и Благовеста Костова от Окръжен съд – Габрово, и Павел Неделчев – председател на Районния съд – Севлиево.

Идеята на инициативата е подрастващите да се докоснат до процеса на работа в съдебната система. Представителите на Националната Априловска гимназия заеха висши постове в съдебната зала, а ролите, които изиграха успешно бяха на съдии, прокурори, адвокати, свидетели и подсъдим.

Останалите участници, включили се в процеса бяха от ПМГ „Академик Иван Гюзелев” и ПГТ „Пенчо Семов”, които са част от доброволческата група на Общинския съвет по наркотичните вещества.

Автор: Симона Иванова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

 

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен концерт в подкрепа на Гери

Published

on

Четвърто издание на Благотворителния концерт „Ангелски сърца“ ще се проведе на 10 февруари, чиято кауза е подкрепа на Гергана в битката ѝ с рак на костта.

Благотворителната инициатива се организира от Младежки център – Габрово. Концертът ще се състои в зала „Възраждане“ от 18.30 часа.

Билетите са на стойност от 5 лева и ще бъдат пуснати в продажба на касата на залата, в деня на събитието, в часовете от 15.00 – 18.00 часа.

Благотворителният концерт „Ангелски сърца“ трябваше да се проведе на 27 януари, но поради обявената грипна епидемия и издадената заповед от РЗИ Габрово за преустановяване на учебния процес и масови дейности, включващи присъствието на ученици, бе отложен за 10 февруари.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица